Chizhiik

JANUARI 2017

ChizhiikJaaaaaaa, het is me gelukt hoor mensen. Ik slaap voortaan zonder lamp aan keurig netjes op mijn kussen in de gang, dicht bij de voordeur zodat er niemand ongemerkt binnen komt of naar buiten gaat. Hoe cool is dat…….
Na dat rothok in Moskou was ik zo bang voor donker dat ik nooit durfde te gaan slapen als het licht uit was omdat ik dan steeds moest denken aan het ingesloten zijn en bang was dat er dan weer allemaal nare dingen zouden gebeuren die ik dus niet zie in het donker. Maar nu, na een half jaar bij mijn nieuwe gezinnetje, kan ik met oprechte trots zeggen dat ik rustig slaap zonder lampje aan omdat ik heb gezien dat ik iedere morgen weer gewoon wakker wordt in mijn eigen huisje met mijn eigen baasjes en mijn eigen dikke kater en witte pluis.
Hoe ik dat heb gedaan? Nou ja, eigenlijk per toeval omdat de lamp die mijn baasjes altijd voor mij aan lieten ’s nachts deze week midden in de nacht kapot ging en ik dus in het donker zat. Tja, en toen moest ik kiezen. Of de hele boel op stelten zetten, iedereen wakker maken en zorgen dat er een nieuw peertje in de lamp komt, of gewoon verder slapen en maar afwachten wat er gebeurt. Het was even een gokje maar nu weet ik wel dat er dus helemaal niks gebeurt en ik voortaan prima in het donker kan slapen!
Knap hé, ik vind het dus echt wel ff helemaal mega super cool van mezelf ……

AUGUSTUS 2016

Vanavond 2 weken geleden was Chizhiik voor het eerst bij ons op bezoek in Sittard om kennis te komen maken met ons en de omgeving waar we wonen. De dag erna zijn we Chizhiik op gaan halen en is hij bij ons komen wonen. Morgen is deze lieverd dus al 2 weken bij ons. We hadden ons echt geen lievere hond kunnen wensen.Chizhiik is inmiddels ook helemaal gewend hier en dikke maatjes met onze dochter. We zijn in ieder geval super blij dat we Chizhiik nu in ons midden hebben!

Chizhiik: markante kop met een hart van peperkoek.

Zeg nu zelf, littekens zijn toch woest aantrekkelijk!

Ja, ik ben een gelukzak. Na jaren asiel nu eindelijk in een foster gezin. Op straat zijn mensen zwaar onder de indruk hoe goed ik loop ondanks mijn scheef vergroeide voorpoot. Nou, laat ze maar kijken hoor. In Rusland werd ik met gebroken poot in het asiel gegooid, en volgens mij hadden de dierenartsen geen dienst, want ik heb er geen één gezien. Dus voor mij geen gipsverband; ik wist ook niet dat ik doodstil moest blijven liggen tijdens het genezingsproces, dus ik heb nu verkeerd aangegroeide botjes aan mijn rechter voorpoot.Mijn foster mama zegt dat ik oog als een stoere bikkel. Zo wil ik graag overkomen! Ik zal het ook niet snel toegeven, maar het liefste loop ik wel op zand of gras. Jaja, vanwege mijn voorpoot he. Maar dat wil ik niet laten merken. Als ik lang wandel op asfalt etc. ga ik gewoon nonchalant even liggen om een minuutje uit te rusten, rollebollen op mijn rug, even een knuf halen, nogmaals een plasje doen en dan kunnen we weer verder. Ik hoef ook niet uren te wandelen. Makkelijk toch !

Op straat loop ik mee als een heer, daarin ben ik duidelijk. Ik weet dat ik best sterk ben, maar daar maak ik geen misbruik van. Ik vind het heerlijk als ik rustig met je mee kan lopen. Hier loop ik al los en laten ze de lange lijn achter me aan slepen (voor je weet nooit). Ik heb geen idee wat mijn baasje bedoelt met ‘je weet nooit’ maar ik vind het prima. Ik zal je namelijk nooit in verlegenheid brengen.

Ik sta positief in het leven. Ik hoor mijn foster mama ook vaker zeggen dat ze mij een verrassend rustige lieve hond vindt. Als ik dit hoor, hou ik mijn ogen stevig dicht maar wat voel ik mij geweldig trots!

Andere honden vinden dat ik dominant ben, maar ik ben het type ‘ik kijk de hond uit de boom’. Je snapt het wel, even indruk maken.
Eenmaal gewend is het prima; zie maar mijn video’s
Maar ik ben niet altijd een allemansvriend. Ieder geval niet op eigen terrein.

Buiten maakt het mij allemaal niet zoveel uit: op de woest blaffende buurhond reageer ik niet; sta ik in een waterplas en een andere reu komt snuffelen dan kwispel ik wat. Autorijden doe ik graag. En ook makkelijk: op paarden, katten en ander klein levend spul reageer ik amper tot niet.

Ik heb jaren in het rothok te Moskou gezeten (als bewijs kan ik je eeltplekken op mijn ellebogen laten zien) en eigenlijk heb ik voor de rest van mijn leven wel genoeg honden gezien én ook gehoord (dat geblaf!!!). Dus die entourage dat ik zou moeten samen leven met andere reutjes hoeft niet. Een knappe teef sla ik natuurlijk niet af hoewel ik dan wel een ware snuffelaar ben. Hier loopt ook een schattige pup van 7 maanden en die snapt niet dat ze respect voor mij moet opbrengen. Ze springt als een blije gup boven op me zodra ze mij ziet. Kijk, en zo ben ik dan ook weer, dat laat ik toe.

En dan om verder op te scheppen: ik heb een fantastisch diepe blaf. Geen scharrig piepje, geen schorrig geluid maar zo eentje waarvan je denkt ‘wow’ welke hond hoort daarbij !? En niet dat ik veel blaf hoor. Maar als hier plots een man op de oprit loopt, dan laat ik wel even van mij horen. Verder deert lawaai mij niet. Ik kan goed onderscheiden wat goed of fout is. Ik ben niet zo’n hyper tutje die op alles reageert.

Ben je er nog ? Want ik moet je nog iets bekennen.
ik kan nl. nog niet in het donker slapen. Als je uitgelachen bent, ik heb een tamelijk heftig verleden met onder andere opsluiting in het donker 24 op 24 uur. Ik ben nu aan het wennen om langzaam met minder licht te slapen. Dus snap je, we gaan er niet om zitten treuren want ik kijk niet achterom, maar begrijp mij dat ik simpelweg niet ga slapen als jij mij ’s nachts in het donker zet. Met een lampje aan, slaap ik als Doornroosje.

Dus ja, wat zoek jij ? Mijn wilde haren ben ik kwijt, je hoeft niet een balletje voor mij weg te gooien, ik lig graag uren naast jouw stoel als jij tv kijkt of een boek leest,
wil je mij een paar goede jaren geven, zoek je een liefdevolle hond, val je voor mijn uiterlijk……

Neem contact op.

Deze lieverd heet Chizhiik.

Chizhiik’s leventje is niet zo florisant begonnen. Hij is op straat geboren en als pup is zijn rechter voorpoot gebroken. Hij is gevangen en naar het asiel gebracht. Op de foto’s kun je ook zien dat zijn rechter pootje een vreemde stand heeft. Hij heeft er totaal geen last van en rent als een bezetene!

Houding naar volwassenen: prima, Chizhiik is gek op aandacht en genegenheid. Hij heeft een heel zachtaardig, vriendelijk karakter. Is altijd in een goede bui en niet opdringerig. Hij wandelt lekker mee aan de riem, maar kan ook loslopen. Hij zal u in de gaten houden en komen als u hem roept.

Houding naar kinderen: Chizhiik is heel geschikt voor wat oudere kinderen; hij is heel goedig.

Houding naar andere honden: prima! Hij vindt het heerlijk om met ze te rennen en te spelen, lekker overal snuffelen en de wereld ontdekken. Hij is totaal niet dominant.

Houding naar katten: goed. Het boeit hem totaal niet.

Woonomgeving: een huis met tuin of boerderij zou ideaal zijn, maar als dit niet het geval is kan zijn mandje overal staan. Belangrijkste is dat hij aandacht en liefde krijgt en lekker met u naar buiten kan om fijne wandelingen te maken.

Gezinssamenstelling: Chizhiik past in elke samenstelling – met (wat oudere) of zonder kinderen/ met of zonder andere honden.

Deze lieverd wordt zo blij als de vrijwilligers komen om met hem te gaan wandelen en van wie hij lekkere knuffels krijgt. Hij legt dan zijn grote pootjes op hun schouders van blijheid. Mogen ze voortaan op uw schouders rusten?