Hanty

SEPTEMBER 2015

Geluksverhaal over Hanty

Ik ben nu iets meer dan een jaar bij mijn nieuwe baasjes in Nederland. Ik heb niet alleen twee nieuwe baasjes gekregen, ik heb er ook een vriend en vriendinnetje bij waarvan er één uit een Pools asiel komt. Uiteraard kan ik het daar heel goed mee vinden. En oh ja, ook nog zes kinderen maar die wonen niet allemaal meer thuis. Laatst hoorde ik mijn bazinnetje tegen m’n baasje zeggen “hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat niemand deze mooie lieve hond ooit eerder heeft gezien en geadopteerd”?

Eigenlijk snap ik dat ook niet zo maar ik ben wel heel blij dat ik eindelijk een fijn thuis heb gevonden. Vanaf dag één voelde ik me thuis. Ik kreeg een eigen mandje en daar ben ik de eerste dag gelijk maar op gaan liggen. Ik was dat niet gewend maar vond het allang best dus van mijn kant geen gejammer of geblaf.

Mijn dagen zien er ongeveer zo uit. ’s Ochtends worden we wakker en dan krijgen we te eten. En omdat ik iedere keer weer blij ben om te eten, spring ik standaard een meter in de lucht van plezier. Mijn baasjes vinden dat maar raar maar ik vind het leuk. Als mijn baasje klaar is met naar een vierkant schermpje te kijken en deze dicht klapt, dan weten wij: “wandelen”. Dan springen we op en rennen we naar de deur. Dan gaan we lekker naar het bos en daar kunnen we lekker rennen en spelen. Soms vang ik een muis, dat kan ik heel goed en omdat ik thuis alleen maar brokjes krijg, eet ik hem gelijk maar op. M’n baasje kijkt dan altijd heel erg vies en doet zijn oren dicht. Geen idee waarom. Soms neem ik er een mee voor hem maar ik denk dat hij ze niet lekker vindt want dan gaat ie naar me schreeuwen.

Als we dan weer thuis komen, dan moeten we een paar uur alleen doorbrengen. Meestal ga ik dan slapen maar soms komt er iemand aan de deur die er wat doorheen probeert te gooien. Dan ga ik lekker blaffen en als de tussendeur openstaat dan maak ik zo iemand ook nog eens heel erg aan het schrikken door hoog tegen de deur te springen. Lachen joh.

’s Middags gaan we weer wandelen, meestal in het bos maar soms wel eens naar het strand. Dat vind ik eigenlijk het leukste want achter het strand liggen de duinen. en in de duinen wonen… konijnen. Als ik er eentje ruik, dan doe ik net of ik gek ben en dan ren ik er vandoor met mijn oordoppen in. In het begin was ik dan lekker twee uur op jacht en kwam ik afgepeigerd terug. Dan kon ik zelfs mijn krulstaart niet meer overeind krijgen. Sinds kort heb ik een wit kastje om mijn nek en gek genoeg vindt mijn baasje me dan veel sneller. Best jammer. Maar verder vind ik dat ik best goed luister, ik ben ook al mee op cursus geweest maar soms doe ik gewoon nog even of ik geen Nederlands begrijp.

En dan ’s avonds gaan we weer naar het bos. Dan moet ik wel vast want ik ga achter alles aan wat wakker wordt in het bos. Geen goed idee denk ik.

Thuis ben ik rustig, tenzij de bel gaat. Dan moet ik even blaffen. Ik ben gek op knuffelen en als ik een aai kan krijgen dan kom ik hem ook halen. Verder ben ik pienter, makkelijk met andere honden en mensen maar geef me heel even om aan ze te wennen. En als iemand niet spoort, dan zie ik dat gelijk. Kom dan maar liever niet in mijn buurt.

En heel soms, als ik me verveel, dan ga ik met Timon (uit Polen) de prullenbak leeghalen. Zijn idee hoor, niet de mijne maar we vinden het wel lachen samen. Dan gaat Ninja, die hier al elf jaar woont, nog wat piepen en blaffen om de baasjes te waarschuwen maar die zijn er dan toch niet.

Ik zou aan iedereen die dit leest willen vragen om zijn best te doen om zoveel mogelijk van mijn vriendjes en vriendinnetjes uit Rusland naar Nederland te halen en de honden (en katten) die daar nog zitten een warm thuis te willen geven. Ondanks alle vooroordelen over (buitenlandse) asielhonden ben ik het levende bewijs van een lieve, slimme, sterke en sociale hond die, eenmaal opgenomen in het gezin, heel veel liefde en plezier kan geven en onvoorwaardelijke trouw beloof aan diegene die me willen opnemen.


 

Run Hanty run: een heerlijk vrolijk meisje!

Ook Hanty’s geschiedenis is helaas net als tal van andere honden in Rusland. Op straat gevonden en door een van de vrijwilligers naar het asiel gebracht. Ze is een communicatieve, vriendelijke hond – gek op mensen en honden. Hanty is een actieve, zachtaardige hond. Ze vindt het geweldig als u tegen haar praat en met haar speelt; ze is er echt op uit om contact te hebben. Rennen vindt ze helemaal geweldig. Een echte gezinshond die altijd goedgeluimd is!

Informatie:

Gezondheid: goed – gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort

Leeftijd: geboren in 2012

Hoogte: 55 cm

Gewicht: 25 kg

Ras: herder kruising

Houding naar volwassenen: prima, totaal niet agressief – ze wil zo graag aandacht en warmte. Ze is graag in de buurt van mensen. Ze loopt goed mee aan de lijn, alhoewel ze in het begin trekt omdat ze zoveel energie heeft. Hanty is een prima hond om mee op cursus te gaan; ze is leergierig en het is een prima manier om haar energie in goede banen te leiden.

Houding naar kinderen: heel geschikt voor een gezin met wat oudere kinderen die met haar kunnen rennen en spelen.

Houding naar andere honden: prima – ze speelt en rent graag met andere honden. Ze is dan ook zeer geschikt om als tweede (of misschien wel derde) hond te worden geplaatst.

Houding naar katten: we denken dat een nieuw baasje haar goed kan bijbrengen dat katten ook vrienden kunnen zijn, maar misschien is het beter haar te plaatsen in een omgeving zonder katten.

Woonomgeving: gezien haar energie is een huis met tuin of boerderij ideaal; maar als dat niet tot de mogelijkheden behoort – lekker veel wandelen en rennen!

Gezinssamenstelling:Hanty past prima in een gezin met wat oudere kinderen of bij mensen zonder kinderen (met of zonder andere honden), zolang er maar genoeg tijd is om haar energie te ‘ontladen’.

This dog named Hanty, she is full of joy!

Health –healthy dog, vaccinated by her age, has a chip.

Attitude towards adults – perfect, no aggression at all, very fond of care, affection and tenderness. She likes to be in a company of people and other dogs. She adores people and likes to play a lot. She is very friendly dog, she is full of joy and always in a good mood. She is good on the leash but pulling because has lots of energy to run. She likes to run and play a lot! She is full of energy! Hanty is opened to the whole world! Her owner should give her time to running a lot everyday because she is full of energy! She visited dog school in Moscow (in the shelter) and she likes to do exercises a lot.

Attitude towards children – can stay in the family with adult children, absolutely non-aggressive, has a good and soft character, friendly and active dog.

Attitude towards other dogs – she is very good with other dogs, friendly and communicative dog. She likes walking and running with dogs and playing a lot. She can be a second or third dog in a family. She shows no dominance.

Attitude towards cats – we think it depends on her master and if he will be ready to explain her that cats are her friends also. But we would like to find for her a family without cats. Better for her to be in a company of other dog (female dog or male dog doesn’t matter for her).

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing for her is to be loved, fed, walked and patted often. We would like her to stay in a house with a garden or farm because she likes running a lot, has lots of energy and be in a company of people.

Owner preference – Fits perfectly in any family, or families with adult children, and dogs (male or female)

History, particularities – her story in very common for Russia. She was found on the street then one of our volunteer picked her up and took to the shelter. She is a communicative and friendly dog, she likes people, she adores people and dogs, she is an active dog with a soft charakter. She likes to be in a company of people, likes when you speak to her, especially play with her, be in a good contact with her. She likes to run a lot. She can become a very good friend for the whole family! Hanty is a very kind and friendly dog, communicative, has a good and soft character. She is ready to be your friend and become a part of your family! She needs a very responsible owner! She can join you and be your partner for the evenings walking’s and everydays joggings!!! Hanty is a dog who is always in a good mood! You can give her a good home and the best family!