Daisy 2

JANUARI 2017

Hoe mooi kan een herplaatsing verlopen: Daisy blijft nl. wonen op haar mooie eiland Terschelling.
Door veranderde familie-omstandigheden en daardoor te weinig tijd vond het huidige bazinnetje van Daisy het beter om een nieuw warm mandje voor deze lieverd te zoeken. Het had allemaal geen haast, meer belangrijk was om HET perfecte nieuwe gezin te vinden. En dit is gelukt.

Daisy woont nu bij een echtpaar die honden gewend zijn en veel rondom het huis vertoeven; hun reeds aanwezige hond hebben ze ooit als straathondje gekregen. Daisy ondergaat deze verhuizing ook heel relaxt: ze kon meteen los, de nacht ging prima, ze eet goed en de reeds aanwezige hond kende ze al.
Bij het gezin wat afscheid heeft genomen van Daisy vloeien nog wel de tranen maar het voelt zo goed! Aan alle kanten klikt het.

Daisy, leef nog lang en gelukkig lief herder-meisje.

Lief, gehoorzaam, rustig, diverse cursussen gevolgd, kan met kinderen, katten, paarden. Uiteraard is Daisy ook waaks.
Daisy is in het jaar april 2014 vanuit Moscow naar Nederland gekomen en sinds die tijd is er veel tijd gestoken in de socialisatie met als gevolg dat het een “kant en klare” sociale hond is. Ze is gek op kinderen, mits ze niet te druk zijn. Bij te jonge kinderen blijft het natuurlijk altijd opletten.

Dees is gek op knuffelen en aandacht. Ze wandelt graag, waarbij ze af en toe flink moet kunnen rennen. Ze is erg baasgericht. Je ziet duidelijk de herderstrekjes terug. Ze liet zich de afgelopen jaren niet door iedereen uitlaten. Ze gaat alleen in de roedel van de opvang en met het huidige baasje mee. Ze is dus erg gehecht aan de baas en wil die ook graag beschermen. Verder is ze heel waaks.

Daisy trekt niet aan de riem en loopt heel netjes naast je. Alleen als ze onweer of vuurwerk heeft gehoord, wil ze zo snel mogelijk naar huis en kan ik haar amper houden. Bij onweer en vuurwerk is zij erg angstig. Ze ligt dan rillend onder de tafel en ze weigert om mee te gaan naar buiten. Pas als de harde geluiden een tijdje weg zijn, ontspant ze weer. Een niet te drukke omgeving is beter voor haar. Niet in een stad.

Af en toe wil ze nog wel snauwen naar vreemde honden. Daarbij waarschuwt zij soms met ontblote bovenlip en haar haren zet ze standaard overeind. Ze gaat al bijna twee jaar wekelijks een paar dagen per week naar een hondenopvang. Volgens de eigenaar kan zij Daisy bij iedere andere hond in het hok laten slapen. Ze kan met alle honden opschieten. Daisy is eerder onderdanig dan dominant.

Daisy schooit niet en heeft de afgelopen jaren alleen harde brokken gegeten. Ze is niet dominant op voer. Je kunt gerust haar bak bij haar weghalen. Ook als er andere honden bij zijn, zal zij geen haast hebben om het eten op te eten. Dat doet ze altijd heel rustig.

Daisy kan goed alleen zijn. Als het nodig is zelfs de hele dag, maar dat moet niet te vaak zo zijn. Ze is momenteel gewend dat er wordt gezegd dat ze “even op het huisje moet passen” en als je weggaat ’tot straks’ zegt.

Daisy heeft een inlevend, rustig, maar zelfverzekerd baasje nodig. Ze heeft een getraumatiseerd begin van haar leven gekend. Boos worden op haar of haar in haar nekvel grijpen moet je absoluut nooit doen. Dan laat ze haar plas lopen en wordt ze heel angstig. Ze verliest dan snel haar vertrouwen in je. Duidelijk ‘nee’ zeggen, is bij haar voldoende. Dan weet ze dat iets niet mag. Daisy is een hooggevoelige hond die de gevoelens van de baas feilloos aanvoelt. Daarom is het wenselijk dat wij ook een geduldige, rustige en stabiele baas zoeken. Het liefst met kinderen vanaf een jaar of acht. Het zou ook leuk zijn als er al een andere hond is. Liefst dan wel een rustige hond.

Daisy woont momenteel nog op Terschelling. Stel je voor, dat ze op het eiland kan blijven wonen, dat zou natuurlijk te gek zijn! Indien interesse in deze geweldige rushond, aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met mymartinnederland@hotmail.com

Wij beantwoorden graag al uw vragen en kunnen u in contact brengen met het huidige gezin waar Daisy (Dees) woont.