Iris

APRIL 2017

Heerlijk rondje door de bossen gecrosst. Ik op de fiets, Juul erachteraan ?. Nu lekker uitrusten in de tuin.

MAART 2017

Onze eerste vakantie samen met Juul zit er alweer bijna op. We hebben genoten van de mooie omgeving en de heerlijke wandelingen. We waren benieuwd hoe het zou gaan maar hij heeft het perfect gedaan. Het is zo’n trouw beestje en we zijn zooo trots op ‘m! ❤️

JANUARI 2017

Wij wensen iedereen een geweldig en gezond 2017!
Wij zijn zo blij met onze lieve Juul dus ons jaar kan sowieso niet stuk ?. Hij heeft een paar spannende dagen achter de rug met al die gekke knallen maar gelukkig is het nu weer rustig en kan hij lekker bijkomen. Juul hoort echt bij ons gezin en gaat zoveel mogelijk met ons mee. Zo fijn!

DECEMBER 2016

Hele fijne dagen voor alle baasjes, beestjes en alle lieve vrijwilligers! Dat er in 2017 maar veel honden een liefdevol thuis mogen krijgen! Pootje van Juul ?

Juul (Iris)

DECEMBER 2016

Ok, niets of niemand te zien, daar gaan we… Juul voor het eerst een eindje los gelopen. Vol van vertrouwen maar ook super spannend (voor mij). ? En hij deed het hartstikke goed. Knappe hondjes hoor die Russen! ?


DECEMBER 2016

Na een heerlijke zondagochtend wandeling, is het relax tijd voor Juul. Heerlijk…
vandaag voor het eerst met een 10 meter riem gelopen. En zelfs een heel stuk de lijn los kunnen laten. Even spannend voor ’t vrouwtje maar hij deed het perfect!

Juul (Iris)

NOVEMBER 2016

Juul (Iris)Update Juul: de eerste dagen van Juul zijn super goed gegaan! Al heel wat meegemaakt. Het weekend meteen veel “kraamvisite” gehad ?. En Juul vond het allemaal even gezellig, begroet iedereen die binnenkomt met evenveel enthousiasme, echt een allemansvriendje. Zondag naar de bossen geweest met een bevriend gezin en hun overenthousiaste labrador ? Daar liet Juul goed merken waar hij wel en niet van gediend was maar dat mag natuurlijk. Mee geweest naar het voetbalveld waar hij keurig ging liggen en rustig wacht tot we weer verder gaan. Het wandelen, daar geniet hij erg van. Loopt keurig aan de riem en gaat graag mee. Ook zijn we al twee halve dagen gaan werken en dat ging prima. Nog niet een keer iets binnen gedaan of kapot gemaakt. De nachten gaan ook boven verwachting. Als hij ziet dat we opstaan om naar bed te gaan, gaat hij zelf al naar zijn slaapplaats en op het dekentje liggen. Een kussen vind hij nog niet interessant, liever op de grond. Verder houd hij het “vrouwtje” goed in de gaten, af en toe lijkt het of ik ineens een tweede schaduw heb ?. Wij zijn iedere dag nog vol verbazing wat een geweldig lief beest het is en hoe perfect hij het doet hier. En bovendien heel dankbaar dat het zo goed gaat met onze kinderen en alle andere kinderen die hier over de vloer komen. Dat vond ik misschien nog wel het spannendste vooraf. My Martin zocht een gouden mandje maar wij hebben een hond gekregen met een gouden randje! ?

OKTOBER 2016
Vanmiddag eindelijk onze lieve Iris, nu JUUL, op mogen halen. Tot nu toe gedraagt hij zich voorbeeldig! Hij is echt zooooo lief, aanhankelijk, en knap…? echt boven verwachting. Wij gaan de komende dagen onze ontdekkingsreis voortzetten samen met Juul. Bedankt My Martin voor alle goede zorgen bij de overdracht. ?

 

Iris is gevonden op de snelweg toen we de stad Chuvashia passeerden. Hij lag onder een kar, moe en uitgeput. Uit medelijden besloten we hem mee te nemen en hij kwam blij naar ons toe. De eerste keer in de auto was hij misselijk. Dat is daarna nooit meer gebeurd.

Hij lijkt op een kleine Samoyed hond. Zijn vacht moet vaak gekamd en geborsteld worden, daar het anders kan vervilten. Iris is nu getrimd omdat het tijdens de zomer erg warm is in Moskou. Zijn prachtige vacht zal snel weer terug groeien.

Houding tov volwassenen: Heel goed. Iris loopt netjes aan de lijn, is mensgericht en erg aanhankelijk. Hij is een makkelijke eter en lust alles. Hij gromt alleen als er iemand bij zijn voerbak in de buurt komt, hij is niet van plan zijn eten met iemand te delen.

Houding tov kinderen: uitstekend

Houding tov andere honden: heel goed.

Houding tov katten: goed

Kan goed alleen zijn: Iris kan alleen thuis blijven.

Gezondheid: Iris is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Een huis met een tuin zou fijn zijn. Iris is nu gewend om vrij naar binnen en naar buiten te lopen en waar hij met andere honden kan spelen. Dit is geen vereiste voor zijn nieuwe woonomgeving. Hij past zich aan en kan overal aarden waar er van hem gehouden wordt.

Voorkeur adoptanten: geen voorkeur

Huidige verblijfplaats: Fosterhome Moskou

De adoptiebijdrage voor Iris is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

Iris (name translation: a plant fleur-de-lis blossoms with beautiful flowers)
Iris, male, 1.5-2 years. Vaccinated, treated against external and internal parasites, neutered, 43 cm, breast 58 cm, Weight 10 kg. Good rides in the car (but first time was vormit, now its ok)
Excellent with children and with adults. Get on with all pets (dogs and cats). The dog is very affectionate, very focused on the man. Well walks on a leash. He can growl near his bowl with the food, will never share it with someone else:)

We found Iris on the highway when passing a city Chuvashia, Iris was lying under the wagon, tired and exhausted. We decided to pick up him because of pity, he gladly went to us.

He eats all kind of food, but ofcoruse prefers somwthing tasty – canned food, meat.

Externally Iris is miniature, looks like a little Samoyed breed.
Wool is prone to pilling mats – so it often needs to comb out. Now Iris trimmed because summer period, very hot but soon will grow new beautiful fur.

Iris used to live in a country house, where he can always run out to the toilet, plays with other dogs. But it’s not mandatory requirements, the most important is to find for him loving family.

Iris can stay home alone.