Gordy

AUGUSTUS 2018

Hier alvast een update van de eerste dag. Ze heeft de nacht goed doorgebracht. Mooi zindelijk haar hok proper gehouden deze nacht. Niet geblaft of gehuild. Deze morgen wel amper haar bakje uit gegeten. Vanavond wel flink haar bakje uit gegeten. Misschien gisteren wat teveel gesnoept 🙂

Als ik deze namiddag even op bezoek ging blafte ze al kwispelend. Dus ze blaft als ze enthousiast is, wat voor ons wennen is. Maar ze luistert al goed. Soms paar maal herhalen maar ze is nog jong en eigenlijk moet ze ook ineens een andere taal leren. Vlaams is toch nog net anders dan Nederlands 😉

Hier enkele foto’s van de eerste dag. Ze is alvast aanvaard. Zowel door ons als door Taya de boxer.

We hebben ook onze hond Ischa eens laten kennis maken. En ook dat ging prima. Ze herkennen elkaars spel en hoe het gespeeld wordt. Dus het was feest en een plezier om te zien. We zijn fier op alle drie de honden.

Gordy is sinds april 2018 in Nederland (Postcode 1744). Zij kwam terecht bij een gezin met kids, andere honden en weiland. Veel weiland. Rondom de weilanden met de koeien, veel slootjes, heerlijk om in te zwemmen en via de andere kant weer verder te wandelen over nog meer weiland. Het moge duidelijk zijn. Gordy geniet van het leven op de boerderij! Echter, ze geniet iets te veel. Het gezin maakt zich zorgen. Langs de weilanden loopt een landweggetje, het is er niet druk maar toch. Nu is het zomer, in de winter is er uiteraard veel minder zicht. Wij willen er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren. Het terrein volledig omheinen is geen optie. Tijdens wandelingen op het strand, langs het plaatselijk meer en met de familie wandelingen in het bos luistert Gordy perfect! Het is dus geen notoire wegloper.

Uit liefde voor Gordy en voor haar eigen veiligheid gaan we Gordy herplaatsen. Herplaatsen bij een gezin die valt voor haar lieve snuit en haar bescheiden karakter. Ze is ideaal met kids, ze kan met koeien, honden en paarden. Ze houdt er van om de kat soms te plagen maar de kat kan respect afdwingen bij haar.

Uiteraard is deze dame zindelijk en kan mee in de auto hoewel er niet veel gereden wordt daar alles binnen 20 minuten afstand ligt: bos, strand en recreatieplas. Ze kent de commando’s zit, blijf, op je plaats en tijdens wandelen: “aan de kant” (dan moet ze aan één kant wandelen en niet midden op de weg). Ze luistert goed naar haar naam. Tijdens het wandelen loopt ze heerlijk los en blijft dan wel lekker in de buurt. Wij denken dat het belangrijk is als ze haar naam behoudt voor haar eigen identiteit. Gordy kan soms wat angstig reageren op mannen.

Deze knappe dame heeft een goede eetlust en is in huis heerlijk rustig, ligt graag in de buurt en sloopt niets. Gordy is waaks maar iedereen is wel welkom om naar binnen te komen.

Meer weten over deze lieve rushond? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken om Gordy te bezoeken.

Gordy, 7 months old. Properly vaccinated and is going to get sterilized. An obedient dog, good on the leash.
Height at shoulder – 57 cm, weight about 25 kg.
I found Gordy in the yard of a multi-store house where I live. She was scared out of her wits and tearing around not knowing what to do and how to act. The yard was full of kids at the time and it feared me that their parents might be afraid for them and resent the dog. But in fact the situation was quite the opposite: Gordy was not going to hurt anybody but was concentrated exclusively on herself. She was desperately hungry at that and when I brought her some food, she started to eat eagerly. That was enough to make her follow me closely, and she easily let me put a leash and take her to my home.
Now I keep her at my flat and she is quite well-behaved though I can occasionally allow her a bit of naughtiness keeping in mind that she is still a puppet.
I had several other dogs staying with me and Gordy got along nicely with old-timers though she was showing signs of jealousy and making growling sounds when I brought home new four-footed guests, but on the next day she stopped being perplexed and indignant, and was OK again.
Gordy gets along nicely with everyone – adults, children and cats.
Gordy sleeps on a dog mattress though she can attempt climbing on a bed.
She can eat any food.
I don’t know yet how she would behave on a car ride.
Gordy is suited for life in a separate house as well as in apartment.