Baloo

JUNI 2016

Baloo mist z,n hollandse vriendin heel erg, maar hij heef wel wat geleerd van d,r ..
En dat is dat ie iedere dag met veel flair en galant gedrag in een prutsloot stapt, net of hij even wil afkoelen haha, en dat doet ie ook rustig nog ’s nachts om half een even een opfrisser ….
Hij heeft het snel warm en dan is dit een uitkomst !!
Dat het vrouwtje van woede staat te sissen en zegt kom er onmiddellijk uit, daar is hij niet echt van onder de indruk!!
En wat is er nou leuker om je eens flink uit te schudden terwijl het vrouwtje een witte broek aanheeft ppffftt, vrouwen kunnen zo moeilijk doen !!
En ze denkt ook nog dat ze me dit af kan leren, nou oke ik blijf twee keer keurig op de kant en dan word ik toch geprezen haha maar de derde keer stap ik er toch mooi in ….dan maar kwaad, ze kan toch niet boos blijven op mij haha …
maar ik hou jullie op de hoogte van m’n capriolen hoor, ik heb nog niet echt gezwommen want dan zegt ze weer natuurlijk doe je dat ook met de franse slag haha …groetjes van een hele ondeugende Picard!! xxx

Deze mooie jongen heet Baloo; ooit had hij een baasje, helaas is die in 2013 overleden en sinds die tijd woonde Baloo in het asiel.
Sinds augustus 2015 woont Baloo bij een gastgezin op de grens bij Valkenswaard. Bekijkt u hem eens goed. De liefhebbers van de Picardische Herdershond weten wat wij bedoelen.

Gezondheid: goed – Baloo is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Houding naar volwassenen: prima, Baloo houdt van mensen, krijgt graag aandacht en wordt graag gestreeld. Baloo is een makkelijke hond in de omgang en niet opdringerig. Als u geen zin heeft om met hem bezig te zijn, gaat hij rustig ergens liggen. Hij is totaal niet vechtlustig. Vergis je echter niet in zijn aandoenlijk uiterlijk; hij heeft graag dat u duidelijk de leiding neemt.

Hij is op zijn tijd wat eigenzinnig, soms impulsief, maar altijd een echte vriend voor zijn huidige bazinnetje en haar 2 zonen. Er is reeds gestart met het leren luisteren naar de basiscommando’s.
Soms heeft hij er even geen zin in dus een beetje geduld is handig bij deze grote knuffelbeer.

Baloo moet je met zachte consequente hand begeleiden.
Harde opvoedmethoden zullen bij Baloo niet werken; daar schrikt hij van en reageert hij onderdanig.

Houding naar kinderen: Baloo kan prima bij oudere kinderen vanaf 14-15 jaar.
Baloo zal niet geplaatst worden in een gezin met jonge kinderen, hij kan niet omgaan met het enthousiasme wat jongere kinderen nu eenmaal hebben; een onverwachte omhelzing van een klein kindje kan hij niet waarderen, Baloo ervaart dit als onprettig en waarschuwt met een grom. Baloo heeft in zijn jeugd nu eenmaal geen ervaring met het opgroeien van kleine kinderen in een gezin. Hier dient rekening mee gehouden te worden.

Houding naar andere honden: Baloo past perfect tussen andere honden, hij speelt graag ! Tijdens de wandeling reageert hij nauwelijks op andere honden. Baloo kan prima als tweede of derde hond worden geplaatst.

Houding naar katten: In het gastgezin leven 2 katten; in het begin zoekt hij ze op. Bij een consequent ‘neen’ laat hij ze met rust op een spelletje na; want wat is nu leuker dan tikkertje spelen met de poes des huizes.

Woonomgeving: Een huis met een tuin of een boerderij zou ideaal zijn, bij zijn overleden baasje woonde hij in een flat.
Momenteel is Baloo overdag in het buitenhok of ligt hij lekker in de tuin. ’s Avonds in huis, zoekt hij een rustig plekje op. Baloo is geen nerveuze hond.
Baloo heeft meer energie dan alleen ‘een blokje om’. Als u hem genoeg beweging geeft, dan zult u met Baloo een hond in huis hebben, zoals u zich dit wenst.

Gezinssamenstelling: Baloo past prima bij een gezin met eventueel oudere kinderen en ook met honden klikt het perfect.

Een slimme hond, dat is Baloo, een cursus op een hondenschool zal de band tussen u en Baloo alleen maar versterken. U leert deze hond beter kennen en hij leert versneld wat u van hem verwacht.

Baloo is niet over-actief en leert snel, hij waakt maar heeft geen verdedigingsdrang. Met Balloo krijgt u een fantastische, trouwe vriend in uw huis, een grote mooie lieve hond die het zo ontzettend verdient dat er in hem geïnvesteerd gaat worden!

Komt u kennismaken met deze knapperd?