Dochka

OKTOBER 2016

Dit was de eerste keer dat Dochka mee was, maar leuk vond ze het zeker!
Ze leert gelukkig erg snel, dus ze zal nog wel vaker mee mogen

 

Dochka, een Russisch juweeltje. Eigenlijk wilt u een Mechelse herder….zoek dan niet verder! Dochka heeft het beste van twee werelden in zich: de actie, slanke fitheid, leergierigheid en snelheid waar de echte herderliefhebber helemaal voor valt, maar ook sociaal en lief. Ze heeft een mooi lief koppie met een prachtig scheef oortje. Ze heeft in Moscow jarenlang bij een oudere dame gewoond maar is nu met en 10 geslaagd voor haar inburgering.

Houding tov volwassenen: Ze kan lekker in haar mand liggen, geniet van aaien en nekmassages, kan met de auto mee, is zindelijk, sociaal naar katten, blij, zonder trauma’s. Haar foster denkt dat ze misschien jonger is dan de vier jaar die op de MyMartin stamboom staan; ze is zo jeugdig en snel.

Houding tov kinderen: Thuis is ze oplettend maar niet blafferig en ze vriendelijk tegen de jonge buurkinderen.

Houding tov andere honden: Goed. Ze verblijft met meerdere honden in een gastgezin.

Houding tov katten: Goed. In Rusland heeft ze met katten samen geleefd. In huidige opvanggezin is ook een kat.

Kan goed alleen zijn: goed

Gezondheid: Dochka is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Huis met een tuin of een boerderij.

Voorkeur adoptanten: Dit meiske is een perfecte hond voor de sportieve baas die behendigheid, canicross en andere lekkere actieve dingen met haar wil doen. Rennen vindt ze heerlijk en ze kan prachtig hoog springen. Ze is niet geschikt voor politiehondensport.

Dochka heeft nooit van stambomen en ZG-tjes of U-tjes gehoord natuurlijk, maar Dochka is in alles een herder. Ze heeft ook dat typische dingetje wat de echte herderliefhebber zal herkennen: in haar energie hapt ze op een typische herdermanier naar je handen. Totaal niet kwaadaardig en zo af te leren.

De adoptiebijdrage voor Dochka is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gesteriliseerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

This beauty named Dochka (Daughter in English)
Dochka was born in 2012 year. She was found by the volunteer of our shelter when she was around 2 months old.

For the first 3 years she lived at foster place.

Since the begining of this year (2016) she has been living in the foster place
Dochka is an active dog. Adores walkings and staying in connection with other dogs (male/female doesnt matter). Not intrusive, not dominance.
She is neutered, vaccinated by her age and chipped. Clinically healthy.
She connects perfectly with people and kids, very opened dog to people.
At foster place she lived with cats and stayed in a good connection with them. We think that if you have cats she needs time to understand that they are her new members of the family.
She can stay home alone, likes to chew sticks, very interested in chewing dogs toys and etc. We think that better for her to become a second dog in a family. She needs to have near her a good dog-friend for fun and good dogs conversations.
She drives in a car enough good.
Dochka likes to run and jump! Run free!
Good on the leash.
We prefer for her a house with a garden or the farm.
She knows her name and when you call her – she returns back to you immediately!

Dochka is a big friend of dog Milka (also on the site) They live together in one aviary.