Glory

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 18-06-2022
Naam: Glory
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 09-2021
Schofthoogte: 45 cm
Gewicht: 11 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten:
Autorijden: goed
JUNI 2022

Na een week hebben we al aangegeven dat onze Glory haar thuis heeft gevonden bij ons. We leven met 2 katten en 2 honden, een Duitse Herder van net 8 jaar, en Chara een Russische dame van nu ongeveer 2,5 jaar oud die sinds 1,5 jaar de boel hier op zijn kop kwam zetten. We zagen Glory op FB en ik deelde haar voor mijn vrienden. Twee dagen later toen ik zelf wat meer filmpjes bekeek en vriend ook zo haar profiel had bekeken voelden we beiden hetzelfde…die hoort hier bij ons! Lang verhaal kort. Op Hemelvaartsdag zijn we Glory gaan halen, honden erbij en na een wandeling in een park is ze mee naar huis gekomen. We hadden gehoopt op een acceptatie en een klik tussen de honden, en hadden daar wel wat tijd voor uitgezet. Maar de boel loopt hier bij elkaar alsof het nooit anders is geweest. Ongelofelijk. Happy Family!

Glory is een zeer lieve zachtaardige pup van bijna 9 maanden jong. Dol op alle mensen, ze laat zich graag aaien en voelt zich heel snel op haar gemak. Lekker knuffelen met baasje, familie van baasje, de buurman, eigenlijk met iedereen. Ze wil het heel graag goed doen en is altijd blij met een compliment, een aai, het samen zijn. Op z’n tijd ook wel op zoek naar kattekwaad zoals het plagen van de kat of het wegslepen van bv. je tuinstoelkussen. Ze snuffelt graag aan plukken gras, struiken of gaten in de stenen.

Het is een pup maar ouder dan een pup die nét uit het nest komt. Ze heeft haar ‘straatervaring’, ze is streetwise. Binnen in huis doet ze het super goed maar bijvoorbeeld de TV is voor haar een monster; zodra deze aangaat verlaat Glory met een spurt momenteel nog de ruimte. 
Naar mensen toe is Glory ontzettend lief en zeer aanhankelijk (bijna onderdanig). De toon van je stem snapt ze heel goed. Voor grote honden is ze in eerste instantie iets bang; na korte gewenning is het prima. 

Het reizen met de auto gaat perfect. Wij leggen Glory in de bench en vrijwel meteen valt ze in slaap. Ideaal! Het wandelen buiten gaat heel goed, ze voelt zich zeker op haar gemak enkel in de riem probeert ze af en toe nog te bijten. Glory vindt het heerlijk om haar leefomgeving te ontdekken. Glory heeft nog scherpe tandjes en die zijn soms voelbaar als ze aan je hand wil knabbelen. Ook zoekt ze continue dingen om op te knabbelen dus ons advies: genoeg kauwbotjes in huis halen. 

Glory groeide op in een dorp, sliep altijd buiten en dat merk je nu eigenlijk ook nog. Ze is graag in de tuin met de andere honden (niet in haar uppie) Als ze alleen in de tuin is, voelt ze zich eenzaam (hoor je plots een zielig Weerwolfje). Met de andere honden erbij ploft ze neer en gaat lekker slapen. 

Ook al is Glory een nog jonge hond, haar karakter lijkt van nature rustig. De aanwezige volwassen honden houden niet van spelen en dat vindt ze prima. Op bezoek bij familie met een jonge hond van 10 maanden is het wel samen vol lol en spelen maar zeker niet urenlang. Na een poosje vindt Glory het wel genoeg en trekt zich terug. Tijdens wandelingen op straat heeft ze positieve interesse naar kinderen toe, haar staart start met kwispelen maar gezien haar nog scherpe tandjes en nageltjes, zijn al te jonge kinderen om die reden niet aan te raden. 

Voorkeur adoptanten:  Glory zoekt een liefdevol thuis, mensen die een zachtaardige pup – die zich nog verder moet ontwikkelen – kunnen waarderen én tijd daarvoor hebben. Wij gunnen haar een mooie afgesloten tuin, iemand met ervaring met honden omdat wij graag zien dat soms nog onderdanige Glory een goed opgevoede hond gaat worden. Voor MyMartin is het belangrijk dat het verder opbouwen van een stabiel zelfvertrouwen (van voorzichtig naar spontaan) samen met Glory wordt opgepakt. Iemand die begrijpt waar ze vandaan komt (een echt rustig dorp). Een heerlijk project samen met je nieuwe hond!

Glory walks perfectly on a leash. Gets along well with children, well in the car. Loves people and other animals. A very nice girl, she has a convenient age to raise her for herself. Glory was born on the street. Her mom is a gorgeous white dog. All the puppies were attached, and Glory was left alone, apparently waiting to be taken to Belgium/the Netherlands. Glory is suitable for a young family and a middle-aged family. It is desirable to have your own garden, since Glory lived most of the time on the street.