Bijvoeren (12-2020)

Lieve adoptanten en een ieder die My Martin een warm hart toedraagt.

Het jaar 2020, een bewogen jaar waarin het Corona virus en de daaruit voorvloeiende maatregelen ons hele leven veranderde!

Een jaar waarin het team van My Martin samen met u, met liefde, enthousiasme, passie en doorzettingsvermogen ondanks alle beperkingen, veel heeft kunnen bereiken! 

Het team in Moskou en Nederland stond voor een grote uitdaging wat betreft de logistiek. De laatste, door ons geboekte vlucht in maart, werd op het laatste moment door de KLM gecanceld, er werd niet meer op Rusland gevlogen.

Achter de schermen was er druk overleg, er werd er gezocht naar een oplossing die aan onze strenge normen zou voldoen, het welzijn van onze Rushonden staat bij ons altijd voorop. 

Opgeven was achter geen optie, we geloofden erin! Wat een Ongekende VREUGDE en ook opluchting, toen het bericht uit Moskou kwam dat er een gekwalificeerde transporteur met een transport bus die aan alle EU voorwaarden voldeed, voor onze Rushonden was gevonden. Het logistieke traject kon weer worden gestart!

Eindelijk na maanden wachten kwam op 19 juli de eerste bus met Rushonden in NL aan! Wat was dat emotioneel, een kippenvelmoment. Ondanks dat de nieuwe baasjes zo lang hebben moeten wachten heeft niemand zijn adoptie geannuleerd. Het was fantastisch mooi om te zien hoe welkom de honden waren en hoe goed de honden de reis over de weg hadden doorstaan. De overdracht van de honden aan de baasjes met inachtneming van alle Coronamaatregelen ging ook heel voorspoedig, ons team van vrijwilligers in Moskou en Nederland heeft er weer vertrouwen in en we zijn ontzettend dankbaar. 

December 2020

In Moskou is de winter begonnen en het bijvoeren van de Rushonden gedurende deze koude maanden is inmiddels gestart

Plastic zakken vol met vlees worden gekocht, gekookt en emmers met warme havermout, broodpap en bouillon door de vrijwilligsters klaargemaakt en uitgedeeld, de maagjes van de honden moeten worden gevuld om ze de winter door te helpen. 

Het feit dat we onze vrijwilligsters in dit werk financieel kunnen ondersteunen, geeft een FANTASTISCH gevoel 

Het is koud in de asiels, geen verwarmde hokken, geen kussens om op te liggen, de ijzige wind heeft vaak vrij spel en niet alle Rushonden hebben een dikke vacht. 

Als de vrijwilligsters komen, springen de Rushonden tegen ze aan, bedelend om aandacht, even tegen je aan staan, een liefdevolle aai over de kop. Samen met de vrijwilligster even wandelen en dan is er weer dat moment, door die dikke stalen deur terug je hok in. En het zijn er zoveel, zoveel honden!

Lieve mensen, hartelijk dank voor jullie blijvende support aan MyMartin, onze vrijwilligsters en Rushonden zijn jullie erg dankbaar! 

Wij blijven ons inzetten voor onze Rushonden, zoals jullie van ons gewend zijn 

You can’t buy love; But you can adopt a (My Martin) shelter dog and get all the love you want!