Flora

JULI 2021

Vanmiddag neem ik afscheid van mijn lieve Moosje om 16:15. Haar lijfje is op. Gisteravond lag ze bij mij op de bank en zei ik dat ik heel veel van Moosje hou en toen kreeg ik een kopje van haar en ze spinde. Nu spint ze niet meer en kan ze amper lopen.

Ze was zo’n bijzonder lief en schattig poesje. Zat graag naast de bloemetjes op tafel of kwam mij altijd opzoeken voor te knuffelen of voor steun. Dan sliep ze bij mij. Ze kon mij zo lief aankijken. En wil eigenlijk nog heel lang bij mij blijven. Dat voel ik aan alles. Maar haar lijfje is zo teer en begint op te raken. Iedereen bij de dierenarts was gelijk verliefd op haar. Ze heeft veel liefde gehad hier bij ons.
DECEMBER 2016
Moosje (Flora) 2 jaar geleden kwam ze bij ons. We houden veel van ons poesemeisje. En zij van ons. Ze is helemaal in Kerstsfeer.

Flora is een jong, pluizig en heel klein katje. Ze is ontzettend lief, aanhalig en vriendelijk. Ze kan prima overweg met andere katten en kinderen. Honden negeert ze gewoon!

Gezondheid: goed – ze is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Gewicht: 2 kg.

Haar voorgeschiedenis is ontzettend triest. Ze leefde op straat en een oude vrouw gaf haar en andere katten stiekem eten – de straatbewoners waren geen dierenvrienden en keurden dit ook zeer af. Toen Flora een nestje kittens kreeg hebben ze die gewoon in de rivier gegooid.

Zo is ze 3 jaar constant op zoek geweest naar voedsel en wat aanhankelijkheid. Van de vrouw die eten gaf kreeg ze af en toe een aai over haar bolletje en dat was voor Flora direct aanleiding om te gaan spinnen.

In de zomer van 2014 besloten de bewoners dat alle dieren radicaal uit de straat moesten worden verwijderd; honden en katten. Flora was weer drachtig en de oude vrouw kon haar dagen lang niet vinden. Met hulp van vrijwilligers uit een naburig dorpje is ze uiteindelijk na 5 dagen gevonden…… ze was door mensen mishandeld en was totaal uitgeput. De ongeboren kittens waren dood en ze begon heftig te bloeden. Ze is snel bij een dierenarts gebracht die haar heeft geopereerd. Helaas kon ze na wat hersteld te zijn nergens heen… op de straat was ze immers ook niet meer welkom.

Ze is door een vrijwilliger meegenomen naar Moskou waar ze nu een tijdelijk tehuis en rust heeft. Flora wacht met smart op iemand die haar liefde, warmte en veiligheid kan bieden. Als dank krijgt u onvoorwaardelijke liefde en aanhankelijkheid terug. Ondanks haar slechte ervaringen heeft dit meisje het vertrouwen in mensen niet verloren. Geef haar een kans!