Dusia & Lucia

DECEMBER 2019

Lucia is free, free of her cancer disease. Despite her illness she was a very strong dog, we are very proud of her. Dear Lucia, we will always love you. I’ll take good care of your sister Dusia. Rest in peace, darling. We miss you so much, so empty ❤️❤️❤️

NOVEMBER 2016

Een lang weekend weg met de dames, Dusia & Lucia, Belgische kust. Een hele onderneming, vol verrassingen. Zo hebben ze de eerste keer op het strand , duinen gewandeld. Rit in de kusttram. Zelfs in het centrum van Gent hebben ze hun pootjes mogen zetten. We dachten ff dat we in Moscou waren beland, een tram in Gent met bestemming Moscou En wat waren ze braaf!! Ik ben zo trots op de meisjes. Op naar ons volgend avontuur….

NOVEMBER 2016

Gisteren Dusia & Lucia op stap samen met onze ruige pony Spirit een rondje door de bossen van Lanaken. De rushondjes hebben genoten, en volgen hun bazinnetje heel goed hahaha…….ben heel trots op hen.

OKTOBER 2016

Lieve Lucia,

Het lijkt wel op een sprookje. Heel jullie leven bij elkaar geweest, geboren en opgegroeid in een (horror) asiel in Moskou. De stichting My Martin had jullie zo graag samen gezien in een adoptie, maar het lukte niet, ze hebben een goede keuze gemaakt jullie apart een nieuw leven te willen schenken. Je zus Dusia kwam als eerste met haar pootjes op Nederlands grond, ze werd met veel liefde opgevangen in Nederland. Al snel had ik haar geadopteerd, liefde op het eerste gezicht. Ik wist dat haar zus nog in Moskou verbleef, jee dat doet pijn in ons hart…..Ook jij, Lucia, moest een kans krijgen voor een goed leven, lieve Lucia, jij mocht ook bij mij komen wonen samen met Dusia. Helaas had jij de pech dat er een cijfertje niet overeen kwam, paspoort/chip. Na 3 weken quarantaine, konden we je eindelijk ophalen. Lucia, jij actief mormeltje, maar zo lief …Lucia, jij mag nooit meer uit mijn leven, samen met Dusia is alles compleet!! In dit berichtje wil ik je laten weten dat ook jij met veel LIEFDE bent geadopteerd. Dikke knuffel voor Lucia & Dusia….

OKTOBER 2016
Eindelijk de zusjes Dusia & Lucia herenigd, Lucia mocht gisteren (10-10-2016) uit de quarantaine, waar ze dik 3 weken verbleef.
Op weg, met Dusia in de auto, kwamen we aan bij het dierenpension. Lucia werd gehaald, ze kwam al snel snuffelen aan Dusia. Er was herkenning tussen hen!! De twee dames waren erg onder indruk met alle gebeuren, de drukte, Lucia kroop weg. Teveel spanning.
In de auto hebben ze rustig gelegen, thuis aangekomen werd Lucia een stuk vrijer, alsof ze al gewend was. Ze liep met Dusia de weide in, kwam al bij je opspringen, ze loopt het hele huis al door, ze houdt van veel knuffelen. We wachten eens af hoe het verder verloopt tussen de zusjes.

Ik hou jullie op de hoogte…..

Bedankt Ria dat u erbij was!!

SEPTEMBER 2016

De mooie zwarte zusjes Dusia en Lucia werden geboren in de horrorshelter. Hun geluk was dat ze zo schattig waren dat ze veel aandacht kregen, en daardoor heel mensgericht werden. Moederhond ging dood en daar zaten ze, die twee black beauty’s. Hun leven was een hel in een hok.
Het lukte niet om hen samen te plaatsen. De stap om twee honden uit Moskou te halen is natuurlijk ook groot. Met pijn in het hart zijn ze voor de site “uit elkaar gehaald” en met pijn in het hart (en goede voornemens) heb ik (IB) eerst Dusia als foster in huis genomen. Ze bleek een lief mooi braaf droomhondje en vond snel een huis in een paradijsje in Lanaken (B). Veel buiten, mee naar de paarden, een grote tuin. Een topplaatsing, wat wil je nog meer?

Ja, wat wil je nog meer? Hereniging met je zusje, dat eenzaam in het hok is achtergebleven. De adoptante van Dusia hoefde er niet lang over te denken: Lucia mag ook komen. Zulk mooi nieuws! Er zaten meerdere mensen te sniffen achter hun telefoon en computer toen dat bekend werd. Lucia is na zes jaar het asiel uit, en mag nu even op adem komen bij Ирина Михальченко voordat ze op het vliegtuig stapt. Knappe jongen die zijn (haar!) tranen binnenhoudt als de zusjes elkaar straks op Schiphol weer zien.


Dusia

Lucia

Mager, dof, littekens op haar flanken, kapotgeknipte oren en haar hele houding gedrukt alsof ze zichzelf het liefst onzichtbaar maakte: Dusia. Prachtig mooie Dusia met haar alerte amber-ogen en unieke oortjes. Helaas zag ik deze oortjes de eerste tijd niet veel, omdat ze alsmaar plat in haar nek lagen. Niet echt angstig, maar haar strategie om te overleven was blijkbaar: als ik niet besta gebeuren er ook geen nare dingen. De sporen van een hondenleven lang rot-asiel.
Waarschijnlijk heeft ze ook ontzettende buikpijn gehad. Twee weken diarree, weinig eetlust en nog meer diarree. Met een dieet en een degelijke wormkuur kwam het helemaal goed.
Dusia werd geboren in de horrorshelter en heeft haar hele leven nooit iets anders dan het vieze stinkende nare hok meegemaakt. Toch was ze meteen zindelijk (diarree telt niet), toch is ze ontzettend mensgericht, toch liep ze aan de riem zonder te trekken, toch ging ze zonder morren mee in de auto en toch is ze ongelooflijk beleefd en lief en de perfecte huishond. Niets lekkerder dan tegen je aan liggen en gekriebeld, geaaid, gekriebeld en nog meer worden geaaid. Zo baasgericht dat ze in no-time los kon lopen. Ze werd snel vrijer en blijer. Ging een heel klein beetje stout doen met ’s ochtends vroeg op bed springen en zachtjes in mijn handen bijten. Want buiten wandelen is heerlijk, dus sta nou eens op 🙂 dan kunnen we weer. De eerste week waren brommers en motorfietsen eng (groot gelijk; overbodige rotdingen met hun rotgeluid die maar dom langsknetteren, ga toch fietsen) maar na een week keek ze niet meer op of om van het stadsverkeer.
Met supervoer van topmerken Acana en Orijen, dankzij Stray-AFP voor een habbekrats aan MyMartin – fosters ter beschikking gesteld (waarvoor DANK!), is ze nu mooi glanzend en gezond. Haar bruine tanden worden steeds witter dankzij de lekkere kluifjes. Wat een beauty met haar mooie zwart-zilveren vacht. Zo lief, zo zacht, een droomhondje.
Ik was nog niet toegekomen aan profileren voor de website en FB en dat hoefde ook niet, want na een week meldde zich zo al een veelbelovende kandidaat. Het ziet er super uit en vandaag is Dusia verhuisd om nu echt aan haar nieuwe leven te beginnen. Doezeltje, het ga je zo goed meis! Het zal wel even wennen zijn zonder je Roje Romeo. Als ik het verlangde appje krijg dat je daar mag blijven komen we je gauw opzoeken. En oh ja, ik weet dat je je zusje Lucia mist en zij jou ook. Nu jij hebt laten zien hoe lief en mooi en bijzonder jij bent, gaan we voor Lucia vast ook snel iemand vinden!

Nadat Lucia u eenmaal leert kennen en begint te vertrouwen, blijft ze voor de rest van uw leven een toegewijde en trouwe vriendin. Ze komt in het begin een beetje verlegen over, omdat ze zo zachtaardig is, maar uiteindelijk is ze voornamelijk een vrolijke, optimistische en actieve hond, die altijd blij is mensen en hondenvriendjes te zien. Ze staat altijd klaar om te kroelen en knuffelen.

Lucia staat samen met haar zus Dusia, die ook beschikbaar is ter adoptie, op onze website.

Gezondheid: Lucia is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Houding tov volwassenen: Lucia is gehoorzaam, ze rent graag, maar komt ook meteen terug als ze geroepen wordt. Ze springt altijd enthousiast op tegen mensen. Lucia is nieuwsgierig en zal goede vrienden worden met het hele gezin. In het begin heeft ze tijdens het lopen aan de lijn, wat ze overigens netjes doet, aandacht en bemoediging en een regelmatige aai over de bol nodig om haar gerust te stellen.

Houding tov kinderen: Ze gaat goed om met kinderen.

Houding tov andere honden: Goed. Ze maakt makkelijk contact met onbekende honden en probeert met ze te spelen. Bekende hond ziet ze graag terug.

Houding tov katten: Onbekend.

Kan goed alleen zijn: Goed.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur, zo lang er genoeg ruimte is voor haar om te rennen en spelen. Ze is niet erg groot, maar wel vrij actief. Ze kan wel in een flat wonen, als ze vaak genoeg mee naar buiten genomen wordt.

Voorkeur adoptanten: Geen voorkeur.