Blanka

DECEMBER 2020
Vicky, witte Vicky.
Je nickname was Victorie.
8 jaar leefde je in een shelter in Moskou.
Van daarvoor weten we niets.
Ruim twee en een half jaar mocht ik voor je zorgen.
Zo wit en stil, je vroeg zo weinig, klaagde nooit en was nooit opdringerig.
Maar je was er in die jaren altijd en hield me goed in de gaten.
Vanmiddag namen we afscheid van elkaar.
Je blijft in mijn herinnering als een heldere edelsteen.
MEI 2018

Blanka languit op de bank, nu al zo vertrouwd. Zo’n lieve hond en ze houdt me altijd in de gaten. Haar koosnaam is Victorie en haar gewoonte is gluren vanuit haar ooghoek.

APRIL 2018
Blanka het liefst in de bench, nu één dag bij mij. De hond uit de shelter is nog niet de shelter uit de hond. ik denk dat dit nog veel tijd in beslag kan nemen, ik hoop dat ik haar kan helpen toch nog gelukkig te worden.

Vicky (Blanka)

Blanka, een lief senior meisje met een zacht, wit schapenvachtje.

Voor Blanka, die al vanaf 2010 in het asiel zit, zijn we op zoek naar een baasje die haar nog een paar warme, liefdevolle jaren wil geven en met haar rustige, mooie wandelingen wil maken.
We weten niets van Blanka’s verleden en eigenlijk is er, tot ze werd opgemerkt door een van de vrijwilligsters, nooit iets met haar gedaan. Ze kreeg eten, haar hok werd verschoond, meer niet en dat dus bijna 8 jaar lang.

Blanka is nu in opvang in Nederland en ze is echt een speciaaltje; super lief; heeft de vacht van een schaapje, je zou zo een trui van haar vacht willen breien: heerlijk wit, dik en zacht.
En jemig wat wil ze graag! Omdat ze zo lang in het asiel heeft gezeten met een licht mank pootje moet de conditie langzaam worden opgebouwd. Daar wordt in het opvang gezin hard aan gewerkt. Elke dag een paar honderd meter meer en je ziet echt progressie .Ze kan nu al een uur makkelijk in kuiertempo lopen. Belangrijker: je ziet haar genieten. ‘Ik kan het, ik kan het en het is verdikkeme harstikke leuk om te wandelen’. Met Blanka is wandelen geen kilometers maken, maar genieten van de natuur en van elkaars gezelschap.

Ze kan prima met andere honden leven; reutjes, teefjes – het is haar om het even. Nu heeft ze een eigen huisje met een reu en dat gaat super goed. Met andere honden opwandelen is ook geen probleem; ze heeft meer interesse in de omgeving, de geurtjes, het gras dan in haar soortgenoten. Ze vindt het heerlijk om buiten te zijn en wat te snuffelen. Ze ligt ook heel graag in haar bench – dat is echt haar veilige plekje.

Blanka is ook een kroelkipje. Als ze ziet dat de andere honden van het opvang gezin worden aangehaald komt ze ook echt vragen om aandacht. Totaal niet opdringerig, maar ze laat zien dat ze er ook is. Een kleine massagebeurt is ook aan haar besteed. Ze is zo een dankbaar hondje.

Blanka past het beste bij mensen die haar tempo willen volgen; gewoon niet te snel allemaal. Een geweldige hond om te ‘onthaasten’.

Blanka, 9-10 years old. She got to the shelter in 2010. Shoulder height 45 cm. Weight is about 18 kg. Vaccinated, neutered, treated against all parasites, chipped. Blanca’ s story before shelter is unknown. Nobody worked with or trained her, people just brought her food, but Blanca couldn’t walk on a leash until recently, maybe she was out of practice, but we suppose she wasn’t leash trained at all. Now Blanca walks in the park with great pleasure. Loves people, she turns to them. Blanca has leadership skills. A self-assured lady.

Everything is well with her health except her hind leg – she had an injury back in the days before the shelter, and some limp remained. We don’t know yet how she endures car trips. She is friendly enough with other dogs. As for cats, we cannot say it either…We can check her attitude to children if required. Blanca is a good eater, one can see it by her constitution. We see Blanca in a middle-aged family, living in a flat or a separate house.