Busya

NOVEMBER 2017

BusyaBusya is nu twee maanden bij ons en het gaat zo goed, boven mijn verwachtingen. Het is zo’n blije, speelse, nieuwsgierige en ontzettend lieve hond. Als ze de auto hoort aankomen staat ze klaar voor het raam en worden we door het dolle heen begroet. In de wijk loopt ze huppelend mee aan de riem en heeft al veel vrienden gemaakt (mens en hond). Ze ruimt al het zwerfafval op (nee, geen taakstraf) en neemt het graag mee naar huis (net als mijn kat, zegt dat wat over mij??) Daar wordt het dan wel weer in beslag genomen want ze eet alles op. Ze staart naar vliegtuigen die over vliegen (een herinnering?) en gluurt schaamteloos bij mensen naar binnen( ik hoor er niet bij?) Met mijn zoon gaat ze regelmatig mee het centrum in waar ze wederom harten veroverd. Hij is zo trots op haar! Bij de dagelijkse lange wandeling loopt ze los, nou ja loopt? Ze rent, zoeft, stuift, maakt koprollen, slidings, sleept stokken mee en natuurlijk veel spelen met andere honden die ze tegenkomt. Ze is altijd blij! Ik ben zo trots op haar, hoe goed zij het doet in zo’n korte periode, een ander huis, nieuwe ‘baasjes’, een andere taal, zowel Nederlands en oost-Indisch doof?. Dat ze het zo goed doet is naast dat zij zich veilig voelt bij ons, geliefd voelt, te danken aan de vrijwilligsters in Rusland. ??

‘S avonds kruipt ze gezellig naast ons op de bank en kijkt dan tv, favoriet zijn de natuurdocumentaires, en dan echt het hele programma! En zo kan ik blijven opscheppen over Busya…
Zijn er nog minpunten? Ja, ze eet poep, alle soorten!!!??

SEPTEMBER 2017
BusyaBusya, wat een ontzettende lieve hond en wat is ze mooi! Het knapste meisje van de buurt ( en omstreken), wordt door in elke wandeling bewonderd. Maar ze is niet alleen maar mooi, van een mooi bord allleen kun je niet eten, ze is zo lief, zo’n knuffelbeer, vrolijk, speels en nieuwsgierig. Soms zijn dingen nog best spannend, dat moet ze even bekijken en ervaren. Ze doet al lekker gek in huis en haar veel te lange benen slungelen dan alle kanten op. Ze doet haar best om vriendjes te worden met de kat, maar die moet even de kat uit de boom kijken. Gister wel haar eerste diefstal gepleegd, een varkensoor in de dierenwinkel. Ze was er zelf erg trots op, bureau halt ?wordt niet ingeschakeld. We zijn zo blij met haar!

Busya is een teefje uit december 2016. Ze is een vrolijk en levendig meisje, erg gehoorzaam en intelligent. Haar verschijning heeft wat weg van een Saluki (Perzische windhond). Haar naam is afgeleid van Businka, wat ‘een kleine kraal’ betekent in het Russisch. De vrijwilliger heeft haar zo genoemd omdat haar kleur en charmante voorkomen haar doen denken aan een kleine parel.

Busya en haar moeder werden uit een auto gegooid door hun vorige eigenaar. Dit incident is gezien door personeel van een nabij gelegen winkel. Zij begonnen hierna met het brengen van eten naar de honden. De gemeentelijke autoriteiten waren echter van plan om een bedrijf in te schakelen om de honden te vangen omdat ze niet wilden dat de honden in de buurt van de winkel leefden. Om niet in de problemen te komen moesten Busya en haar moeder dus snel van straat gehaald worden.

Momenteel woont ze bij één van de Russische vrijwilligers in huis. Soms klimt ze op de bank om daar lekker te gaan liggen slapen. Ze sloopt niets en kauwt niet op dingen, ondanks dat ze nog een pup is. Ze is slim en goed opgevoed. De verwachting is dat ze zich prima kan aanpassen aan elke omstandigheid en in welk gezin dan ook, als er maar liefde en aandacht voor haar is van de toekomstige eigenaar.

Houding tov volwassenen: Goed, ze is erg vriendelijk en lief naar mensen toe, zonder opdringerig te zijn. Ze wil altijd graag haar liefde tonen en geniet ervan geaaid te worden, maar weet ook wanneer het genoeg is en accepteert dit.

Houding tov kinderen: Goed, ze woont nu ook samen met een kind en hier gaat ze net zo lief mee om als volwassenen.

Houding tov andere honden: Goed, ze leeft nu ook samen met andere honden. Hiermee ligt ze knus te slapen en ze speelt regelmatig met ze.

Houding tov katten: Hier kan ze goed mee overweg. Ze woont samen met een kat, waar ze soms mee probeert te spelen. Als ze een tikje van de kat krijgt, stopt ze en loopt ze weg.

Kan alleen zijn: Goed.

Gezondheid: Busya is gezond, geen allergieën. Ze is gevaccineerd, gechipt, wordt nog gesteriliseerd en heeft een dierenpaspoort. Ze heeft een goede eetlust en eet alles wat ze voorgeschoteld krijgt.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Geen voorkeur.

Busya, 6-months old (Dec. 2016). Properly vaccinated and is going to get sterilized soon, antiparasitic treatment performed, chip implanted, good on the leash. Height at shoulder – 47 cm. Weight – 12 kg. Busya is a merry and lively girl, very obedient and intelligent at that. Busya’s appearance reminds of a Persian Greyhound (Saluki). Busya and her mother had been thrown out of a car by their previous master. The accident was witnessed by shop girls from a nearest department store and they started bringing food to them. But the municipal authorities intended to call the trapping service because they did not like the fact that the dogs were living beside the department store, and so Busya and her mother had to be quickly taken away from the street in order not to get in trouble. Presently she lives with me in my apartment. Sometimes she may climb on the sofa and get asleep there. She doesn’t chew anything at home, though she is yet a puppy, she is intellectual and well-bred. Busya gets along nicely with cats. From time to time she tries to play with my home cat but the latter strikes her in the face with a paw so that Busya gets amazed and goes away. She pals around and plays with other dogs in my house and they sleep embracing each other. Busya shows nice feelings to all people including children but without being obtrusive. She is always eager to express her love and enjoys being caressed, and yet she knows when to stop. I believe the number of her merits will be further growing with time but even as a puppy she is a very fine girl. Busya has a very good appetite. She can eat anything she is given – special dog food, home-cooked meat and cereals, cottage cheese. I believe that this little angel is able to match up to any living conditions and any person or family. The main thing is love and care from her would-be owner. The name Busya is a short one from Businka which means “a small bead” in Russian. I call her so because her color and charming appearance remind me of a little pearl.