Gans

JULI 2022

Gans is op ongeveer 10 jarige leeftijd overleden. We hebben acht fantastische jaren met onze Rushond Gans gehad. Hij was een geweldige hond, hij was zo gelief bij ons en de kinderen. Al die jaren is Gans nooit ziek geweest, helaas kreeg hij op het laatst kanker. Toen het echt niet meer ging heeft onze dierenarts Gans thuis in laten slapen. Gans is gecremeerd en uitgestrooid in zijn geliefde tuin.

MAART 2015
Hierbij even een update over Gans!!! Het gaat fantastisch goed met hem en wat is het toch een lieverd!!! We hebben Gans nu ruim 6 maanden in ons gezin en wat een gezelligheid. Gans is erg van de dagelijkse rituelen en weet precies wanneer de kinderen naar school gaan en wanneer het tijd is om te wandelen. Wandelen is hij echt dol op en het kan hem niet vaak genoeg, net als het spelen met andere honden. We laten hem af en toe eens los en ook dat gaat steeds beter. Gans is van een magere, angstige hond een lekkere goed uitziende vrolijke hond geworden, we moeten nu gaan opletten met het eten en vooral de snoepjes dat hij niet te stevig gaat worden!!!

Zijn gehoorzaamheidscursus heeft hij goed afgerond en ook in oktober zijn eerste kennismaking met het strand vond hij geweldig, was eerst een beetje bang maar ging daarna volop de zee in. Gans is op z’n tijd ook lekker ondeugend, brillen, horloges, mobieltjes en de afstandbediening zijn of kapot of voorzien van zijn mooie tandenafdruk. Het vuurwerk met oud en nieuw was een groot drama voor hem, wat was hij bang. Gans is een echte slimme hond: hij weet precies van wie hij regelmatig een snoepje of wat anders lekkers krijgt, als oma voor de dichte deur staat en ze gooit de krant voor ons in de brievenbus dan weet hij dat er een lekker kauwstaafje nog in de brievenbus zit voor hem en haalt het er zelf uit!!!! Ook de beide kinderen zijn stapelgek op hem en ook andersom. Ook slaapt hij regelmatig s’ochtends uit vooral als het slecht of koud weer is dan draait hij zich lekker nog een keer om in z’n mand en gaapt nog heerlijk even. Kortom een heerlijke, gezellige en vooral lieve hond die we niet meer kunnen wegdenken in ons gezin.

AUGUSTUS 2014
Gans in zijn nieuwe huis in Haarlem!
Gans is nu een week bij ons thuis in Haarlem en het gaat fantastisch met hem! In het begin was het allemaal wennen en ook nog veel bang voor alles en ons maar iedere dag zie je weer een positieve verandering bij hem. Het is een snelle leerling! Wandelen vindt hij heerlijk, lekker samen rennen met Leandros. Ook het buurhondje Lana is ie helemaal dol op, samen wandelen, samen spelen en vragen om wat lekkers. Bij elkaar op visite thuis is allemaal geen probleem, ze delen alles samen, zelfs wassen ze elkaars oren (is dat geen liefde?). Ook de dagelijkse rituelen in het gezin pikt hij goed op en hij luistert ook echt als hij iets doet wat niet mag.Gans is nu ook helemaal door het dolle als een van ons thuis komt uit school of werk. Ook heeft Gans al leuk contact met andere honden in de buurt en ook nog een leuk speelmaatje gevonden die Sammy heet.
Slapen gaat goed in zijn heerlijke mand en zelfs een bezoekje aan de school van Leandros vindt hij helemaal leuk, kinderen is hij dol op. De cavia’s vindt hij ook wel leuk maar toch niet interessant genoeg. Regelmatig ligt hij in de huiskamer uitgeteld te slapen op zijn loungekussen en vindt hij het heerlijk om dan even op zijn rug te liggen zodat wij hem heerlijk kunnen kietelen/aaien.
Ook zijn behoeften doet hij nu tijdens de wandelingen en anders geeft hij het duidelijk aan! Wij kunnen ons geen leven zonder ons maatje Gans meer voorstellen!


Dit is Gans (Hans zouden wij zeggen). Een prachtig kereltje met een supermooie vacht; een herkenbare witte borst, schitterende staart en een vrolijke snoet.

In 2012 is Gans als pup op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Gans is niet supergroot maar ziet er uit schitterend uit, een echte ‘Dandy’.

Houding naar volwassenen: uitstekend en gek op zorg en genegenheid. Hij is nieuwsgierig, zachtaardig en vriendelijk. Hij vindt mensen geweldig; speelt graag met hen.

Houding naar kinderen: wat een geweldig speelkameraadje!

Houding naar andere honden: hij wil ontzettend graag met andere honden spelen en kan zeker als tweede hond worden geplaatst.

Houding naar katten: hangt af van de eigenaar: ‘He Gans, katten zijn ook leuk’!

Woonomgeving: maakt voor Gans niet uit zolang er maar van hem wordt gehouden en hij de nodige beweging krijgt. Hij loopt netjes aan de lijn, kent zijn naam en als hij los mag lopen komt hij absoluut terug als hij wordt geroepen.

Vrolijke Gans past in elke actieve gezinssituatie; misschien is hij wel de hond voor uw gezin!