Chapa

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 15-10-2022
Naam: Chapa
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2012
Schofthoogte: 32 cm
Gewicht: 9 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
OKTOBER 2022

Chapa is nu twee weken in opvang bij drie grotere MyMartin-honden en vijf katten. Vanaf de eerste dag voelde zij zich thuis. Kennismaking met de grotere honden en de vijf katten ging vlekkeloos. Even snuffelen en klaar.  

De tweede dag wist Chapa al haar plaats waar ze eten krijgt.  En na drie keer waarschuwen dat ze niet bij de andere honden uit de bak mag eten, doet ze dat niet meer.  

Wandelen met Chapa is voor ons allen een groot plezier.  Ze blijft wel aan de riem, want haar grote oren werken niet als ze iets ruikt. Tijdens mijn wandelingen heb ik vaste plaatsen waar ze moeten verzamelen en dan krijgen alle honden een koekje. Chapa is slim genoeg, die locaties had ze snel door en kijkt je dan vragend aan, waar blijft mijn koekje?   

Als we andere honden tegenkomen,  reageert ze wel op kleine honden; grote honden negeert ze tot deze te lang aan haar snuffelen, dan geeft ze duidelijk haar grens aan dat het genoeg is. 

In huis is Chapa een genot. Ze volgt je zo veel mogelijk,  zeker als je in de keuken bent. Maar uiteindelijk gaat ze op haar plekje liggen. Enige nadeel van haar is dat ze best hard snurkt.

Chapa kan trap lopen.  Ze vind in bad gaan ook lekker.  En kroelen is ook fijn.  Ze komt niet bij je op de bank,  maar legt haar koppie op je been en vraagt om een aai. Even op schoot tillen is okay, maar na goed geaaid en rond gekeken te hebben vertrekt ze weer naar haar vaste plekkie. 

Chapa gaat graag mee in de auto.  Madam kijkt het liefste naar buiten en wil niks missen.

Chapa is op zoek naar een baasje die veel thuis is en met haar gaat wandelen. Ze vindt gezelschap erg fijn, maar kan ook makkelijk even alleen gelaten worden. Ze maakt niks kapot in huis. Ze is wel wat waaks en bij vreemde geluiden kan ze even aanslaan. Met katten kan ze ook heel goed, ze wil zelfs met ze spelen.