Greysika

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 02-06-2022
Naam: Greysika
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2012
Schofthoogte: 53 cm
Gewicht: 20 kg
Ras: kruising Herder
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
JULI 2023

Gré(sika) doet het goed hoewel ze zeker nooit een helemaal ontspannen hond zal worden. Ze kan genieten van de tuin en slapen op de bank maar één onverwachte  beweging van iemand en ze staat meteen weer op. Altijd klaar om te vluchten of onzichtbaar te zijn.

Ik heb mezelf in het begin vaak afgevraagd hoeveel tijd ze op een dag nou werkelijk ontspannen is ( laat staan gelukkig). Die vraag heb ik nu niet meer ze heeft zich aangepast aan ons ritme, gaat dolgraag met mij mee naar buiten kan op de velden achter los, valt alleen af en toe andere honden aan, aanval is nou eenmaal de beste verdediging.

Trekt buiten wel een beetje haar eigen plan, dan loop ik de anderen kant maar uit en dan is ze er ineens weer. Zoals je al zei toen we haar een jaar geleden adopteerde “ verwacht zeker niet teveel van haar” dat klopt helemaal een “ normale “ hond zal ze nooit worden. Eigenlijk vinden we het belangrijkste dat ze nu tevreden en minder angstig is.

JUNI 2022

Zes weken geleden hebben we Greysika geadopteerd. Het is een tienjarige grijze, héél zachtaardige, angstige dame die getekend is door het leven. Haar belangrijkste doel in het leven lijkt niet opvallend te zijn. Soms vergeet je gewoon dat ze er is. Stilletjes liggen op de bank, in de tuin, sluipend lopen, niet blaffen, zelfs eten, het gaat allemaal geluidloos. Ze was voor héél veel dingen bang maar gelukkig hebben we de jongere en kleinere Milly en die kan af en toe een grote steun zijn. En toch kruipt ze langzaam uit haar schulp, ze kan héél hard kwispelen en dan van vreugde zachtjes piepen. Dit doet ze vooral als ik ’s morgens beneden kom of thuis kom. Uitlaten en autorijden vind ze heerlijk. Hoewel er met uitlaten af en toe wel enge dingen zijn maar dan kijkt ze even naar mij of Milly en stapt dan stoer door. Ze begint haar draai te vinden en ondanks  al haar onzekerheden  lijkt er langzaam een gelukkige hond tevoorschijn te komen.

MEI 2022

Greysika ( Greetje) gaat in haar eigen tempo vooruit. De eerste dagen verstopte ze zich veel in de tuin en kwam moeilijk naar binnen. Wat vooral savonds wat geduld vereiste .
Daarna draaide ze het om en bleef ze stijf op de bank liggen en wilde niet meer naar buiten. Nu ligt ze binnen nog wel veel te slapen maar besluit af en toe toch een rondje tuin te gaan lopen en spontaan weer naar binnen te gaan. Eten doet ze als wij boven zijn maar steeds vaker neemt ze een brokje uit de hand.

Wandelen doet ze netjes maar van verkeer en honden die van achteren komen schrikt ze soms behoorlijk. Ik negeer dat maar en dan loopt ze ook snel weer door. Ze springt vlot de auto in en uit en gaat dan rustig liggen.
Aanhalen kan ik inmiddels goed, kwispelt als ik thuis kom en als ze binnen is komt ze naar buiten om te begroeten. Het kan zijn dat ze het voorbeeld van Milly volgt maar dat maakt niet uit. Maar ook ik moet geen onverwachte bewegingen maken want dat loopt ze weg.

Ze is nog snel bang, en schiet dan naar een veilige plek. Frank kan haar op de bank aanhalen maar buiten zeker niet. Ze is zaterdag een paar uurtjes alleen met Milly thuis geweest, dat is prima gegaan.

Kortom het gaat heel goed en het is mooi om te zien hoe ze langzaam uit haar schulp komt en kan genieten van  dingen waar je als hond eigenlijk gewoon recht op hebt.

Greysika in Moskou:
Het was hartje winter 2015, een vrijwilligster van MyMartin vond Greysika met haar 7 puppy’s niet ver van de luchthaven Vnukovo, in Moskou. Greysika verbleef 5,5 jaar in het asiel en 1,5 jaar in een opvanggezin waar ze samen met ca. 50 honden leefden. Ze kreeg nauwelijks aandacht en liefde.

Greysika in Belgie:
Verlegen oma Greysika (9,5 jaar jong) is zachtaardig en vriendelijk. Ze is helemaal niet opdringerig, juist het tegenovergestelde. Ze heeft als strategie “doe maar alsof ik niet besta”. Heel langzaam komt ze uit haar schulp, kijkt de foster mama aan met een voorzichtige kwispel. Vertederend.

Wil je haar een knuffel/aandacht geven, of lekker borstelen: dan vervalt ze weer in haar strategie “ik bevries en ik ben er niet”. Ze is een gevoelige hond, ze vertrouwt mensen nog niet volledig.

Samen met de andere honden alleen thuis zijn is geen probleem, ze is zindelijk, trekt niet aan de lijn, is braaf in huis, kan heel goed overweg met andere honden. Greysika in actie zien? Rennende buitenkatten jaagt ze soms op; blijft een leuk spel ook al ben je een jaartje ouder. Binnen in huis leeft ze met de poezen samen en is er niks aan de hand.

Het allerliefste struint ze lekker samen met de andere honden in de tuin en bekijkt alles op een afstandje. Het is genieten als je haar ziet genieten, om haar te observeren van een afstandje: een oudere hond weg uit het betonhok. Nu elke dag goed eten en een warm zacht kussen. Daarbij start nu ook de lente dus de mooiste dagen van het jaar komen er weer aan. Misschien wel samen met u?

Uiteraard moet niks, alles mag. Lekker slapen in de zonnestralen, misschien zelfs op de bank en elke dag het heerlijke eten: het eten is zeker haar hobby. Het zijn de kleine dingen waar Greysika zo ontzettend van kan genieten.

Voorkeur adoptanten: Voor deze dame reeds op leeftijd zoeken wij het allerbeste warme thuis; wij zoeken die méér dan 100% warmte, liefde en aandacht. Haar nieuwe familie is heel zachtaardig, lief, rustig, geduldig en geen verwachtingen. Greysika wordt enkel geplaatst bij een rustig gezinsleven, met een aanwezige zeer kalme (senior?) hond al aanwezig. Greysika is een senior mix herdershond en ideaal voor mensen die er bewust voor kiezen om haar die laatste paar mooie weken/maanden/ jaren te geven die zij ook zeker verdient!

Heeft u alle tijd, kunt u genieten van haar genieten, mag ze leven op haar eigen tempo na jaren gewend te zijn aan het leven in een overvol asiel te Moscow? Greysika verdient het zo ontzettend. Wat is nu mooier dan zo’n lieverd een thuis te geven als je daar de tijd voor hebt.