Doby

DECEMBER 2022

Hallo MyMartin,

Ik wil jullie het trieste nieuws laten weten dat Doby (adoptie op 1-6-2014) vanochtend is ingeslapen. Hij had meerdere tumoren in de lever en ging hard achteruit in deze laatste week. Tevens wilde hij niet meer eten, dat was voor mij het signaal. Dus hebben we het moeilijke besluit genomen om hem te laten gaan. Hij was mijn beste, trouwe maatje voor bijna 8,5 jaar en ik zal ‘m enorm gaan missen.

SEPTEMBER 2018

Vandaag weer een update van Zorya, de zomervakantie is al weer geweest.

Onze bink maakt het nog steeds goed. Hij blijft de sportieve hond die altijd mee gaat joggen en dat nog steeds prachtig vindt. Tot nu toe heeft hij één keer last van zijn pootje o.i.d. gehad, maar dat was na twee dagen rust weer weg. Vooral in het bos vindt hij het prachtig, omdat hij sommige stukken ook los mag lopen en soms wat roedels honden tegenkomt. Hij is dan nog steeds erg terughoudend en onderdanig, maar ze moeten zich niet dominant tegen hem gaan gedragen. Want dan herken ik hem niet meer terug. Hij laat dan even zien dat hij niet agressief gedomineerd wil worden, maar dan is het ook direct weer goed. En hij wordt altijd snel door zo’n roedel geaccepteerd. Maar hij vindt het baasje nog steeds het meest interessant, want ik hoef hem nooit te roepen. Hij rent meteen weer met mij mee.

Wat ik ook opvallend vind is dat hij nooit humeurig of down is, wat ik wel eens in de andere hond(en) terug zie. Die willen dan gewoon met rust worden gelaten, maar Zorya wil altijd aandacht. Het borstelen van de vacht vindt hij heerlijk en kan daar uren voor blijven stilstaan. Waarschijnlijk omdat hij zo graag complimenten krijgt over zijn ‘looks’ 😁

Kortom, hij draait lekker mee in het gezin en heeft het goed naar zijn zin. Nog even wat foto’s omdat dat meer spreekt dan woorden 😉.

Groetjes aan de vrijwilligers in Rusland

JANUARI 2018

Hallo vrijwilligers van MyMartin,

Weer even een korte update over Zorya. Ik probeer iedere 6 maanden even te mailen hoe het met hem gaat, maar de tijd vliegt voorbij, dus het wordt ook wel eens wat later ?.

Eigenlijk heb ik niets bijzonders te melden. Hij blijft een stabiele hond. Zoekt geen ruzie met andere reutjes en kan met alle honden overweg. Waarschijnlijk omdat hij zijn staart hoog draagt en niet gesteriliseerd is, komen andere reutjes nog wel eens imponerend op hem afgelopen. Alleen wanneer het echt te bedreigend wordt, dan gaat hij even ‘ glimlachen’ met de borstels op en de staart omlaag. Dat begrijpen andere reutjes dan wel weer en lopen ze verder.

Hij heeft een sterk lichaam en een uitstekende conditie, want hij loopt in de winter gemiddeld tussen de 40 en 50 km per week met een gemiddeld tempo van 12,5 km per uur. Maar ook de tempoloopjes draait hij vrolijk mee. Hij heeft nog nooit een blessure gehad, is nooit ziek en altijd vrolijk. We gaan alleen naar de dierenarts voor de entingen en een algemene check-up.

Hij zal nooit een grote mensenvriend worden, denk ik. Zijn gezin en bekenden zijn prima (hij wil de hele dag gekroeld worden…..), maar in andere mensen heeft hij geen interesse en wil ook niet geaaid worden door vreemden. Hij duikt dan gewoon weg. De Spanjaard is wel weer gek op mensen, terwijl die vroeger is mishandeld. Maar die houdt weer niet van andere honden, terwijl Zorya met alle honden even wil kennismaken.

Kortom, hij is nog steeds een uitstekende huishond en we hebben veel schik van hem. Succes met jullie goede werk, ik zal nog wat recente foto’s bijsluiten.


JANUARI 2017

Hallo vrijwilligers van MyMartin,

Zoals beloofd weer even een halfjaarlijkse update van Zorya.

Eigenlijk geen spannende dingen, hij doet het nog steeds hartstikke goed in het Kikkerlandje. Hij blijft een vriendelijke reu naar alle honden, behalve wanneer ze heel vervelend (dominant met grommen) worden. Dan laat hij even zijn tanden zien of geeft een snauw. En loopt vervolgens weer weg om met andere honden kennis te maken. Hij is altijd vrolijk en heeft altijd zin om wat te ondernemen (wandelen, joggen). Het autorijden gaat ook goed, heel soms moet hij nog overgeven, maar een groot verschil met de eerste ritjes.

Hij gebruikt nu ook zijn neus beter en kan echt druk speuren naar konijnen met zijn neus aan/in de grond. In het begin gebruikte hij alleen maar zijn ogen en oren. Hij gehoorzaamt als een echte herdershond (behalve als hij katten ziet….). Het commando ‘naast’ is ook echt naast bij hem, op de millimeter nauwkeurig. Een groot verschil met onze ‘Spanjaard’, zij vindt het al prima wanneer het een beetje in de buurt is.

Ik zal wat recente foto’s bijsluiten. Foto’s van het ritje in de auto naar de zandgraverij waar hij op zondag lekker 8 km los kan rennen. Verder vond de jongste van ons dat hij wel een muts/sjaal mocht gebruiken nu het kouder is. Hij laat het maar gelaten toe.

Groetjes en succes met de honden.


JUNI 2016

Een update over Zorya(Dobey) die nu al weer 2 jaar in Nederland is. Het gaat geweldig en de familie is heel blij met deze kanjer. Hij blijkt best wel waaks te zijn en achter een konijntje aanrennen doet hij ook graag. Hij doet het zo goed met de kinderen (alhowewel de rangorde wel even bepaald moest worden); ze hebben dat zo goed opgepakt: Zorya krijgt eten van het jongste kind!!! Het spaanse hondenmeisje is wel de baas, zo grappig!


JANUARI 2015

Hierbij weer even een berichtje van ons over Zorya (Doby). Zorya is de nog steeds de lieverd voor iedereen. Hij heeft het soms ‘zwaar’ te verduren met Vida (dat is een echt teefje), maar ze zijn wel helemaal gek op elkaar. Hij mocht tijdens de vakantie (in Zeeland) zelfs bij haar in één mand liggen. Hij is gek op z’n rondje joggen in de ochtend (en eigenlijk op iedere wandeling, weer of geen weer, het maakt hem niets uit). We joggen iedere ochtend een rondje van 5 km door Apeldoorn en op zondag een rondje (8 km) om een grote plas hier in de buurt. Daar laat ik ze altijd los, dan kunnen ze heerlijk rondracen en in het water rennen.


Wat een mooie jongen die Doby. Lief karakter en gek op mensen. Houdt van aandacht en genegenheid. Hij is ook uitstekend met andere honden reu/teef, maakt niet uit, als er maar gespeeld kan worden, hij heeft echt nog puppy gedrag!

Doby kan heel goed met wat oudere kinderen, hij wil immers alleen maar spelen, spelen en nog eens spelen. Hij is gek op wandelen en rennen. Tijdens het wandelen zal hij steevast dichtbij u blijven lopen. Hij is zeer geschikt om als tweede of zelfs als derde hond te worden geplaatst. Hij reageert goed op mensenstemmen en luistert goed.

Naar katten kijkt hij niet om; niet interessant!

Waar zijn mandje komt te staan is niet belangrijk, zolang hij maar aandacht en liefde krijgt.

Doby is op straat gevonden en door een van onze vrijwilligers mee naar huis genomen. Hij is een communicatieve, vriendelijke hond: met hem haalt u een maatje voor ´t leven in huis.

This dog named Doby

Health – clinically healthy dog, vaccinated by his age, has a chip.

Attitude towards adults – perfect, no aggression at all, very fond of care, affection and tenderness. He is a young dog, still a puppy. He likes to be in a company of people. He adores people and other dogs (male or female doesn’t matter).

Attitude towards children – he can stay in a family with an adult children (children 10 years old).

Attitude towards other dogs – he is very good with dogs, likes dogs, likes to play. he likes walking and running. He can be a second or third dog in a family. He adores people very much and ready to walk with you and be near your leg for the whole time. He likes listening people voices.

Attitude towards cats – he is very good with cats. Has no interesting.

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing for him is to be loved, fed, walked and patted often. He adores people and need their love and care!

Owner preference – Fits perfectly in any family, or families with children, other dogs (cats).

History, particularities – his story is a very common for Russia. He was found on the street. One of our volunteers picked him up and gave him a temporary home. Doby is a communicative and friendly dog, he likes people and dogs and cats. He is a dog-companion. He likes to be in a company of people, likes when you speak to him, play with him. He can become a very good friend for the whole family!