Grey 2

SEPTEMBER 2016

Beste allemaal; dit is mooie Grey (Graham luistert hij ook naar). Deze prachtige jongen kwam in augustus bij ons in foster en wat hebben we van elkaar genoten. Hij heeft niet alleen de ‘looks’, maar ook de ‘brains’….. wat een trouwe slimme hond. Nu heeft hij zijn defintieve plek gevonden in de omgeving van Zwolle. Hij leeft nu tussen de paarden, poezen, kippen en kan de hele dag lekker struinen met de baas! Wat is fosteren toch een prachtig middel om honden uit die rot asiels te halen en hier in ‘real life’ aan een potentiele adoptant te kunnen laten zien. Het was voor ons weer een groot plezier om te doen, natuurlijk een traantje omdat hij weg blijft (hij is zooooo leuk), maar zo ontzettend blij voor deze kanjer!

AUGUSTUS 2016

Vandaag ben ik met 3 honden gaan zwemmen in de Lek (ja, ik ook)…. Grey ging uit zijn dak… zwemmen, rennen, rollebollen in het zand…… ik heb echt weer traantjes gelaten bij het zien van zo veel blijheid…. nu iedereen at ease

En daar was hij dan! Op 12 augustus 2016 zette Grey zijn pootjes op Nederlandse bodem. Na het leven in het asiel is voor hem het moment gekomen om in een echt huis te wonen en te wennen aan het leven dat voor hem is wegggelegd.

De twee andere aanwezige honden (een reu en een teefje) in het opvanggezin vindt hij interessant en hij past zich moeiteloos aan. Grey is totaal niet dominant en heeft zijn plek in de roedel direct aanvaard. Je ziet hem elke dag opbloeien en genieten van zijn nieuwe leven. Hij rent en dolt graag met andere honden, en gaat onbevangen op andere honden af. Maar als die geen zin hebben vermaakt hij zichzelf met een speeltje.

Hij is zo ingeburgerd dat hij direct meedoet aan onze nationale sport: zwemmen!!! Hij geniet van de golven in de rivier als er boten voorbij komen en ligt dan te rollen in de branding. Ook een slootje in de weilanden vindt hij zeker de moeite waard!

Grey (we noemen hem liefkozend Graham) is echt een ‘pleaser’; hij is zo blij als je hem prijst en dat doen we vaak. Hij luistert ook ontzettend goed; komt direct als je hem roept, reageert op NEE als hij iets van plan is dat je niet wilt. Hij is mensgericht en echt een kei leuke, super slimme hond om een training mee te doen.

Grey loopt keurig mee aan de riem, trekt totaal niet – echt met slappe riem wandelen – zo fijn voor baas en hond!
Als hij zich lekker heeft kunnen uitleven buiten is het binnen een lammetje. Hij ligt graag bij je in de buurt, maar we zien dat hij nu ook wel op zijn plek blijft als we de kamer uitgaan.

Op katten die rustig blijven zitten reageert hij niet, als ze gaan rennen wordt het een ander verhaal….. tja, wat is er leuker dan achter iets aanrennen.

Op kinderen reageert hij goed als ze hem maar rustig benaderen. Hij wordt nu regelmatig (onder begeleiding) geaaid door kinderen tussen de 6 en 10 jaar en je ziet hem genieten.

De auto in betekent iets leuks gaan doen, dus na een paar keer stapt hij nu moeiteloos in.
Grey is heel geschikt voor een actief gezin dat het leuk vindt om er op uit te trekken, maar ook voor ouderen die het heerlijk vinden om mooie plekjes te zoeken om samen met hem van de natuur te genieten.

Voorlopig gaat Grey met een big smile door het leven en het mooie is dat je dit vanzelf overneemt. Van Grey wordt je vanzelf blij!
Nieuwsgierig geworden naar deze Golden Boy??? Neem dan contact met ons op en we regelen een bezoekje.

De adoptiebijdrage voor Grey2 is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

This dog named Grey 2

This is a full information about him.

Age – born in 2011

Height – 60 cm

Weight – 22 kg

Breed – mongrel

Neutered.

Health – clinically healthy. Has a veterinary passport with vaccinated by age; has a microchip.

Attitude towards adults – perfect, very fond of care, affection and tenderness. Focused on a person very much. Very opened to the whole world. Positive dog! Has a good and soft character. Dog-companion.

Attitude towards children – good. He can stay in a family with adult kids.

Attitude towards other dogs – he has a very good contact with dogs, communicative, he likes to play with dogs, run. He perfectly walks on a leash and gets on very well with other dogs during the walks. He shows no dominance. Communicative

Attitude towards cats – unknown. But it depends on his Master if he is ready to explain him that’s cats are his family. But we would like to find him a family without cats. Better with other dogs.

He can be your second or third dog. He has a good contact with dogs (especially with female dogs, he adores them), likes to run and play.

He is a smart dog and has a big heart and needs to be loved. He is a very grateful dog. We think that used to be he probably was a domestic pet. He is focused on a person very much and understands every person’s move and word and feels your mood. Not intrusive.

Preferable residence – fits perfectly in any place.

Owner preference – Fits perfectly in any family, families with adult children and dogs. The most important for him – to be with a person and be loved.

History, particularities: his story is very common for Russia. We think that used to be he was a domestic pet. But once he lost everything. He was left one the street alone. He couldn’t find his master…he left him…. One of our volunteer took him to the shelter. Now he lives in the shelter and shows a very good behavior. Good with dogs. Full of energy. The main for him is to be with a person! Focused on a person very much. He adores people. A cheerful, joyful, clever and active young dog!. Perfectly on the leash. He will love and will be loved. Grey is waiting for a kind, loving and caring master. He is a smart dog. Likes to do exercises, knows some commands. we think that he can become a good student in a dog-school.