Choli

NOVEMBER 2019

Het is een plezier om Choli bij ons te hebben. Kelbi is terug alive-and-kicking en ja, hij ziet zijn nieuwe ‘zusje’ graag. Ja, uiteraard eten ze nog apart. Choli eet zeer traag en vertrouwt niet alles. Ze eet ook niet alles op, tot groot jolijt van onze straatkat Minou die dan ook juist honger had. Ja, Choli kan heel goed om met onze kat, in het begin zat ze er nog wel eens achter maar nu heeft ze begrepen: Minou behoort bij het gezin. Ze eten nu goed samen. Kelbi slokt alles op onmiddellijk en eet alleen buiten. Anders eet Kelbi alles op van Choli. Ze gromt wel als ze bezig is aan het eten en dan nadert hij niet maar als ze eventjes weg gaat (ze eet traag) en ik niet kan niet direct ingrijpen dan eet Kelbi alles op. Leve het zusje!

Ze komt met mij mee van de voordeur naar de tuin zonder leiband en speelt met Kelbi in de tuin alleen. (uiteraard enkel als ik thuis ben) Alles gaat zeer goed. Na een tijdje (max. ½ uur) zitten ze allebei te wachten aan de deur op mij en dan daarna maar crossen om eerst op de bank of het bed te zitten. We wachten nog af voor we ze voor een langere periode alleen laten en zeker ook zonder dat wij aanwezig zijn. Daarvoor hebben we nog tijd.

Choli slaapt altijd aan mijn voeten op het dekbed. Ze ruit veel minder dan de eerste week en haar vacht is ook beter. Ze ligt in een bolletje aan het voeteinde. Ze beweegt bijna niet ’s nachts en is ook zeer proper.

Ze vindt het zalig om mee te rijden in de wagen. Van zodra ik weg ben ligt ofwel Choli ofwel Kelbi aan het stuur, ze wisselen af, maar ze liggen daar altijd zo vredig te slapen naast elkaar als ik terugkom. Het is een plezier.

Kortom wij zijn dolgelukkig met haar en haar staartje vertelt mij dat zij zich ook beter en beter begint te voelen.

Choli is een zelfstandig dametje maar zeker in voor een compromis. Ze is actief maar niet opdringerig en altijd in voor een nieuw avontuur.

Choli kwam van een groot asiel in het zuiden van Rusland terecht in een privé-asiel in Moskou. Het grote asiel sloot zijn deuren en de aanwezige honden werden met spoed overgeplaatst naar andere asiels in andere steden. Choli had destijds pups die al heel snel een thuis vonden. Zij werd gesteriliseerd en ondergebracht op een appartement bij een vrijwilligster. Omdat deze hele dagen werkte zat Choli heel veel alleen en kwijnde weg.

Nu is ze in opvang bij iemand die wel tijd voor haar en de andere aanwezige honden heeft. Er wordt goed voor haar gezorgd en ze heeft speelmakkertjes, maar wat zou ze blij worden van een heus eigen mandje. Liefst in een omgeving waar ook al andere soortgenoten wonen, want spelen met andere honden is het liefste wat ze doet.

Choli loopt netjes mee aan de lijn maar het liefst loopt ze los en blijft dicht bij haar baasje in de buurt. Choli is zindelijk; er wordt momenteel met haar gewerkt aan wat eenvoudige commando’s.

Houding tov volwassenen: Goed. Choli is geïnteresseerd in mensen, maar je moet haar aandacht wel verdienen.

Houding tov kinderen: Goed. ze blijft kalm bij kinderen.

Houding tov andere honden: Goed. kleine Choli speelt met alle honden groot of klein, reu of teef. Ze heeft wel een dominant karakter en het lukt haar om, komisch genoeg, de baas te zijn over honden die veel groter zijn dan zij is. Choli zou heel gelukkig worden als er al andere hondenvriendjes aanwezig zijn.

Houding tov katten: Choli vindt katten interessant, maar omdat ze zo klein van stuk is zal ze hen niets doen. Ze heeft geen jacht instinct en is niet blafferig.

Kan alleen zijn: Goed. Choli blijft kalm en maakt niets stuk.

Autorijden: Goed. Choli gaat graag mee in de auto.

Gezondheid: Choli is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Choli heeft behoefte aan gezelschap van soortgenoten; dat kan zijn bij een gezin met iets oudere kinderen of een alleenwonend iemand of koppel.

1. This is Choli, lovely Choli.

2. Year of birth is approximately: 2018.

3. Appearance – half-breed. The coat is short. Color: white with beautiful brown spots.

4. Weight is 5,5 kg, size at withers is 25 cm

5. Health – clinically healthy, good blood tests, everything is normal.

6. Sterilized. Chipped. Vaccinated.

7. History of a dog

Choli came to a private shelter in Moscow from a large shelter in southern Russia. The shelter was closed, and the dogs were urgently taken to different cities and shelters. Choli was with her puppies, who were quickly taken to the family. Choli instilled. Sterilized and attached to the apartment to a lonely working girl. Choli was lonely and uncomfortable to be alone all day, so she got into the country house to the volunteer. Where she lives very happily with other dogs, but hopes for her loving home.

8. Food – no allergies have been identified. Eats dry food / canned food. Loves dog treats.

9. Character – active, but unobtrusive, loves the dog company very much. Independent, offense will not give. Really adores to be in a company of any dogs to run and play

10. Attitude towards adults – is interested in new people without aggression. Her attention and love must be earned.

11. Attitude to children – absolutely harmless, it is possible for children of any age, but prefers a dog company.

12. Attitudes towards other males and bitches – loves all dogs very much, loves active games, runs a lot and plays with different dogs. But loves to be a leader, dominates over large dogs (it looks really funny)

13. Attitudes towards cats – Interested, but due to its small size, it will not cause them any harm.

14. Attitude towards other animals – unknown. Not a hunter or barking style dog

15. How goes on a leash – accustomed to the leash. But she likes to walk without a leash; she will not run away from a familiar person anywhere.

16. Does any team know: teams do not know, but we try to learn.

17. How to rides by a car: very good. Likes.

18. Can she stay alone at home – yes, she is, doesn’t spoil anything ..

19. Toilet – outside accustomed

20. Toys – likes to run. For toys indifferent.

21. Wishes according to the owners – it is better to have a second or third dog, does not like to be alone without friends , at what friends makes it very easy, inviting everyone to run and play. Independent, strong character (for small dog), but compromise. Opened dog for new events, First time of meeting needs time to get used to understand that you are her friend forever. You should patted her, speak with her and gove her some snacks and after just leave her to let her look at you from outside

22. Wishes at the place of residence – all housing options are considered.