Funtik 3

Nieuwe naam: Buddy
Geadopteerd: 07-04-2022
Naam: Funtik-3
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 07-2021
Schofthoogte: 52 cm
Gewicht: 15 kg
Ras: kruising Herder
Gecastreerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
APRIL 2022

Wat begon als een verlangen in 2020 naar een tweede hond moest even bezinken en groeien. Kunnen we een tweede hond aan naast zes poezen en vier chinchilla’s? Want een dier is een engagement.
Begin 2022 begon het verlangen verder te groeien. En opeens zagen we op de site van MyMartin enkele pups. Margot vonden we tof maar onze andere rushond Lola heeft het minder voor teefjes. Toen zagen we Funtik en we waren verkocht. Als een echte filmster verkocht hij zichzelf!
Na de kennismaking met Lola mocht hij direct mee. Wij waren verliefd!
Het was even wennen voor de poezen en Lola maar we kunnen deze deugniet niet meer missen. Hij is ontzettend lief! Heeft soms ook ondeugende streken eigen aan een pup. Zo leegt hij graag de wasmand uit en heeft al een tijdschrift gelezen. Maar we leren elkaar steeds beter kennen en we zijn heel blij met onze nieuwe vriend. Onze kids vonden Buddy wel mooi bij hem passen. Dus Buddy it is.

Dankjewel voor alle goede zorgen van de fostermama! Je gaf ons een mooie levensgezel erbij!

Funtik in Moskou:
Funtik werd geboren in de zomer van 2021. Hij en zijn acht broers werden in een doos gevonden toen ze nog maar 10 dagen oud waren. Vrijwilligers van MyMartin hebben 7 puppy’s kunnen redden, 5 hebben al een geweldig gezin gevonden. 

Funtik in België:
Funtik heeft graag aandacht, heeft de liefde van zijn baasje nodig. Hij is speels, lief, aanhankelijk, leergierig en nieuwsgierig. Tikkeltje ondeugd hoort bij zijn jonge leeftijd. Wij gunnen hem een mooie afgesloten tuin, iemand met ervaring met honden. Binnen het huidige logeergezin is iedereen dol op hem vanwege zijn liefdevolle karakter.

Funtik kijkt uit naar een baas die met hem naar de hondenschool wil gaan. Samen dingen ondernemen. Hij is braaf in de auto en rustig aan de riem.

Funtik is een ruime bench gewend, met een smakelijk botje kan hij probleemloos een paar uurtjes alleen thuis blijven (na gewenning).

Zijn ideale thuis: actief en sportief. Momenteel speelt hij veel met de reeds aanwezige honden in de tuin. Samen met hem naar een omheind losloopgebied zou ideaal zijn, mocht u zelf geen andere honden in huis hebben.

Funtik zal wat tijd en aandacht vragen in het begin, want het is een gevoelige jongen. Hij is sociaal met mensen, honden en andere dieren (katten/paarden). Naar onbekende honden en mensen is hij behoedzaam.

Bij een eerste ontmoeting met vreemden is zachtaardige Funtik voorzichtig, hij kijkt de kat uit de boom. Als je hem aait en vriendelijk aanspreekt, opent hij zijn hartje en accepteert hij de genegenheid met dankbaarheid. Houdt er rekening mee bij een kennismaking dat hij zijn verlegen kant zal laten zien.

Momenteel gaat een heel nieuwe wereld voor hem open, er wordt met hem gewandeld in het bos, door het dorp zodat hij heerlijk kan wennen. Hij past het best bij een niet te druk gezinsleven. Ervaring met honden is een plus omdat Funtik een baasje zoekt die voor hem de beslissingen neemt.

Funtik is een geweldige hond. Als je het geduld hebt om Funtik op zijn eigen tempo te laten ontwikkelen met wat bijsturing van u als nieuw baasje, gaan jullie samen heel veel plezier hebben aan de wandelingen en het samenzijn.