Erika

JUNI 2019

Hierbij stuur ik een update. Erika gaat naar de hondenschool sinds maart en ze krijgt steeds meer zelfvertrouwen! Ze speelt nu ook met allerlei speelgoed, dit kende ze helemaal niet! Alles wat ze niet kent is ze bang voor, dus was het veel oefenen om met de auto mee te rijden, haar harnas aandoen, haar angstige reactie naar onbekenden. Maar deze dingen heeft ze allemaal zo goed als overwonnen!!! Ze is dit jaar voor de eerste keer mee op vakantie geweest en ze heeft het prima gedaan!!! Ook mijn moeder is gek op haar en zegt steeds hoeveel geluk ik heb gehad met haar! Ze heeft gelijk want ik zou haar niet meer willen missen!!!!! Tot de volgende keer!

MEI 2018

Erika gaat graag aan de poort kijken wie of wat er passeert, soms blaft ze!

Erika

APRIL 2018
Gisteren was Erika erg onder de indruk van alle gebeurtenissen. Ocharme haar staart bleef de hele tijd tussen haar poten. Deze ochtend toen ik haar uitliet was haar staart al wat hoger en daarnet toen ik haar riem nam kwispelde ze!!! Ze wil ook sinds enkele uren op het hondenkussen slapen, de mand nog niet!! Ook de eerste ontmoeting met mijn kat Fiebe is goed meegevallen. Zolang Erika niet te dichtbij komt is het goed, anders hist hij naar haar. Erika draait dan gewoon om. Al bij al gaat het prima met haar! Bedankt voor alles en tot de volgende keer! Daaaag!!!!!

Deze sierlijke, kleine dame werd in januari 2017 in het asiel geplaatst nadat ze op straat is gevonden. We weten niks van haar leven voor het asiel. Wat we wel weten is dat ze urenlang in je armen kan liggen, je overal naar toe volgt en altijd met volle teugen geniet van een aai, knuffel of kus.
We denken dat ze ooit bij mensen in huis moet hebben gewoond, het is opmerkelijk hoe communicatief en trouw aan mensen ze is.

We hebben haar gedrag met oudere kinderen (10 en 14 jaar) gecontroleerd, maar niet met kleinere kinderen en katten. Helaas is het binnen de muren van het asiel lastig om haar gedrag in en om het huis en in de auto te testen en 100% te garanderen, maar mocht ze worden uitgekozen voor adoptie dan zal ze z.s.m. uit het asiel worden gehaald en in huis genomen bij een opvanggezin om haar zoveel mogelijk klaar te stomen voor het huiselijke leven.

Houding tov volwassenen: Goed. Ze is ontzettend vriendelijk, absoluut niet agressief, naar de vrijwilligers en medewerkers in het asiel. Ze loopt netjes mee aan de lijn, kent de commando’s ‘kom hier’ en ‘nee’.

Houding tov kinderen: ouder dan 10 jaar.

Houding tov andere honden: Ze kan goed opschieten met de andere honden in het asiel.

Houding tov katten: Onbekend.

Gezondheid: Erika is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

This small beauty Erika was born in 2016, a dainty dog, at the withers 40-42 sm, weight 15 kg, healthy, vaccinated, sterilized.
This dog lives in the shelter and was placed here in January 2017 probably after catching from street. In most cases nothing is known about life of a dog, before getting into the shelter.
I can say only one thing – Erika is ready to sit on your arms for hours, to follow you, to caress, to kiss, to hug. She walks well on a leash. With all the dogs in the shelter, workers and volunteers she behaves friendly without any aggression.
By the way how she behaves to others, I can say that she lived next to a person, she is highly communicative, faithful to a person. Has been checked on children 10 and 14 years old. We haven’t checked her reaction on cats.
She knows commands “Come to me” and “No”. Erika eats dry and canned dog’s food, loves dog’s snacks.
Unfortunately, within the walls of the shelter there is no way to check and guarantee 100% of her behavior in the house, the toilet and the behavior in the car. But if she is chosen, we will try to take her out of the shelter as quickly as possible, and prepare as much as possible for life in the house.