Christian

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 01-03-2020
Naam: Christian
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 2017
Schofthoogte: 30 cm
Gewicht: 7 kg
Ras: Kruising pinscher Chihuahua
Gecastreerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
FEBRUARI 2020

Christian: super lief , uitdagend, sociaal, met pit

Christian is alweer 2 jaar in Nederland.  Een kleine MyMartin rushond: hij lijkt een mix van dwergpinscher/chihuahua. Christian is een zeer lieve pittige sportieve hond. Naar alle mensen toe is hij zéér sociaal. Hij loopt makkelijk overal mee naar binnen, begroet onbekende mensen of hij ze al jaren kent! Hij springt makkelijk op schoot, laat zich lekker aaien en nog een lekkere snack erbij?! Christian houdt zich aanbevolen!

Christian was reeds geadopteerd in februari 2018. Hij is afgestaan per december 2019 omdat hij te veel de baas in huis speelde naar de andere honden toe. Tevens was het wandelen op straat een klein drama. Per december 2019 woont Christian nu samen met 4 grote honden en twee katten. Langzaam heeft dit gezin Christian laten wennen aan die grote loebassen in huis alsmede aan de twee katten. Na amper twee dagen was het ijs ontdooid. Christian liep gewoon door de grote honden heen en na nog enkele dagen sliep hij ook samen met de poezen op de bank.

Christian is een ontzettende knuffel. Ligt graag bij je op de bank, op schoot, is tegen alle bezoekers even lief. Hij is een goede waker dus als de bel gaat, zal hij zeker blaffen als waarschuwing. Bezoek is echter meer dan welkom!

Mensen die bekend zijn met het karakter van een dwerg pincher zullen van het volgend karakter trekje niet verbaasd opkijken. Zijn tactiek is namelijk om als eerste “begroeting” naar andere honden toe, een duidelijke grom te laten horen. Maakt niet uit of er een grote Sint Bernhard staat of een lieve kleine teckel. Zijn eerste reactie is een felle “waf en grom”. Maar met een duidelijke ‘schei ’s uit’ is het eigenlijk al gedaan. Christian is op zijn hoede; hij voelt zich kwetsbaar als klein(ere) hond.

Christiaan kan mee de stad in maar het is opletten. Op straat en alles wat maar op voedsel lijkt: hij eet het meteen op en geloof ons; hij is daarmee sneller dan de raket naar de maan. Met wandelingen kan Christiaan nog niet los. Hij is een zeer fanatieke wandelaar dus lange wandelingen geen probleem, maar eenmaal los overheerst zijn nieuwsgierigheid naar alles wat beweegt en wat heerlijk ruikt. Hij zal absoluut niet luisteren als dat voor Christian niet in zijn eigen voordeel is 

Autorijden is niet zijn ding. Hij blijft rustig zitten maar zal piepen (blijkt ook voor sommige dwerg pinchers een karakter eigenschap te zijn); een botje geeft hier de oplossing of neem hem op schoot.

Zijn hobby is het snuffelen tussen grote bergen bladeren of zijn neus in struiken steken (in de hoop dat hij een muisje ziet??) Hoewel bij snel leert en altijd nieuwsgierig is, kan het nog moeilijk zijn hem te laten gehoorzamen. Christian is een levendige persoonlijkheid.

Note:
Christian vindt het super leuk om voor de gezelligheid en energie af te blazen te rennen op een heuse renbaan.  Dit heeft hij tot nu toe één keer mogen meemaken en hij was super enthousiast. Misschien een idee om als hobby te starten!

Wat we weten over Christian toen hij nog in Rusland woonde: Hij had de pech dat hij door zijn eigenaar uit de auto gegooid is. Dit moet dramatisch voor de toen nog jonge Christian geweest zijn. Hij bleef rondhangen op de plek waar hij was achtergelaten en kreeg soms voer van voorbijgangers. Via berichten op social media kwam hij onder de aandacht van één van de vrijwilligsters van MyMartin die hem per vliegtuig naar Moskou hebben laten komen.

Houding tov volwassenen: goed. Christian is een vriendelijke, trouwe en vrolijke knuffel hond.
Houding tov kinderen: goed; maar Christiaan wil eten en kauwstaafjes niet graag delen.
Houding tov andere honden: goed, mits hij ze eenmaal kent
Houding tov katten: goed, mits hij ze eenmaal kent.
Gezondheid: Christian is gechipt, gevaccineerd, gecastreerd en heeft een Europees dierenpaspoort.
Kan alleen zijn: Hij slaapt in de bench als het huidige gezin werken is.
Autorijden: Autorijden is niet zijn ding. Hij blijft rustig zitten maar zal vaak blijvend piepen; een botje geeft hier de oplossing of neem hem op schoot.

Christian zal heel gelukkig worden bij een baas die duidelijk is, die super dol op hem zal zijn want knuffelen en samen relaxen op de bank staat op nummer 1 bij Christian. Als het tijd is om te wandelen springt hij vanaf de vloer tot bijna aan je kin: zoveel zin heeft hij in de wandeling. Wandelen is dus heerlijk, liever niet in een overbevolkt gebied daar hij dan te veel in de gaten wil houden. Andere honden geen bezwaar maar wel honden die stabiel zijn en zich niet laten overheersen door kleine Christian.

Wij zoeken voor hem een super lief gezin die snappen dat het een hondje is die zijn eigen “ik BV” goed op de rit heeft. Val je als een blok voor deze pittige lieve rushond, zou je meer willen weten over Christian, een vrijblijvend gesprek en/of wandeling is altijd mogelijk.
Omgeving Eindhoven.  Stuur een bericht naar Christian of mail naar mymartin@mymartin.eu

De adoptiebijdrage voor Christian is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is.  Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.