Goodwin

MAART 2019

Heerlijke wandeling gehad, wat geniet Joey en Jack natuurlijk ook…. trots❤😘🐾🐾

Update november 2018

Goodwin ontpopt zich echt als een hele leuke lieve hond! Hij doet het erg goed. In het dorp met fietsers en auto’s die langs komen is het nog spannend. Maar in het bos of bij het meer is hij in zijn element. Vreemde mensen kunnen hem steeds beter benaderen. Met andere honden gaat het ook heel goed. Spelen en rennen dat het een lieve lust is!

Update oktober 2018

Goodwin: in Nederland per september 2018

Goodwin is een zeer mooie lieve maar nog verlegen rushond. Hij eet goed en is perfect zindelijk. Ook kan hij een paar uur alleen thuis zijn. Hij slaapt ’s nachts beneden los in de kamer; heerlijk op de bank of op zijn kussen. Hij springt makkelijk in en uit de auto.

Goodwin komt al beter uit de verf als er bezoek komt. Even afwachten, snuffelen en van een afstand bekijken. Maar hij zal zich niet meer in de verste hoek willen verstoppen. Elke dag een kopje koffie drinken bij de ouders van de foster vindt Goodwin inmiddels ook gezellig. Natuurlijk is daar genoeg lekkers te halen, maar een aai wordt nu ook gewaardeerd. Vreemde mensen die we tegen komen tijdens het wandelen worden achtervolgd en besnuffeld, even een likje langs de hand, okay, Goodwin keurt het goed en gaat weer zijn eigen gang. Het direct contact met hem zoeken, het plots aaien kunnen vreemden nog niet, maar hij benadert ze wel zelf. Hem negeren is in dit geval het beste.

Als er op dit moment potentiële adoptanten op bezoek willen komen, moeten ze rekening houden met een rushond die niet enthousiast komt begroeten of die je lekker kunt kroelen. Hij heeft tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen en ze te vertrouwen. Met honden en katten uit de roedel is er geen enkel probleem. Als je eenmaal zijn vertrouwen hebt luistert hij perfect en in spannende situaties komt hij steun bij je zoeken. Hij is wel een hond die snel leert en een clown is als hij je beter leert kennen en meer op zijn gemak is. Kijk naar de geweldige video’s en recente foto’s!

Voor Goodwin is het aller belangrijkste misschien toch wel dat hij bij een andere hond terecht komt. Een stabiele hond die hem laat zien dat het leven niet eng maar leuk & fijn is. Hij trekt zich momenteel enorm op aan de reeds aanwezige hond Ed. Zonder andere hond wordt het veel moeilijker om zijn vertrouwen te winnen. Goodwin kijkt bijna alles van Ed af.

Goodwin laat goede resultaten zien bij Rust, Regelmaat en Routine. Zijn leven moet voorspelbaar zijn, zodat hij weet wat er komen gaat. Dan laat hij zich van zijn goede kant zien. Wordt zijn routine doorbroken dan verschijnt er een vraagteken boven zijn hoofd en kruipt hij weer in zijn schulp.

Lekker rennen en spelen met andere honden is het mooiste wat er is. Daarna lekker thuis (dicht) naast zijn baasje uitrusten, slapen en bijkomen van alle indrukken. Op dit moment zit Goodwin bij een foster gezin waar een stabiele hond aanwezig is, waar hij veel van afkijkt en in de afgelopen weken dat hij daar zit al heel veel van geleerd heeft. Hij toont zich als een vrolijke blije hond die goed meedraait met het dagelijkse gezinsleven. Heerlijk om te zien !

Goodwin zoekt een ervaren gezin met geduld. Goodwin zoekt een liefdevol en geduldig persoon die hem verder begeleidt in het sociale proces. Goodwin kan perfect in een roedel waar hij het gedrag van soortgenoten kan afkijken. Naar mensen toe is hij behoudend. Voor Goodwin zoeken wij een persoon met veel vrije tijd. Samen zitten in de woonkamer, rustige wandelingen maken, samen genieten in de tuin van het ‘september zonnetje’ (zie video). Dan komt hij ook helemaal tot rust.

Bent u veel thuis, heeft u een grote tuin, stabiele hond(en) aanwezig, kan hij lekker in de tuin zijn gang gaan, een goed omheind terrein zodat hij niet in zijn eentje de wijde wereld in kan lopen en heeft u vooral veel vrije tijd? Bent u die “speld in de hooiberg” die wij zoeken? Elke dag gaat Goodwin een stapje vooruit. Met geduld werken wij naar het einddoel toe: dat Goodwin vol vertrouwen het leven tegemoet treedt. Komt u kennis maken met deze lieve hond ?

Goodwin is te bezoeken in de Achterhoek, gemeente Borculo. De adoptiebijdrage voor Goodwin is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gesteriliseerd is.

Goodwin, 11 months, 60 cm, about 30 kg. Neutered, dewormed. Walks well on a leash. There is something of a pointer kind in Goodwin’s look, maybe this is due to his folded ears.

Goodwin used to be a stray dog who lived in an industrial area together with a pack of other dogs. We managed to save Goodwin’s brothers a bit earlier and they have already found loving homes. Goodwin was the last of all whom we picked up and it took him some time to get socialised.

Goodwin is a bit shy, not a leader at all. He enjoys walks and it seems to be his favourite pastime.

Goodwin now lives in an apartment together with other 5 dogs and 7 cats. The owner of this foster home says that Goodwin finds it difficult to show himself as he seems to bother a bit about such a number of other pets in a small apartment. Although he gets well along with all family members. Shows respect for cats and made friends with other dogs.

He got used to natural food, such as beef, chicken and porridge. He also likes canned food. When necessary he is fine with dry food.

No problems with leaving him home alone.

He sleeps on the floor or in a dog’s bed but does not mind the sofa either.

He is quite fine with the cars. We will test it once more and will confirm a bit later.

Goodwin will be fine with an experienced family of any age, the main things are love and care. Then, we think, Goodwin will become quickly a member of your family.