Elza

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 06-09-2022
Naam: Elza
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 10-03-2020
Schofthoogte: 52 cm
Gewicht: 17 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 15 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
SEPTEMBER 2022

Mijn huis was leeg en stil door het overlijden van mijn allerliefste Liberty (Libby). Toen iemand van MyMartin mij vroeg of ik drie weken op Elza wilde passen, wegens vakantie van haar foster, hoefde ik daarover niet na te denken. Natuurlijk was ze van harte welkom. Al na enkele dagen bleek Elza met haar zachte en lieve karakter mijn hart gestolen te hebben. Dat was ook de reden dat ik haar wilde adopteren. Inmiddels is ze ruim vier weken bij me en de band die we al hadden wordt steeds sterker. Ik zou haar niet meer willen missen.

Prachtig wit/zwart gekleurde Elza, haar karakter is zachtaardig, vrolijk, aanhankelijk, nieuwsgierig en ze leert snel. Heel sociaal met mens en dier (katten, honden en paarden). Elza steelt uw hart met haar tederheid.

Elza houdt van een actief leventje, haar staart wappert in de lucht tijdens de wandeling. Ze heeft nog een voorkeur voor rustige gebieden. Dat gezellige terras in hartje centrum: liever niet.  Met wandelen passeert ze mensen, fietsers, honden probleemloos. Ze loopt netjes aan de riem, in het begin zal ze iets trekken uit enthousiasme. Elza is makkelijk in de omgang. Rustig in de auto.

Elza bekijkt haar nieuwe omgeving bescheiden maar met interesse. Met uw enthousiasme en vertrouwen zal er een natuurlijke relatie ontstaan tussen u en Elza. Eenmaal die goede band zal Elza nog beter weten wat er van haar wordt verwacht.

Elza is een gezellige rustige huishond, ze is graag in de buurt van haar gezin. Conflicten met andere honden vermijdt ze. De buitenwereld is nog een tikje spannend maar wij vermoeden dat haar avontuurlijke karakter het wint van haar (nog) aanwezige voorzichtigheid.

Elza kan een paar uurtjes alleen zijn (is nu met aanwezigheid van drie andere honden). Ze loopt vrij rond in huis. Slopen doet ze niet. 

Haar nieuwe baasje is lief, rustig, geduldig en zonder al te hoge verwachtingen bij de start. Heeft u die beheersing, wijsheid en een lange termijnvisie om samen met Elza door het leven te gaan? Elza is er klaar voor!

Wij vermoeden dat Elza geen andere hond nodig heeft, maar reeds een stabiele lieve hond aanwezig is zeker een pluspunt. U gaat heel blij worden van Elza. Ze zal zich enorm gaan hechten als u haar even de tijd geeft. Bent u de persoon die na het lezen van de tekst en bij het zien van haar prachtige foto’s heel graag met haar wil kennis maken? Houdt er rekening mee, bij de kennismaking dat Elza eerst de kat uit de boom kijkt, al snel zal ze ontdooien en komt ze haar knuffel voorzichtig bij u halen.