Garik

OKTOBER 2018

Vandaag is raaf geopereerd aan een tumor in zijn oksel. Hij liep al een poosje kreupel. Omdat hij ook problemen had in zijn voet waarvoor hij twee keer geopereerd is, was het vreemd dat hij steeds meer kreupel ging lopen. We hebben vanmiddag een heel moeilijk te verwerken bericht gehad. De tumor is agressief en ingegroeid in omliggend weefsel en niet zonder ernstige schade te verwijderen. Er is al zenuwuitval…Raaf loopt op zijn pols. We zullen hem laten inslapen ook al willen we hem zo graag bij ons houden. Veel, heel veel verdriet. Zo’n fantastisch dier.

Frieda heeft het moeilijk nu en zoekt steun. Het is stil in huis. Geen wolvengehuil meer als er een sirene gaat… Geen waarschuwende blaf als er iets achter de deur rommelt.Geen maatje meer voor Frieda die zoveel steun kreeg van Raaf om hier te kunnen aarden. Zoveel niet meer, maar heel veel liefde voor Raaf in ons hart.

Onze mooie dappere vent.

JULI 2015

Wat is het toch een geweldige hond, met een loopplank liep hij zo de kofferbak in gisteren. Raaf kan nu zonder ontsnappingsgevaar los in de tuin. Gaat doorgaans zo liggen dat hij mij kan zien, maar als hij naar binnen wil gaat hij. In het bos 1000 grasjes om aan te ruiken dus moet je geduld hebben. De ontmoeting met vreemde honden gaat goed, maar spelen doet hij nog niet omdat hij aan de lijn loopt.
Met de kat gaat het steeds beter, zolang die zich relaxt gedraagt is het goed. En nu ben ik aan koken met 30 kg Raaf op de kleine keukenvloer, hij krijgt geen snackjes hoor, dan is het eind zoek. Alvorens zijn brokkenmaal gaat hij rennen rond het huis, wat is het een schat.

JUNI 2015

Raaf (Garik)Vanmorgen voor het eerst geen hoop of plas in de bijkeuken, geen deuren geprobeerd open te maken, geen paniek zoals de vorige ochtenden zo rond half 6. Gisteren was ook zo’n goede dag. Kennis gemaakt met buurtgenoten. Niemand aait hem en hij mag rustig erbij staan terwijl ik sta te kletsen.
Het balspel met Bella trok zijn aandacht en hij wierp zich op zijn rug om zijn buik te laten kroelen. Hij smulde van de brokken, gekocht voor te zware honden. Even gesnuffeld aan de konijnen en kippen en in de konijnenschuur rond durven stappen. Alle stapjes beloond met een snipper gedroogde kip. Ik krijg een poot op mijn arm van mijn lachebekje met zijn mooie lachende ogen. Spannend hoe het vandaag gaat. Of hij op het balkonnetje kan zijn zonder de spijlen te willen forceren. De mensen vinden hem lief. Piet is stiekem al een beetje verknocht en ik totaal. We zijn er nog niet, maar we komen er wel !!!!

Deze mooie krullenbol is met zijn broer de enige overlevende van een moeder en haar pups. Zij hebben het harde leven in het asiel niet kunnen volhouden. Sinds zijn vroegste dagen wacht deze jongen op een liefdevolle omgeving.

Houding naar volwassenen: goed; Garik is een aanhankelijke super lieve hond, in het begin een beetje verlegen maar als hij door heeft dat hij in goede handen is dan heeft u een vriend voor het leven.

Houding naar kinderen: super; Garik past goed in een gezin met kinderen vanaf 10 jaar, hij is heel zachtaardig.

Houding naar andere honden: prima; Garik gaat goed om met andere honden. Vindt het heerlijk om met ze te spelen en mee op te wandelen. Als andere honden agressief gedrag tegenover hem vertonen, gromt hij en loopt weg. Deze lieverd kan geplaatst worden als 2e of 3e hond in een fijn gezin, hij heeft een voorkeur voor teefjes.

Houding naar katten: onduidelijk, maar bij voorkeur een omgeving zonder katten.

Woonomgeving: ideaal is natuurlijk een huis met een tuin of een boerderij waar hij lekker kan dollen met andere honden. Het belangrijkste is dat hij aandacht en liefde krijgt en er fijn met hem wordt gewandeld.

Gezinssamenstelling: Garik is een ideale gezinshond, maar ook prima op zijn plek bij wat oudere mensen.

Garik is slim en aanhankelijk. Hij heeft veel charmes en een vrolijke “glimlach”. Hij is ontzettend graag bij u in de buurt en vindt het geweldig als u tegen hem praat. Hij heeft zoveel te bieden!

Deze lieve, prachtige hond verdient het zo om geadopteerd te worden!

This dog named Garik

Health – clinically healthy. Has a veterinary passport with vaccinated by age; has a chip.

Attitude towards adults – perfect, very fond of care, affection and tenderness. For the first meeting can be shy. Need time to get used.

Attitude towards children – has a very soft character.

Attitude towards other dogs – he has a very good contact with dogs, communicative, he likes to play with dogs a lot. He walks on a leash good and gets on very well with other dogs during the walks. He shows no dominance, but he doesn’t like if other dog (male) wants to hurt him (he can growls to get other dog understand that he doesn’t like fighting’s). He likes female dogs.

Attitude towards cats – we cant say for sure. But we would like him to stay in a family without cats.
We think that he can be safely left alone as he doesn’t misbehave or bark. He can be your second or third dog. Better if his future friends are female dogs. He is a very grateful dog.

Preferable residence – we would like him to stay in a house with garden or the farm with other dogs. The main thing for him is to be loved, fed, walked and patted often. Also he will be your best friend in everyday jogging or walking or running fast

Owner preference – Fits perfectly in any family, the elderly couple or families with adult children and dogs.
History, particularities – he came to the shelter with her mammy and other relatives (brothers and sisters). Unfortunately his mammy died in the shelter. In the beginning he was very shy. Now he is good with strangers but need time to get used. He is a dog-companion. Kind and smart dog. If you give him a home and a family, your kindness and care you will find the best friend in your life! Garik has been waiting for his master in the animal shelter since his childhood. He knows some commands, he likes to give you his paw. He is a beauty dog with a black beauty fur. He adored food and likes to eat everything. Also he likes when you speak to him, he likes when you pay attention to him. Very tender dog.
We are looking for a very responsible owner!