Chita

JULI 2016

Na enkele dagen op Marktplaats en Facebook te hebben gestaan, was de interesse voor Chita groot. Ook de reacties op straat en tijdens het wandelen waren hartverwarmend. Ze is erg dapper geweest na een lastige tijd in Moskou, verwaarloosd, op straat gegooid, vond onze vrijwilligster Valeriya haar en nam de zorg over Chita op zich. Na het bijkomen van enkele operaties en het wennen aan een nieuw leven in Nederland, is ze nu op weg naar haar gouden mand. Ze komt te wonen in Haarlem met haar nieuwe vriendjes, 3 kleine hondjes en een poes.

.
Chita werd eind februari 2016 gevonden op straat. Vrijwilligers hebben haar oude baasjes (een gezin met veel problemen) opgespoord, maar ze wilden haar niet meer hebben. Daarop werd ze in huis genomen door een vrijwilligster, die aan de slag ging met haar gezondheid.

Haar rechteroog werd op 6 april 2016 op aanraden van de dierenarts verwijderd, het oog was beschadigd door een oude verwonding waardoor het ooglid in het hoornvlies groeide, dit oog was volledig blind en vaak ontstoken.

Op 1 mei 2016 volgde een tweede operatie voor een navelbreuk en sterilisatie.

Ze is inmiddels bijgekomen van deze operaties en heeft geen verdere behandeling nodig.

Het leven met 1 oogje gaat ondertussen prima, het was even wennen maar ze slaat zich er dapper doorheen.

Chita verblijft sinds 17 juni 2016 in Nederland, in het begin moest ze natuurlijk bijkomen van alle indrukken, ze vond het erg spannend allemaal. Met een beetje aanmoediging durft ze elke dag steeds meer en na een paar dagen stilte bleek ze toch te kunnen blaffen. Als u haar vertrouwen heeft gewonnen, is het een ontzettend lieve, trouwe hond, die graag in de buurt van de baas is en u elke dag weer groet met enthousiasme en een opgewonden kwispelende staart.

Houding tov volwassenen: Chita is in het begin voorzichtig met nieuwe mensen, omgevingen en situaties. Ze bekijkt alles rustig en aandachtig, maar zodra ze gewend is geraakt is ze een vrolijk, nieuwsgierig en aanhankelijk hondje. Ze loopt rustig mee aan de lijn en los loopt ze het liefst naast de baas. Commando’s kent ze niet, maar ze komt als u roept.

In de auto zit ze rustig op schoot, ze gaat ook mee met het openbaar vervoer in een reistas. Tijdens een langere wandeling vind ze het fijn om bij te komen in uw armen of in een draagzak.

Houding tov kinderen: Goed.

Houding tov andere honden: Chita is niet agressief, ze gaat confrontaties uit de weg, met vriendelijke honden gaat ze goed om, met sommige speelt ze zelfs.

Houding tov katten: Ze heeft kennis gemaakt met enkele katten, waar ze niet op reageerde. Ze kijkt ook niet om naar vogels en andere dieren.

Kan goed alleen zijn: Ze kan prima alleen thuisblijven, maakt niks kapot in huis en is zindelijk.

Gezondheid: Chita is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Geen voorkeur.

De adoptiebijdrage voor Chita is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gesteriliseerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

Chita, was born in 2010, a small, long-eared, long-haired chihuahua. Weight – 4 kg.

Health : the eye was removed, was made the plastic umbilical hernia, healthy, further treatment is not required, sterilized

At the end of February 2016 was found on the street. Volunteers found the old masters, it was troubled family of alcoholics, they did not need the dog anymore. So our volunteers took her on foster and began to have deal with her health. The right eye was an old injury because of which the eyelid grew into the cornea, the eye was completely blind, often inflamed. The doctors recommended removal and surgery to remove the eye was held April 6, 2016. May 1, 2016 was held the second operation – sterilization and plastic umbilical hernia.

Food: she eats dry dog food, loves dog’s snacks.

The nature – a common temperament: when will get used – affectionate, walks behind, as a tail. Wary with strangers, no aggression at all, when she get used, totally relax. Good with all the children

Gets along with all kind of dogs, with some she plays, no aggression. It’s unknown how she behaves with cats, but with her small size she is not danger :)) Indifferent to birds. Good walks on a leeash, seats on the arms. She doesn’t know commands. In a car feels good. Can stay home alone, doesn’t destroy the furniture. Walks outside 2-3 times a day, byt can go home in diaper.