Fox

MEI 2018

Fjodor (Fox)Today (May 5th) it’s Fjodors birthday, 11 years and happy with his life!

Fox is de meest gemakkelijke hond die een mens zich kan wensen. Ik zeg altijd dat ik met hem kan lezen en schrijven. Alsof hij mijn gedachten kan lezen en daar al op anticipeert.

Hij is heel stabiel en heeft de uitstraling van een koning die over zijn rijk uitkijkt. Een hond waar onzekere honden zich aan optrekken. Een hond die geen ruzie zal zoeken, maar ook niet over zich laat lopen. Een echte “leider”.

Fox is al een beetje op leeftijd, maar hij is kerngezond en mankeert nooit iets. In huis heel rustig, dringt zich niet op. Hij ligt lekker te luieren, komt af en toe een knuffel halen en gaat dan weer tevreden zijn gang. Buiten heeft hij af en toe nog een gekke bui en springt dan jolig in het rond. Zijn allergrootste hobby is zoeken naar ratten en muizen die hij af en toe ook te pakken krijgt en er dan korte metten mee maakt. Fox gaat nog graag lopen en hij word dan ook meestal jonger geschat, een jaar of zes, zeven.

Hij loopt prima zonder lijn en houdt je dan steeds in de gaten. Wanneer hij geroepen wordt, komt hij meteen. Hij kan heel goed alleen blijven, gaat zonder problemen mee met de auto.

Met kinderen is hij heel zacht en voorzichtig. Daar gaat hij heel dicht tegen aan staan, en als ze hem dan aaien staat hij met knipperende oogjes te genieten.

Fox is niet waaks en blaft ook niet als er bezoek komt. Hij blaft eigenlijk zelden. Maar door zijn grootte maakt hij wel indruk.

Dit is een hond die eigenlijk overal kan wonen; van klein appartement op 3 hoog achter, tot een vrijstaand huis. Hij zal niet van het erf af gaan, denk ik.

Katten binnen accepteert hij, als ze hem plagen trekt hij zich zelfs terug, maar katten buiten zijn er om weggejaagd te worden!

Hij is gewend met meerdere honden in huis te leven.

Als hij een lekkere zachte mand heeft, (waar hij zich met een kreun van tevredenheid in nestelt), zijn maaltijd 2 x daags krijgt, een botje om te kluiven en geregeld word uitgelaten, is Fox al snel tevreden.