Gabby

JULI 2017

In juli kwam Tina 2 haar gezelschap houden. De twee dames bleken het goed met elkaar te kunnen hebben en zijn nu vriendinnen voor het leven.

Gabby was in Rusland ooit gezinshond, maar werd op een dag in het Russische rot-asiel gedumpt. Dat was nog boffen, in Moskou had zij ook op straat gegooid kunnen worden, of vergiftigd, of achter een vrachtwagen gebonden. Dat is niet gebeurd, maar Gabby heeft duidelijk periodes gehad waarin ze het minder prettig had.

De asielen in Moskou zijn niet vergelijkbaar met Nederland: geen warme mand, geen goed voer, geen verzorgers die om je geven. Alleen onze vrijwilligers die wekelijks langskomen. Deze vrijwilliger zag de prachtige zwarte dame zitten en verkommeren. Met haar huishond-achtergrond kon zij het niet goed aan in deze rotsituatie.

Een van onze Nederlandse teamleden heeft een groot hart voor herders en kon deze mooie herdershond niet uit haar hoofd zetten en in mei vloog Gabby naar Nederland toe.

Gabby per mei 2017 in Nederland
Bij de eerste ontmoeting benadert ze je behoedzaam en valt meteen haar wolfachtige schoonheid op. Haar prachtige, amberkleurige ogen en gladde, zachte vacht, die bij elke spierbeweging een andere tint lijkt te krijgen. Voorzichtig in alles. Ze wil graag de wereld ontdekken en mensen ontmoeten, op haar eigen rustige, kalme tempo. Drukte is niet echt haar ding. Zoals veel herderachtige honden zoekt ze het gezelschap en de blik van haar baasje. Tijdens een wandeling voel je regelmatig haar neus tegen de zijkant van van je been of je hand. Ze zoekt contact, maar is daar niet opdringerig of onderdanig in.

We denken dat Gabby het gelukkigst is in een situatie waarin ze niet met een andere hond om de eerste plek hoeft te wedijveren. Dominante honden gaat ze sowieso uit de weg. Ze heeft sterk conflictvermijdend gedrag. Met poezen doet ze het prima. Ze blaft zelden.

Gabby is aangenaam en prettig gezelschap. Zo’n maatje waarmee je zwijgende wandelingen maakt door het bos of langs een rivier. Tijdens die wandelingen verliest ze je niet uit het oog. En altijd zijn er die prachtige ogen in die bijzondere kop.

Gabby is niet mensenschuw. Uit zich zelf wandelt ze naar bezoekers toe. Voorzichtig komt ze met iedereen kennismaken, ook met mannen. Knuffelen vindt ze overheerlijk! Op bezoek gaan (per auto) bij kennissen is ook geen probleem voor Gabby. Ze wandelt wat door de tuin en na een eerste snuffelronde gaat ze lekker liggen en kijkt in het rond. Het is zeker geen nerveuze hond. Echter, ook op vreemd terrein loopt ze behoedzaam in het rond maar een ieder krijgt haar aandacht. Kennismaking met vreemde honden gaat perfect.

Bij wie zou Gabby kunnen aarden? Bij iemand die herdershonden begrijpt en kent, die alle tijd en geduld van de wereld heeft. Iemand die een afgesloten tuin heeft en die het leven door de ogen van Gabby kan en wil zien.

Bent u toevallig die fitte 50-60-70+ -er met een rustig huishouden, misschien wel een leuke zelfverzekerde reu, ervaring met herders, een omheinde tuin, veel vrije tijd, vooral heel heel veel rust en liefde en wilt u deze mooie dame een mooi leven geven, neem dan contact met ons op.
Wie weet bent u Gabby’s mooiste kans.