Cherrie

Geadopteerd: 15-2-2022
Naam: Cherrie
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2015
Schofthoogte: 57 cm
Gewicht: 25 kg
Ras: Kruising sheepdog
Gesteriliseerd: Ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
MEI 2022

Cherrie. Ik zou die naam nooit zelf gekozen hebben maar  ik dacht “ze heeft al zoveel meegemaakt, laat haar die naam maar houden”. Ik probeer het wel uit te spreken als Chérie.

De reis van een paar uur terug in de auto verliep prima. Ze heeft de hele weg liggen slapen. De eerste dagen tongelde ze erg als ik haar aanhaalde. Vond ze eng misschien. Ze bleef ook de hele tijd op haar plekje liggen en haar voer en water moest ik haar voeren. Ik heb haar heel veel rust gegeven die eerste dagen. Aan de lijn liep ze keurig mee en ging andere honden wat uit de weg.

Inmiddels had ze mijn bank ontdekt, een stoffen zandkleurige bank! Met een plaid er op mag ze erop liggen. Haar zachte plaatsje op haar eigen kussen was toen niet meer in trek. Nu wel weer, overdag ligt ze daar vaak en s’avonds kruipt ze naast mij op de bank. Ze heeft zich heel snel en goed aangepast, ook de nachten gingen goed.

Ze heeft inmiddels heel wat vriendjes en vriendinnetjes met wie ze aan het ravotten is. Maar ze vindt het ook heerlijk om lekker te snuffelen in het gras, of er in te rollen. Soms rolt ze ook in de viezigheid. Ik poets haar dan thuis schoon met vochtige babydoekjes want elke dag wassen is niet goed. Tijdens elke uitlaatbeurt springt ze wel een keer te water. Gelukkig is het water hier heel schoon. Ze schiet soms als een speer door het water, nu pas heb ik haar voor de eerste keer zien zwemmen, zo’n leuk gezicht. Ik voelde mij gewoon een trotse hondenmoeder.

Ze is kampioen kuilengraver. Bij één, door haar gegraven, kuil zie je alleen nog haar staart als ze bezig is. En daarna natuurlijk met dat natte prutlijf lekker tegen je aan komen staan…..

Ik heb Cherrie uitgekozen op haar karakter en zag later pas hoe mooi ze is. Ik krijg ook heel veel spontane complimenten van mensen over haar uiterlijk. “Wat een mooie hond, mevrouw”.

Ze is heel rustig in huis en sloopt niets. Ze slaapt of is bezig met haar snuffelmat of lickimat, of laat zich uitgebreid aaien en knuffelen. Ze vindt het heerlijk als ik in haar liezen kriebel, ze doet dan zelf haar poot omhoog als ze ligt om aan te geven wat ze van mij verwacht. 

Kortom, een goede match!

FEBRUARI 2022

Cherrie wordt steeds vrijer . Vanmiddag rende ze zo het water in en bleef rennen. Gelukkig had ik even later mijn telefoon paraat om een video op te nemen. Ik ben zo trots op hoe mijn hondenmeisje het al na vier weken doet.Cherrie – sportieve lieve herdermix

Wat een geweldige hond. Enkel haar naam verklapt al veel. Cherrie: afkomstig van het Latijnse woord ‘caritas’, (onbaatzuchtige) liefde. Maar met deze rushond zijn er nog meer pluspunten, namelijk de vrijstelling van puppy- en puber ellende. Cherrie is een stabiele hond, 6 jaar, reeds in Nederland vanaf januari 2021 en momenteel in België bij een fostergezin.

Cherrie is de ideale hond voor personen die een rustige gezellige hond zoeken om lekker mee te gaan wandelen. Ze is loyaal aan haar baas: herdermix. Ze is lief, sociaal, vrolijk, aanhankelijk, niet snel onder de indruk van prikkels, kan met katten, paarden, honden en zelfs autorijden is leuk!

Katten zijn nog nieuw voor haar; momenteel logeert ze in een huis waar ook katten rondlopen. Ze vindt deze nog wat spannend maar we verwachten daar geen problemen en begeleiden dit proces op een positieve manier.  

Cherrie is in de basis geen waakhond! Ze benadert mensen uitermate vriendelijk. Ze kan ook met kinderen (uiteraard alles opbouwen). Wandelen is heerlijk, ze loopt netjes mee aan de lijn. Het passeren van mensen met honden gaat perfect, auto’s en fietsers geen probleem. Ze kan zelfs goed alleen thuis blijven. Recentelijk is haar gebit schoongemaakt waardoor ze een “stralende lach’ heeft.

Cherrie gaat jou blij maken met haar opgewekte aanhankelijkheid. Als ze enthousiast is gaat ze vrolijk joelen. Ze past zich makkelijk aan, ze kent de basiscommando’s. Eenmaal in haar element ziet ze buiten geen gevaar meer en kan zomaar alle kanten op rennen uit blijdschap. Het zou dus goed zijn als je met haar gaat trainen of hier bewust mee gaat oefenen, daar is ze intelligent genoeg voor en zal genieten van het contact met haar mens.

Waarom dan toch een herplaatsing?
Soms heb je als hond pech, gaan je baasjes scheiden, situatie veranderd en voor de hond is het soms beter om naar een nieuw warm thuis op zoek te gaan. Uiteraard is dit nooit een makkelijke beslissing.

Voor Cherrie gaan we op zoek naar een nieuwe familie die haar veel te bieden heeft; die samen met haar een band wil opbouwen. Ze vindt het geweldig om naar buiten te gaan en lange afstanden door het bos te lopen of te ploeteren in de weilanden. Ze is een echte waterhond. Springt uit haarzelf het water in. Als nieuw baasje moet je daar om kunnen lachen en niet bang zijn voor modderpootjes……

Beautiful black color with tawny spots and attentive intelligent look.

In the shelter Cherrie came as a teenager by catching from cities streets. (There is a special service in Moscow, who catches stray animals, sterilizes them and put in municipal shelters). Cherrie is metis of a nice breed of sheepdogs.  She has an expressive appearance, but also a great flexible mind and quick acumen. That’s why Cherrie quickly found a common language with the volunteers. She learned to walk well on a leash and does not pull, only in the first minutes when you take her for a walk.  After all, dogs in shelters have to wait for their volunteers for a whole week.

With other dogs in the shelter she is a friend and plays with all. Cherrie was at a special dog’s show ( an exhibition for stray dogs in order to find a new family in Moscow) for three times, but unfortunately, did not find her “Golden basket”… And later, for a family’s reasons, she was abandoned by a volunteer who had been working on her since the first days of her arrival at the shelter. So we took Cherry under our “wing”.

Gets along well with people. Good with children (communicated with children at exhibitions). Can be the second dog in the family. Travels in a car well. We haven’t checked her with cats. Eats dry food and wet, no allergy. May live in a private house or in an apartment.