Diik 2

SEPTEMBER 2022
DECEMBER 2017

OKTOBER 2015

Op zoek op het internet naar een hond uit een asiel, zag ik een foto van Diik en werd meteen verliefd. Zo kwam ik in contact met MyMartin.eu en na de (intake)procedure werd de datum, dat we Diik van Schiphol konden ophalen, bepaald op vrijdag 28 augustus 2015. Wat gaat de tijd dan langzaam :-).

Na lang wachten op de komst van de honden en een kat, was het moment eindelijk daar. Vera, uit Rusland, zei dat Diik een bijzondere hond is en ik gloeide meteen vol trots.

Diik werd aangelijnd en mocht uit de bench om met ons kennis te maken. Maar Diik wilde niet uit de bench, terwijl de andere honden Rex, Gina en Perchik zo uit de bench stapten. De bovenkant van de bench moest losgeschroefd worden.

Gelukkig was zijn angst snel over en na een korte kennismaking liep hij met staart omhoog met ons mee Schiphol uit, een rondje om de vijver en sprong daarna meteen achter in de auto, waar we een fijn plekje voor hem hadden gemaakt. Later hebben we ontdekt dat Diik, om voor ons onbekende redenen, bang is voor witte tegels, zoals in Schiphol.

Eenmaal thuis hebben we hem eerst kennis laten maken met Harrie, onze kat, en dat ging meteen goed. Nu, 2 maanden later, zie je de band tussen hen nog steeds groeien (foto’s: HenD en Maatjes). Harrie gaat zelfs regelmatig mee Diik uitlaten.

Op een stralende, zonnige zondag namen we Diik mee naar een ven waar andere honden komen en zwemmen . Hier is hij volgens Irina, waarbij Diik in het opvanggezin zat, voor het eerst het water in gegaan.

Diik is een hele, lieve, knappe, slimme hond waar we zo blij mee zijn :-). Het is toch spannend als je een hond uit Rusland haalt.

Diik luistert heel goed. We hebben één privéles bij een hondenschool gevolgd wat ertoe heeft geleid dat we hem in een paar dagen tijd o.a. hebben leren zitten, pootje geven, volgen aan riem, enz. We gaan nog een privéles volgen, omdat Diik bij andere honden snel is afgeleid en dan minder goed luistert.

Diik is ook blij met ons. Als een van ons thuis komt worden we verwelkomd door een zeer blije Diik en hij vindt het ook heel leuk om met ons te spelen. Daarna kan hij ook heerlijk uitgeteld op zijn kussen liggen.

Diik is pas 2 maanden bij ons, maar het lijkt veel langer. Hij voelt zo thuis in ons gezinnetje.

Er was eens…een puppy dat Diik heette. Diik was een vrolijk hondje dat alles en iedereen vertrouwde; mensen, katten, honden vogels. Niemand weet wat er gebeurd is, maar op een dag stopte er een auto in de straat, het portier ging open en het kleine hondje Diik werd eruit gegooid. Waarschijnlijk heeft Diik zijn moeder puppies gekregen en heeft de baas de jonge hondjes op straat gegooid. Diik begreep er niets van…

Gelukkig werd hij gevonden door een vrijwilliger die hem naar het asiel heeft gebracht. Ze heeft voor hem gezorgd en geprobeerd een baasje voor hem te vinden. Ze hield veel van Diik, omdat het zo’n zachtaardig, lief hondje is, dat ondanks alles altijd vrolijk is en iedereen leuk vind. Als de vrijwilliger naar het asiel kwam, kwam Diik haar al tegemoet rennen om geaaid te worden en rende naar de andere honden om te spelen.

Eindelijk kwam er een nieuw baasje die Diik meenam naar zijn huis. Ze woonden niet ver van het asiel. Dat was heel fijn, want zo kon de vrijwilliger af en toe Diik nog even begroeten. Diik heeft daar een paar jaar heel fijn gewoond.

Op een dag, verkocht Diik’s baasje het huis. Hij ging weg en liet Diik achter… Diik, zo trouw, bleef dagen bij het huis wachten en huilen. Toen de vrijwilliger kwam om Diik te begroeten zag ze de tranen in zijn ogen. Ze nam hem mee terug naar het asiel en hij zoekt nu weer een nieuw baasje….een heel verantwoordelijk en liefhebbend baasje!!

Kijk vooral het filmpje even op onze site om te zien wat een leuke hond dit is. Geef hem een kans!
Gezondheid: goed, hij is gevaccineerd, gecastreerd en gechipt en heeft een goed gebit.

Goed met volwassenen: goed, Vriendelijk en openhartig. Goed te trainen; hij kent al enkele commando’s (in het Russisch) Trekt niet aan de lijn en maakt niets stuk. Hij is zindelijk.
Goed met kinderen: kinderen ouder dan 10 jaar. Het zal een goede vriend zijn voor de hele familie.
Goed met honden: goed. Totaal niet dominant.
Goed met katten: goed. Diik houdt van de hele wereld, honden, katten, kippen, vogels.
Kan goed alleen zijn: goed
Autorijden: goed
Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur
Voorkeur adoptanten: Diik past werkelijk in elke samenstelling een gezin met of zonder kinderen, met of zonder andere huisdieren.

De adoptie bijdrage voor Diik is 350,00 euro. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland, is hij gechipt, volledig gevaccineerd, gecastreerd en in het bezit van een officieel dierenpaspoort. Daarnaast dekt dit bedrag de per 29/12/2014 verplichte veterinaire controle op de luchthaven van aankomst.

Life-long story of a dog Diik
It started long ago when the dog was a young puppy who trusted everybody – people, dogs, cats, birds. What happened to him nobody knows but the puppy was left outside – a car stopped in the street, a door opened and the puppy was thrown out. Probably a dog who lived in a family gave birth to several puppies and the master decided to throw them away. Diik didn’t understand what happened to him. But he was lucky – a volunteer found him and brought him to an animal shelter, she took care of him and tried to find him a master. She loved him because of him being kind and loving to everybody and everything. When the volunteer came Diik ran up to him to be patted, after that ran away to play with other dogs.
Finally, a new master came and took Diik with him. They lived not far from the animal shelter – that’s great because the volunteer could come to Diik to greet him. Diik lived in a new house for several years. But one day the master sold his house and went away and left Diik behind. The dog sat by the house for several days and cried. The volunteer who came to Diik to greet him saw that his eyes were watery. She took him back to the shelter to find a new master – a very responsible and loving man!!!!

Diik is a very open hearted dog

Has a good health (good teeth)

Vaccinated. Chiped. Castrated.
Diik is a friendly and kind dog

Very much easy trainable

Knows comands – sit, come here and others (in Russian of course)
He adores the whole world
He is very friendly with any types of animals – cats and dogs and chickens
You can get a very good friend for a whole big family with kids and other animals

Absolutely not dominance

Perfect pet dog. Nothing spoil or distroy. Do all his toilets outside.

Perfectly on the leash. Not pulling at all.

Give him a chance!