Greii 2

Nieuwe naam: Naykii
Geadopteerd: 01-01-2021
Naam: Greii 2
Geslacht: Reu
Geboortejaar: Maart 2018
Schofthoogte: 51 cm
Gewicht: 23 kg
Ras: Kruising
Gecastreerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 7 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
DECEMBER 2021

Naykii, voorheen Greii2, woont nu een jaar bij ons. 

Naykii is enorm zachtaardig en verovert altijd het hart van mens en dier. 

In het begin was hij enorm angstig, maar ondertussen loopt hij altijd stoer voorop.

Aangezien zijn 3 andere Russische huisgenoten niet spelen en rennen, heeft hij tijdens onze wandelingen diverse speelvriendjes opgedaan met wie hij lekker kan rennen en ravotten.

Naykii is ook de grootste vriend van zijn poezenhuisgenoten, met name de jongste kater Mack, die afgelopen zomer bij ons is geboren. Sjonge wat had Naykii het druk met zorgen voor de kittens.

Zijn grootste kracht is zijn zorgzaamheid, zijn neus voor pijntjes van anderen, zijn slimheid  en met name zijn kracht om je humeur op te krikken. 

Wij zijn enorm blij met onze vriend Naykii.

September update
Greii-2 schrikt snel, is absoluut super lief maar snapt soms nog niet veel van deze wereld. Soms lijken gebeurtenissen totaal nieuw voor hem, bijvoorbeeld: Gisteren waren we wandelen in het bos en plots ging de foster mama met alle honden van het wandelpad af en gingen ze dwars over het weiland lopen. Greii raakt in de war van deze actie: WAT gaan we nu doen vrouwtje!? Super voorzichtig (uiteraard aan de riem) loopt hij dan mee. Opgroeiende kinderen gaan (nog) geen lol beleven aan Greii-2, omdat Greii-2 zal schrikken van lawaai, dichtslaande deuren etc. Zoals MyMartin nu ervaart, zal het beste plekje een zeer rustige omgeving zijn met een reeds aanwezige stabiele hond. We zoeken een gezin die er ontzettend veel lol in zal hebben, om samen met Greii-2 de wereld te gaan verkennen. Greii-2 is slim zat! 
Momenteel zijn we gestart met het commando ‘Greii kom’ in de voor hem veilige tuin met een lekkere snack als beloning.


Vanaf 21 juli jl. is Greii-2 in België alwaar hij werd geadopteerd door een zeer liefdevol koppel. Helaas dacht de reeds aanwezige hond in het gezin (dominant teefje) er helemaal anders over! Zij had al snel een hekel aan indringer Greii-2 en heeft al haar trucs uit de kast gehaald om het leven van Greii zo ongezellig mogelijk te maken. De ex-adoptanten zagen het met lede ogen aan! Lieve Greii ging ten onder want Greii wist zich geen raad met dat dominant gedrag van het teefje…

Greii-2   In het foster gezin per augustus 2020
Greii-2: een lieve zachte jongen, kan nog veel leren, heeft een stimulerende omgeving nodig. Een baasje die hem continu verteld hoe goed hij het doet. Greii-2 is super lief, voorzichtig en zeer onderdanig. Hij laat zich vaak op zijn rug vallen, hij weet nog niet precies wat je van hem verwacht. Hij voelt zich onzeker en daarvoor verontschuldigt hij zich. Het zal duidelijk zijn: onder druk kan Greii-2 zeker niet presteren. Eerst vertrouwen, lol, ontspanning en genieten van wandelingen.

Houding tov volwassenen: Voorzichtig maar ook zeker willen knuffelen.

Houding met andere honden: Perfect. Huidige roedel  accepteert hem volledig.

Bij wandelingen vergeet hij soms te plassen, daarbij loopt  Greii-2 (nog) van links naar rechts aan de lijn. We nemen hem nu mee naar het bos aan een zeer lange lijn zodat hij heerlijk kan snuffelen en het voor hem net lijkt of hij toch los is. Aan een kortere lijn kan hij trekken van opwinding, wil hij vooruit zonder dat hij weet welke richting. 

Kan alleen zijn: als wij weg moeten/gaan slapen kan hij de eerste minuten gaan piepen ondanks de aanwezigheid van de andere honden. Hij is zeker dol op de andere honden. Katten overigens ook geen bezwaar. Hij vindt de katten helemaal prima!

This is Greii or Grey. Positive angel! He was born in March 2018. Greii is the mix of stary dogs. Short-haired, brown-black. The muzzle is elongated.

In November 2018, a pack of dogs ran in the village not far from Moscow.  They were shot by the villagers. Therefore, we had to urgently catch and take away the animals from there.  Six-month-old puppies, including Greii, were caught. He was about 7 months old at the time of his capture. His sister Irma was adopted in 2019 to Holland.

He has no allergy. Eats everything: and dry food, and canned food and natural food.

Greii has a very good and easy character. Strangers are treated well. Completely socialized. He quickly becomes attached to the person who cares for him. 

Doesn’t bite or growls. To strangers is very located and immediately goes to contact. Very easy in comunication.

Greii loves children of any age.

He likes to meet new dogs, immediately begins to play with them.

With cats do not chase or bark at them. Attitude to other animals: there was no experience.

He goes good on the leash, does not pull. Not specially trained to commands. But it’s easy to teach if you are ready to visit dogs school! Rides by car perfect!

He can stay at home alone, does not bark. If there are toys in availability, then nothing gnaws.

Toilet – Walking 3 times per day, but without problems can be retrained for 2 times.  

Greii loves toys, can occupy itself with the game.

Greii is very good and comfortable dog. He is attached to any family. He will be good to live with children and cats and other dogs.