Gerda

Nieuwe naam: Shira
Geadopteerd: 17-11-2013
✝︎ 5-11-2022
NOVEMBER 2022

Negen geweldige jaren hebben we samen gehad. Maar vandaag kwam het onvermijdelijke moment van afscheid. Al een jaar waren de heupen en rug niet meer zo goed. Maar gisteren gaf ze op. En vandaag kreeg ze haar rust.

Mijn allerliefste Shira… ik verloor vandaag geen hond. Ik verloor vandaag mijn beste vriendin, mijn hartendief, mijn allesje.

Dankjewel MyMartin om haar in mijn leven te brengen. Want de pijn die ik vandaag kende kan nooit sterker zijn dan al het geluk die ze me de afgelopen 9 jaar heeft gebracht.

NOVEMBER 2013

Na een lange dag en korte nacht dan ook maar mijn verhaal: Zondag 17 november was het dan zover! Het moment waar we naar uit hadden gekeken, het ophalen van ons nieuwe gezinslid! Ik heb altijd gezegd dat ik nooit meer zonder hond zou willen leven, dus ik moest gewoon een eigen hond hebben als we een huis zouden kopen. En hier was dat moment dan. Shira, het was gewoon liefde op het eerste gezicht. Haar foto’s en beschrijving op de site van My Martin lieten ons ter plekke smelten. We wisten niet hoe ze in het echt zou zijn, maar we durfden het risico aan. En ik ben nog nooit zo blij geweest een dergelijk risico genomen te hebben… Na een gezellige dag in Rotterdam konden we richting Amsterdam vertrekken. Het leek een eeuwigheid te duren vooraleer de transportboxen in zicht kwamen. Maar toen ze er waren, weet ik zeker dat mijn hart even stil bleef staan. Ons Shira stond op het derde en laatste karretje en werd achterin de zaal eraf getild. Oh, mijn hart brak even toen ik haar blik zag. Hoewel ze bang achterin haar kenneltje zat, leek ze nieuwsgierig. Ze sprak haarzelf zo tegen, maar durfde er niet uit. Pas toen ze de leiband zag, was haar interesse gewekt. Wandelen? Oh ja, meisje, reken daar maar op! Heeeeel veel wandelingen en heel wat liefde staan jou te wachten. Maar hoe leg je dat uit aan een hond die je nog geen twee minuten kent? Uiteindelijk kon ze met wat hulp de kennel uit en begon ze nieuwsgieriger te worden. De andere honden hielpen haar duidelijk over de drempel. Iedereen leek zo blij met hun nieuwe partners, het was gewoon een geweldig moment. Lieve mensen van My Martin, dankuwel voor alles!! Het was de lange rit meeeeer dan waard!! Shira heeft intussen de nacht goed overleefd, maar is duidelijk een geboren ontsnapper! Ze heeft alle deuren in huis open gekregen, inclusief de voordeur, maar is gelukkig binnen gebleven! Dat wordt dus extra sluiten, haha. Haar bange blik is aan het wegtrekken en haar staart schiet al wat vaker blij de lucht in. Maar wat ons het gelukkigste maakt; ze ziet ons echt graag. Overal waar we gaan volgt ze, tijdens het wandelen kijkt ze constant om, om te zien als we nog mee zijn en als we ook meer ergens op de grond durven te gaan zitten, komt ze zich tegen ons aan nestelen.. Lieve lieve Shira. Welkom.

Gerda is a friendly dog, very gentle and curious. She likes people very much and likes to be in the company of people. She likes life and wants to explore the whole world. She likes playing a lot and wants to be in the center of every event. Gerda prefers walks and to be with someone. She can stay in a family with kids (above the age of 10 years old) and other dogs (could be a second dog in a family). She wants to catch everyone’s attention and is ready to give all her love to a person! Give her a chance to be a home pet!