Christie

MEI 2019

5 maanden + 5 dagen bij ons. Dat verdient een nieuw speeltje.

MAART 2019

FEBRUARI 2019

Pippa sends her love

Pippa (Christie)

DECEMBER 2018
Op zaterdag 8 december hebben we een eerste bezoek gebracht aan dokter Jan, onze dierenarts. Pippa heeft zich op zijn minst gezegd héél keurig gedragen. Op de behandeltafel, die op en neer gaat, gaf ze geen kick, vond het precies nog leuk. Toen de dokter alle papperassen (Europees paspoort en chip) in orde bracht, lag ze naast mijn stoel.

De week daarop gewandeld met tante Lisette. Jammer dat Lara (galgo) geen zin had om te spelen; Pippa daarentegen om ter meest. Die schade werd ingehaald toen we oom Frans en Laika tegenkwamen. Wat hebben die twee geravot! Ik ook, vermits Pippa aangelijnd was 😉 Nadien was ze KO! Geraakte niet meer onmiddellijk op haar kussen op haar kop na.

Zij zou maar al te graag op de sofa liggen, maar dat mag niet. Zij heeft een compromis afgedwongen: als de plaid op de footstool ligt, mag ze er op liggen. Dat heeft ze nog niet volledig beet, want haar achterpootjes blijven steeds op de grond, op één uitzondering na. Dat heeft wel mooie foto’s opgeleverd.

Chillen kan ze als de beste: poten in de lucht!

Haar blonde wilde haren beginnen opnieuw te groeien. Zo krijgt ze haar ruige rockerdoglook terug. Cool!

Onze dagen zijn goed gevuld: wandelen, spelen in de tuin. Poetsen gaat niet zo vlot. Ze wil altijd vechten met bezem, dweil of stofzuiger.Ik moet nu stoppen. Tijd voor de wandeling!

DECEMBER 2018
Met Pippa gaat het uitstekend. Toch wat schichtig op straat en wat schuw naar mensen toe. Komt allemaal in orde. Ze slaapt al alleen zonder problemen. Ze mag naar boven gaan, maar ik vermoed dat zij geen ervaring heeft met trappen.

Naast het wandelen (want hoe dan ook doet ze het graag, het is een hele karwei om het tuigje (superkwaliteit, trouwens) aan te doen zo enthousiast is ze) houdt ze ook van ravotten in de tuin met haar baasje. Moet dat zeker eens filmen! Kan putten maken als de beste 😉 Onze Bono was daar ook kampioen in!

Niks dan positieve berichten dus …. Eind deze week ga ik met haar naar de dierenarts om haar Europees paspoort in orde te brengen. Ik wil niet alles op één keer doen, kwestie van haar beetje bij beetje te laten gewennen.

Pippa is een heel bijzonder hondje, héél intelligent ook. Luistert al heel goed en de naamswijziging is helemaal geen probleem. Je kan alleen maar van haar houden.

DECEMBER 2018
Pippa (Christie)Op de weg naar huis heeft Pippa, formerly known as Christie, zich onmiddellijk neergelegd en af en toe wat gedut. Ze reageert trouwens al heel goed op haar nieuwe naam en het Nederlands. Thuisgekomen goed gegeten. De wandeling (twee maal) is ook heel goed verlopen.

’s Nachts ben ik bij haar gebleven met een lichtje aan. Rond halfdrie heeft ze een uurtje op haar kauwbeen geknaagd en daarna tot halfzeven geslapen. Ook vandaag heel goed gegeten en gewandeld. Al kennis gemaakt met een wandelvriendin en dat verliep heel vlot. Nu is ze na een natte wandeling aan het slapen.

Alles verloopt supergoed. Had het niet zo vlug zó goed verwacht. De klik was er bijna onmiddellijk en wordt alleen maar beter. Het is een echt schatje! Heel aanhankelijk en luistert al heel goed.

Wat kan ik meer zeggen …. Wij zijn heel gelukkig met Pippa in ons gezinnetje. En als ik haar bekijk, lijkt zij zich toch ook goed te voelen. In ieder geval gaan jullie regelmatig nieuws van Pippa ontvangen.

Pippa (Christie)

Update Oktober 2018
Christie blijft zonder problemen een paar uur thuis. Ze heeft nog nooit iets kapot gemaakt; wel is het een verzamelaarster.
Ze brengt spulletjes: niet om kapot te maken maar ze verzamelt deze gezellig in haar bench.

Ze gaat heel goed met andere honden. Ze is verlegen met nieuwe mensen. Dan heeft ze een uurtje nodig om te beseffen dat het ‘goed volk’ is. Daarna is er dan ook niks meer aan de hand. Bij bekende mensen is Christie ontzettend lief. Ze heeft nog nooit gegromd.

Christie heeft geen terriër karakter; geen jachtinstinct. Soms kan ze wel een kat of vogel achter na zitten op straat maar dat is puur voor de lol. Christie luistert erg goed maar heel soms zit ze in dromenland. Dan moet je haar nogmaals roepen en daarna komt ze dan ook meteen naar je toe.

Christie is gewend aan de drukke stad Moscow. Wat Christie momenteel nog eng vindt is het wandelen in de nacht. Het foster gezin te Moscow weet niet wat er ooit is gebeurd, maar voor de avondwandeling moet je haar meelokken met een lekkere snack, anders blijft ze binnen! Christie wacht dan liever tot de volgende ochtend om weer naar buiten te gaan. Echter, lok je haar toch mee voor de avondwandeling, eenmaal buiten loopt ze wel gewoon mee. Het lijkt dus of ze ‘bang’ is bij nacht of voor het donker ? Meer rushonden zijn wel eens bang in het donker. Die slapen dan graag met een lampje aan. Na verloop van enkele maanden groeien ze daar (eenmaal in NL of BE) overheen.

Christie is een zeer zachte, gevoelige rushond die veel liefde nodig heeft in een warme omgeving.


Lieve, zachtaardige Christie is samen met haar moeder in het najaar van 2017 naar het asiel gebracht. Christie, toen nog een puppy, leek snel haar thuis te hebben gevonden. Echter na negen maanden werd ze terug gebracht; gewoon omdat ze van pup veranderde in een grote hond en de mensen op haar waren uitgekeken. Haar moeder Annie werd kort daarna geadopteerd in Nederland en Christie bleef alleen achter. Het arme ding begreep er niets van en was bijzonder ongelukkig in het asiel. Ze is door een vrijwilligster uit deze misère gehaald en ze woont nu bij haar op invang.

Christie kent enkele commando’s en loopt netjes mee aan de lijn, maar is absoluut geen hond om mee te gaan trainen. Ze is echt een gezelschapshond. Ze vindt het wel heerlijk om met mensen te spelen en balletjes of stokjes te halen. Lekker wandelen is haar favoriete tijdsbesteding. Het is ook een hond die veiligheid zoekt; zo ligt ze bijvoorbeeld graag onder een bed en kijkt dan vanuit haar schuilplaats wat er allemaal gebeurt.

Houding tov volwassenen: Goed voor mensen die ze kent. Naar onbekenden is ze wat afwachtend, maar na geruststellende woorden is het ijs snel gebroken. Ze laat zich ook gewillig borstelen en kammen. In de schemer wordt ze soms wat nerveus van een schaduw en wil dan het liefst zo snel mogelijk naar huis; op andere momenten van de dag heeft ze hier totaal geen last van.

Houding tov kinderen: Goed met kinderen vanaf 10 jaar. Voor kleinere kinderen heeft ze wat angst.

Houding tov andere honden: Goed. Ze benadert vreemde honden wat voorzichtig, maar vindt het na de kennismaking prachtig om met hen te spelen en te rennen. Ze kan prima bij een niet dominante hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Is geïnteresseerd in katten; ze zal ze achterna zitten, maar niet om ze pijn te doen. Bij voorkeur een omgeving zonder katten.

Kan alleen zijn: Goed. Ze maakt niets stuk maar neemt soms wel eens een pantoffel mee die ze dan verstopt.

Autorijden: Goed.

Gezondheid: Christie is gevaccineerd, gechipt, gesteriliseerd en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Ze kan prima bij een gezin met wat oudere kinderen, maar zeker ook bij een persoon of koppel dat haar een veilige en liefdevolle omgeving kan bieden.

Christie was born in 2017, wool terrier type, fur can be comb out or cut. In fact, the coat is softer than it appears in the photographs. 20 kg, height – 58 cm, neck – 38 cm, chest – 65 cm.
no problems with health, sterilized, vaccinated.

Christie was found with her mother Annie on the street in late spring of 2017 (Annie had already safely found her house through MyMartin). Christie was a little puppy at the time, she was about 1.5 months old. Christie and her mother were brought to the shelter. Very quickly, a small cute puppy Christie was taken from the shelter home. But after 9 months in February 2018, she was returned. They played with her enough as with a toy and returned. For a long time Christie could not understand how it could have happened that instead of the usual house, she again found herself in a shelter. It turns out that she just grew up. “Loving” owners apparently hoped that she would remain a small funny puppy, but they didn’t need a large, as much as 17 kg, an adult dog. Christie was sterilized in a shelter in April 2018. After Annie, her mom was adopted, we get a place for Christie on foster, and we took Christie there on May 12, 2018. Now, Christie is ready for an adoption and is waiting for her master, who will never betray her again.

Nutrition: Eats everything. Now on a dry dog’s food. Does not refuse from fruits, vegetables, berries, from any delicacies especially. The bowl is not guarded, you can safely climb into her mouth and take everything out.
Character: For such a young age, I think it can be called calm. Loves to play, but without fanaticism, you can slow her down. She is oriented on the person. Enough obedient. Very TENDER! Absolutely NOT AGGRESSIVE !!! I have never heard her growl. Sometimes she can be shy, and sometimes cheerful and playful. She calmly tolerates all sorts of manipulations with her body (combing out, wiping her paws, medical manipulations). But … Sometimes panic attacks happen. We observed this several times on the street at dusk. It seems that in a past life she was very strongly offended by a certain person and probably she sees someone in the twilight and thinks it’s her offender. In these moments, she shrinks, tries to escape somewhere, hides in the eyes of horror, does not react to persuasion and delicious food, but she does not show aggression and just creeps toward the house. At such moments we immediately go home, at home she immediately calms down. She is not particularly afraid of loud sounds (but if a shot is right next door or the firecracker is frightened, but this is understandable, like many dogs). Panic attacks so far only happened on evening walks. In the morning, afternoon walks this was not even once.

Christie is generally a rather shy girl. Wary of strangers, may get scared. If she sees that they are friendly, in a few minutes she communicates normally. If she already knows a person (enough to see a person several times), then she runs up with joy and even plays and caresses with pleasure. With 10-year-olds children and older she is normal. We haven’t check her with very young children, but it seems to me that they are frighten her.

With dogs, everything is fine with both males and females. Maybe a little timid approach to strangers, but it’s good. She plays with pleasure, she runs a lot. Probably, due to the fact that Christie is young and completely non-dominant, there has never been a conflict. In general, for communication with dogs, she is very good.
Attitude towards cats: With interest. Tries to run after them, but without aggression.
Attitude to other animals: She can even run and disperse pigeons, so for fun and enhance self-esteem 🙂
She walks on a leash well, near or slightly ahead, does not pull. It’s comfortable to walk with her.
Knows commands: To me, sit, give a paw, fu or spit.Commands Lying, standing, next, forward – now in the process, it happens, through time yet))
Good travels in a car. At home she can stay alone (or with another dog). Does not howl or bark, does not spoil furniture. Sometimes entertaines herself, but without prejudice – then steals napkins, or steals a pencil, can bring a shoe from the corridor (to the joy, nothing significant is not gnawed))) it simply adds everything to the bedding or under the bed. At home she likes to lie down so that there is some kind of shelter, so that she can see everyone. At the bell barks, but not always.

Toilet: accustomed to 2-times walking. Likes toys. Can play itself, but it’s more fun, of course, with someone. At home she likes when you play with her, if not, she makes her play with a second dog. In the street, if there is a decent company, can play and run for a very long time. She also plays with a stick.
Suitable for a family as second dog (of course, if the first one will be friendly to her). She does not fit to tough, and even more physical education, it seems, in her life it was too much. Christie is a dog for the soul, for the sofa, tender, affectionate.