Beatris

SEPTEMBER 2019

Vandaag is het twee jaar geleden dat Rajna (Beatris) bij ons is komen wonen. We zijn nog steeds elke dag blij met ons meisje en hebben haar zien veranderen van een schuchter meisje naar een hond die steeds meer zekerheden heeft gekregen. Luisteren doet ze prima, deuren openmaken ook :). Met andere honden speelt ze prima. Wanneer er een andere hond bij ons thuis is, en ze is van mening dat ze iets te speels zijn, tilt ze gedecideerd haar poot op en legt die op de kop van de andere hond. Ze is dol op de kleinkinderen. Uit eten, een terrasje, allemaal geen probleem meer. Wanneer ik thuiskom springt ze zo hoog dat haar koppie boven het raam uitkomt. Een van de bijnamen die ik geef is dan ook jumpie. Ik hoop dat we nog Jaren van haar kunnen genieten en nogmaals dank aan de russische verzorgsters en de fosters die dit mogelijk hebben gemaakt.


SEPTEMBER 2018

Vandaag is Rajna precies een jaar bij ons. Wat zijn we gelukkig met haar. Ze is slim, grappig en begint elke dag vrijer te worden. Sinds een paar weken speelt ze met een bal. Niet wanneer ik hem weggooi, alleen wanneer ik de bal naar haar toegooi.

Op dinsdag komt Scott altijd bij ons, haar grote vriend. Ze weet dat, en wanneer haar hondenvriend het pad oploopt rent ze naar de deur om hem te begroeten. Wanneer de oven piept rent ze naar de keuken om te kijken wat voor lekkers eruit komt. Als ik ’s avonds uit mijn werk kom springt ze zo hoog zodat haar koppie boven het raam van de deur uitkomt. Daarna rent ze rondjes door het huis van blijdschap. Kortom…een geweldige hond. Hopelijk blijft ze nog heel lang bij ons.

“Bijna perfect is ook goed”

Mooie zachtaardige Beatris, met grote bruine ogen en schitterende witte wimpertjes zoekt liefdevol thuis.

Beatris is superlief, aanhankelijk, zindelijk, knuffelig, gevoelig, kan met man/vrouw, is dol op de wandeling, gaat graag mee in de auto, is makkelijk in omgang, kan traplopen, kortom, een zeer makkelijke zachtaardige dame.

Beatris is als pup ooit in het asiel beland (te eenzaam) en daardoor heeft zij behoefte aan gezelschap, een andere hond om haar heen of wellicht bent u zelf veel thuis. Momenteel woont Beatris samen met zes honden en een kater.

Beatris is dol op wandelingen, is sierlijk, lenig en springt als een hertje over de iets hogere struiken. Ze kan los, luistert goed, loopt niet weg. Tegenwoordig heeft ze ook het water ontdekt om even te slobberen als ze dorst heeft. Samen wandelen door het centrum gaat ook prima, terrasje gezellig samen doen….echter, ja, er is een echter….

Beatris is de perfecte hond maar is ze aan de riem en ze komt een hond tegen, maakt niet uit groot of klein, dan start ze met blaffen. Dit gedrag vertoont ze totaal niet in een losloopgebied, dan reageert Beatris rustig, kijkt ze en wil enkel rennen met de voor haar vreemde hond. Soms een minuutje snuffelen maar binnen luttele seconden rent ze met gemak door een roedel vreemde honden heen of ze die al jaren kent. Momenteel woont ze in een dorp met voor haar heel weinig prikkels waardoor we niet veel kunnen oefenen met tegemoet komende honden aan de riem.

Aan haar blafgedrag wordt gewerkt maar het advies is om zeker enkele privé lessen met Beatris te volgen zodat u haar hierin op de juiste manier kan begeleiden. Momenteel woont ze in een dorp met voor haar heel weinig prikkels waardoor we niet veel kunnen oefenen met tegemoet komende honden aan de riem. In het fostergezin krijgen we bezoek, ook mensen met hun hond(en). Dit gaat perfect. Geen enkel probleem dat vreemde honden ‘haar’ terrein opkomen. Idem als u op bezoek zou gaan bij andere mensen, ze loopt mee naar binnen, u klikt haar los en ook dan doen de reeds aanwezige honden haar niets. Spelen met andere honden is Beatris nu aan het ontdekken binnen de huidige roedel. Ontzettend leuk om te zien!

Beatris is een heerlijk knuffelmeisje, vrolijk, heel rustig in huis, waaks als ze iets hoort maar niet overdreven.

Houding tov kinderen: vanaf 10 jaar. Beatris kan schrikken van te plotse wilde bewegingen. Daarom liever iets oudere kinderen die snappen dat Beatris een gevoelig meisje is.

Houding tov katten: goed

Autorijden: goed

Traplopen: goed

Alleen zijn: goed. Reeds aanwezige hond is voor haar geruststellend.

Voorkeur woonomgeving: kan in appartement/huis. Beatris is heel rustig en relaxed in huis, een knuffelmeisje. Ligt graag op haar dikke kussen. Ze zoekt een landelijke omgeving want een woonwijk met veel honden is voor Beatris te veel prikkels. Strand of losloopgebied waar ze los kan (rennen), zou voor haar heerlijk zijn.

Voorkeur adoptanten: Beatris kan met iedereen en alles mits u rustig van karakter bent. Beatris is een zachtaardig lief meisje die niet tegen ‘gebulder’ kan.