Caesar

FEBRUARI 2019

Caesar geadopteerd – part 6

Of Caesar het naar zijn zin heeft in Egypte? Kijk zelf maar 😉


FEBRUARI 2019

Caesar geadopteerd – part 5

De reis per vliegtuig is super gegaan. Caesar reist nu verder het land in naar zijn nieuwe thuis. De (lege) bench bovenop de auto :-).


JANUARI 2019

Caesar geadopteerd – part 4


JANUARI 2019

Caesar geadopteerd – part 3


Laatste uurtjes voor vertrek van Caesar naar zijn nieuwe baasje.
Waar ons teamlid de sneeuw(buien)rader op de voet volgt (we vermoeden dat ze bang is dat het vliegtuig dadelijk op Brussel Airport onder het sneeuw ligt) laat Caesar haar lekker doen 😛 Hij snuffelt ontspannen in de tuin, likt aan de sneeuw en eet nog wat gras…

Wordt vervolgd…


JANUARI 2019

Caesar geadopteerd – part 2

CaesarDe voorbereidingen zijn in volle gang inzake de adoptie van Caesar in het buitenland. De vliegtickets zijn geboekt. De bench in het vliegtuigruim is bevestigd en alles is betaald. Bezoek dierenarts is geweest.
Het wachten kan nu ingaan, het aftellen naar 31 januari 2019. De ochtend dat Caesar en ik gaan vliegen naar zijn nieuwe toekomst.
En plots is daar dan nog sneeuw! Ja, poseer nog even in de sneeuw Caesar….. nu dit nog kan!

Wordt vervolgd…


DECEMBER 2018
CaesarCaesar geadopteerd – part 1

Caesar geadopteerd! Ik noteer het in de MyMartin-administratie. Mijn fantastische foster hond. Stiekem ben ik verliefd 🥰 op deze kanjer. Eind januari 2019 gaat hij naar zijn nieuwe baas. Rond de Kerst 2018 is de beslissing genomen. Op 31 januari gaat Caesar naar zijn warme mand. Ik breng hem, ik vlieg met hem mee.

Ondertussen: Caesar is cool en relaxed! Hij stapt vaker geheel uit zichzelf in de honden bench t.b.v. de komende vliegreis. Hij plast er zelfs tegenaan 🙃😉 ! Brengt dat geluk ?!

Wordt vervolgd…

Oktober 2018

2017

Caesar: Lief, waaks, betrouwbaar, niet voor de beginnende hondenbezitter

Prachtige Caesar. Caesar was geadopteerd en kwam naar Nederland in juli 2018. Helaas, vanwege gezondheidsredenen van de adoptant, werd besloten dat het voor Caesar beter zou zijn om een nieuw huisje voor hem te zoeken.

Update december 2018
Caesar blijft ook buiten zijn eigen terrein sociaal naar voor hem vreemde mensen toe. Je kunt met hem op bezoek bij andere mensen, hij zet in de tuin dan wel direct ‘zijn vlag uit’ (plast overal even tegenaan) maar accepteert dat het baasje binnen koffie/thee drinkt. Tegen aanwezige teefjes doet hij even moeilijk maar daarna is het spelen geblazen; met reutjes is hij niet vriendelijk. Wij plaatsen hem niet bij een reu. Caesar is waaks, in de avonduren kun je rustig slapen, als hij iets hoort laat hij zich horen.

Caesar zal het perfect doen bij een persoon zoals verder in de tekst omschreven, nl. het trainen met de baas. Hij neemt graag de bal mee tijdens de wandeling. Caesar zoekt die baas die bekend is met herders, die ooit met herdershonden heeft gewerkt. Een baas die geen zin meer heeft om zeer intens met een hond bezig te zijn, maar die een hond zoekt om het huis te bewaken, die een hond zoekt die graag naast je stoel ligt, een hond die bij je wilt zijn.

Caesar is sterk. Het is fijn als je als toekomstige baas vooral ook fysiek sterk genoeg bent. Hij heeft toegang tot de tuin en toch kiest hij er vaker voor om binnen in de serre of in het buitenhok te gaan liggen. Het is een hond die lekker thuis wacht als jullie weg moeten, hij sloopt niks, is ook geen onrustige hond. Op eigen terrein is Caesar heel relaxed, buiten in de tuin kan hij soms te veel blaffen als hij iets hoort. Caesar is een geweldige hond maar geen hond die je gezellig meeneemt naar overvolle losloopveldjes, beter geen lange boswandelingen op paden waar je hele families met kids met hun loslopende (grote en kleine) honden tegenkomt.

Update oktober 2018
Per oktober logeert Caesar bij een ervaren foster gezin omgeving Valkenswaard. Dit gezin heeft zelf drie honden (teefjes), twee katten en twee oudere kids 18+. Caesar past zich snel aan bij het voor hem nieuwe foster gezin. Het is een rustige herder. Hij ligt lekker in de serre, snuffelt wat in de tuin, gaat uit zich zelf in de (openstaande) bench liggen of op de bank. Hij heeft een heerlijke eetlust (liever niet enkel droge brok maar met wat vlees er doorheen). Hij is sociaal naar zijn eigen gezin, wil knuffelen. Aan de riem loopt hij goed mee, bij de start van de wandeling kan hij even trekken.

Caesar is een herder die heel snel te corrigeren is met enkel je stem. Het is een (h)eerlijke hond. Dol op mensen. Ons advies is om met Caesar quality time door te brengen – het oefenen met de luisteroefeningen. Het kom hier, zit, en blijf/wachten. Hij kent het allemaal wel maar net niet goed genoeg. Soms ‘vergeet’ hij te luisteren. Hij is slim genoeg maar het foster gezin heeft tot haar grote spijt te weinig tijd om één op één met Caesar aan de slag te gaan. Nu loopt hij met een lange 8-meter lijn mee in het bos. Ook hier moet verder mee geoefend worden zodat hij op den duur lekker los mee kan. Note: update december 2018: met reutjes kan hij het niet goed vinden; daarin is hij heel duidelijk. Dus het loslopen is nog niet geoefend.

In het foster gezin wonen katten. Daar heeft hij een bijzondere belangstelling voor. Probleemloos zou zijn als u géén kat in huis heeft rondlopen.
* Update december 2018: we zijn nu zo ver dat Caesar snapt dat de kat ‘bij het huis’ hoort. De buitendeur kan open gemaakt worden en de kat kan naar binnen lopen zonder dat Caesar in actie komt. Hij kijkt wel met belangstelling; het foster gezin herhaalt altijd duidelijk dat enige actie niet op prijs wordt gesteld. Ook als we nu thuis komen van de wandeling en de kat wil mee naar binnen accepteert Caesar dit (zijn bal in bek is belangrijker dan die kat).

Caesar kan perfect alleen thuis zijn. In de auto gaat Caesar makkelijk mee. Hij kijkt eerst wat rond en gaat vervolgens liggen.

Caesar is loyaal aan zijn baas. Mensen met ervaring met herders zullen als een blok voor hem vallen: “eens een herder, altijd een herder”.

Caesar: aanbevolen/zeker geschikt om op recreatief vlak trainingen te volgen.
Caesar: met respect, consequent en belonend werken, krijg je aan hem een meer dan geweldige vriend.
Als u denkt dat u voor deze geweldige hond een super baasje zou kunnen zijn, komen wij heel graag in gesprek. Caesar verdient een liefhebber van herdershonden.
Caesar zoekt die baas die bekend is met herders, die ooit met herdershonden heeft gewerkt. Een baas die geen zin meer heeft om het totaal IPO-programma af te werken maar die het leuk gaat vinden om samen met Caesar dingen te ondernemen, die vooral ook fysiek sterk genoeg is. Het fostergezin vertelt u graag meer over deze rushond en een kennismaking is ook altijd mogelijk.

This brave black beauty named Caesar

2. Year of birth is approximately: November 2014

3. Appearance – half-breed. The coat is short.
Color: black, with white paws and at the tip of the tail.

4. Weight 32.4 kg, Height 57 cm

5. Healthy. Chipped. Vaccinated.

6. In plans he will be castrated soon (july 2017). *update: Caesar is gecastreerd.

7. The history of the dog
I found Caesar at the end of 2015 near the Auchan store (near Moscow city). He was freezing on the street. I could not left my eyes away. So I decided to pick him up and asked the owner of the car garage gave him a temporary home. We asked not to let him go, he stayed there in a kennel that we made for him. In winter time he stayed inside with people (lived inside garage area). In summer time he stayed outside, everybody knew him, he liked to meet people in garage and got snacks from them. But once the head of the garage area changed and the new one said that dog had to leave garage area. So… one day he lost all he has. I had to take him out and nowadays (since may 2017) he lives in a private shelter. Still adores people and his new dog-friends.

8. Nutrition – allergies are not identified. Before the shelter he ate natural food, cooked him porridges with meat. Nowadays eats dry food perfectly. of course adores yummy for dogs.

9. Character – general temperament – active, adores people and stay in connection with a person. Feels your mood perfectly. Dog-companion.

10. Attitude towards adults – very good. no fears. very sociable.

11. Attitude towards children – with children he is friendly, but the dog is large and powerful, good to stay in a family with adult kids

12. Attitude to other males and females – good. he communicates well. Likes to get acquainted with new dogs. Prefer females.

13. Attitude to cats – Unknown.

14. Relation to other animals – unknown.

15. As he walks on a leash – to the leash is accustomed. Can pull in the beginning of walking

16. Does any team know: clearly does not know the team.

17. How to ride in a car: likes to ride in a car. Calmly.

18. Can stay at home alone – unknown, but the furniture did not spoil in the lodge he lives and nowadays in the shelter.

19. Toilet – twice per day outside

20. Toys – toys are indifferent. prefer to run away and play with a person or dogs.

21. Wishes for owners – we prefer the only dog in the family. By his mood he is the leader. He needs a good, smart and self-confident owner.

22. Wishes at the place of residence – all accommodation options are considered but we prefer the farm, or house with a garden for free walking’s