Artosha

MAART 2017

SEPTEMBER 2016

Alweer 1 jaar geleden stonden we op schiphol om je op te halen. Het was love at first sight. Geen minuut spijt of twijfels gehad. Wij zijn elkaars grote liefde als ik je s’ochtends weer zie smelt nog steeds mijn hart. Nu na een jaar ken ik je goed genoeg om met je op cursus te gaan omdat ik weet waar we nog aan moeten werken maar ook daar gaan we een feestje van maken. Lieve Borat ik ben zo dankbaar dat je in ons leven bent gekomen en hoop nog heel veel jaren van jou te mogen genieten.

Van Artosha Moskou naar Borat Uitgeest.

Op 19 september stonden wij op schiphol te wachten tot mijn grote liefde zou aankomen. De douanes waren niet erg meegaand dus duurde het een tijdje voordat Vera en haar vriend eindelijk door mochten met de hondjes. Iemand hoorde ik zeggen ooo, dat is een grote bench en ik zei vol trots daar zit mijn hond in.

Met tranen in mijn ogen keek ik hem aan mijn liefde op het eerste gezicht. Zijn bench werd opengemaakt en we hebben hem tuig en halsband opgedaan.

Wat een hoopje hond was het op de foto’s leek hij veel forser maar toen had hij zijn wintervacht en was volgens mij gewassen en opgefohnt.

Vera zei ga maar meteen ze hebben zolang moeten wachten. Dus daar ging ik met mijn 3 jongens en mijn nieuwe vriend in de auto op naar Uitgeest.

Daar moest eerst kennis worden gemaakt met Sheeva onze rottweiler van 6 jaar. Onze vorige asielzoeker Figo uit Spanje was in juni op 16 jarige leeftijd overleden en sindsdien was ze alleen. Eerst even snuffelen Sheeva vondt het vreemd vrouwtje met een andere hond. Dus even een snauw, maar Borat maakte er niks van.

Toen lekker gelopen en toen dat goed ging naar huis. Dat was voor Sheeva vreemd, maar ze accepteerde het wel. Van te voren hadden we al haar balletjes en eventuele knuffels weggehaald om een ruzie te vermijden. Borat snuffelde overal. Uiteindelijk plofte hij in de mand naast de bank waar ik zat.

De eerste twee nachten heb ik op de bank geslapen want voor Borat was het natuurlijk heel vreemd allemaal. Hij begreep ook niet dat hij bij het uitlaten kon plassen en poepen haha dat deed hij eerst in de tuin als we terugkwamen. Maar dat is inmiddels al niet meer. Hij had al gauw door dat dat ook gewoon buiten kon in de vrije natuur. Inmiddels is hij bijna 6 weken bij ons en ik ben nog steeds verliefd. Zodra ik op de bank ga zitten komt hij bij me zitten en moet ik eerst zijn poot een tijdje vasthouden en dan valt hij in slaap naast me ik geniet daarvan. We lopen minstens 4 keer per dag waarvan we 1 keer naar het meer gaan. De eerste paar keer aan een lange lijn omdat hij toch wat schrikkerig was, maar nu loopt hij los en komt ook als je hem roept, ik train hem met een brokje. Hij is gek op een balletje net zoals Sheeva en had al gauw door dat mevrouw de baas is. Hij rent zich helemaal suf en is zo verschrikkelijk blij. Het water vindt hij ook geweldig en hij kan ook zwemmen dat was echt hilarisch. Zo mooi om te zien dat hij zo aan het genieten is. Als ik hier op de dijk loop of andere plekken houdt ik hem wel aangelijnd omdat er sommige honden zijn die als een gek op hem afkomen en zou hij zomaar kunnen wegrennen richting de weg en dat wil ik voorkomen. Hij is erg sociaal met andere honden ondanks dat hij dan vast zit. Hij trekt af en toe nog wel vooral als we richting huis gaan, maar daar train ik ook mee je merkt wel dat hij nooit is gewend om echt naast te lopen, maar alles op zijn tijd. Wel is hij bang voor andere mensen. Vooral mannen vindt hij eng als die hier binnen komen maar ook vreemde dames vindt hij eng. Ik vraag ook als er hier mensen binnenkomen om hem te negeren. Hij komt dan vanzelf wel om te ruiken. Als ik ’s avonds een laatste rondje doe is hij ook erg waaks.

Ook als er mensen binnenkomen reageert hij door erg te blaffen, daar werken we ook nog aan voor hem is alles vreemd en er komen zoveel nieuwe dingen op zijn pad. We zijn al een paar keer naar de camping geweest in Hoenderloo, daar hebben wij een houten chalet met een aardig stukje grond. De eerste keer dat wij daar aankwamen was het donker en hij snapte er helemaal niks van. Toen ik ’s ochtends de deuren open deed keek hij echt zo van wauw en nam een sprintje en heeft 10 minuten rondjes gerend haha was zo leuk. In het bos laat ik hem ook los ga me dan verstoppen of loop plotseling de andere kant op en hij zoekt me altijd houdt me goed in de gaten en hij geniet van alles wat hij ruikt en ziet.

Een paar weekjes terug was ik thuis alleen, hondjes beneden en ik sta boven de was te vouwen voel ik plots wat een mijn billen ik stond stijf van de schrik, staat Borat opeens achter me was hij heel stil de trap opgelopen. En dat we naar beneden gingen liep hij zo soepel naar beneden dat heeft hij vast vaker gedaan. Ook met de katten gaat het goed hij is erg lief voor ze moet alleen het kattenvoer weghalen haha maar dat heeft hij van Sheeva gezien. Buiten is hij erg enthousiast naar katten maar omdat hij dan aangelijnd loopt weet ik niet of hij erachter aan wil of gewoon leuk vindt.

Dat wij Borat kregen was het echt een mager kereltje inmiddels zit er wat vlees aan en lijkt hij meteen twee keer zo groot, ik krijg heel veel complimenten van mensen wat een mooie hond het is en dat is het ook, hij heeft de liefste ogen die ik ken en als ik hem voor het raam zie staan als ik even weg moet kan ik soms spontaan in huilen uitbarsten haha. Deze hond zit in mijn hart en ik hou zoo zielsveel van hem ik kan me geen leven meer voorstellen zonder hem. Mijn Rus mijn alles. Ook wil ik nog even zeggen dat de beschrijving die de vrijwilligers hebben gegeven geen woord gelogen was alles klopte. Als ik een wat groter huis had gehad had ik over een tijdje er nog wel een bij willen hebben, maar helaas is dat niet zo. Mocht Sheeva er ooit niet meer zijn dan kies ik zeker weer voor een Rus.

Prachtige Artosha – een geweldige, kalme, rustige kanjer.

Hij is heel graag bij mensen in de buurt maar zal zich nooit opdringen.

 

Houding naar volwassenen: goed : Hij heeft een voorkeur voor vrouwen en binnen een kwartier bent u zijn beste maatje. Bij mannen duurt het wat langer; maar na het aanbieden een paar lekkernijen vindt hij mannelijk gezelschap na een paar uurtjes helemaal OK.

Houding naar kinderen: hij kan prima overweg met wat oudere kinderen; hij is vriendelijk en zachtaardig. Het is wel belangrijk dat u de eerste kennismaking met kinderen begeleid.

Houding naar andere honden: ook hier heeft Tosha een voorkeur voor vrouwen, zoals een echte gentleman betaamt! Hij kan over het algemeen ook goed overweg met reuen. Hij is een goede kandidaat om als tweede hond te worden geplaatst.

Houding naar katten: de eerste 9 maanden van zijn leven bracht Tosha met katten door en waren er geen problemen. Hij negeert ze.

Woonomgeving: Gezien zijn grootte zou een huis met een tuin of een boerderij ideaal zijn.

Gezinssamenstelling: Tosha past in elke samenstelling; een gezellig gezin met kinderen, andere honden en katten, maar als enigste hond, bijvoorbeeld bij een wat seniorer iemand, zou hij het ook heel erg naar zijn zin hebben.

Tosha loopt netjes mee aan de lijn en kent enkele basiscommando’s. Hij is zeer slim en leergierig en leert snel wat u van hem verlangt.

In November 2013 vonden vrijwilligers 2 puppy’s die aan het hek waren vastgebonden. Ernaast lag een tas met riemen en voerballen….. het was echt te koud om ze daar te laten en ze zijn door een gastgezin opgevangen. Een van de puppy’s was snel geadopteerd en nu wacht Tosha nog op zijn gouden mandje.

Tosha is een ongecompliceerde hond die overal van geniet. Hoog tijd dat iemand ook van hem gaat genieten!

This dog named Artosha (Tosha)

This is full information about him.

Health –he is healthy dog, vaccinated by his age, has a chip.

Breed – mongrel

Neutered

Age – born in August 2013

Height – 61 cm

Weight – 28 kg

Attitude towards adults – perfect, no aggression at all, very fond of care and affection. He has wonderful character – calm, soft and friendly. He likes to be with people but will never be imposed. He prefers women – it takes 15-20 minutes of a walk to become friends. With men Tosha first time will be wary, but after 3-4 hours he will come and ready to receive something tasty))

Attitude towards children – fits for families with children over 10 years, absolutely non-aggressive, very kind and tender dog. You need to control Tosha only first time while he gets used to his new small masters.

Attitude towards other dogs – and here Tosha also prefer women, like a real gentleman! But he also can be a friend to a male dog, it is depends mostly on the character of another dog. Can be a second dog in the family.

Attitude towards cats – first 9 months of his life Tosha lived together with cats and there were no problems. He will show no aggression to cats, he just will no notice them.

Preferable residence – as for all dogs the main thing for him is to be loved, fed, walked and patted often. But ideally for Tosha to live in a house with garden – he is a big dog, he needs enough place for walks and games. He knows the leash and some basic commands and is ready to receive new dogs knowledge.

Owner preference – fits perfectly in any family, or families with children, or elderly people, families with dogs or cats.

History, particularities – in November 2013 volunteers found two puppies tied to a fence. Near there was a bag with leashes and bowls… There was very cold and it was impossible to leave shuddering puppies in the street. They began to live in a foster family. One puppy found his new masters very quickly and Tosha is still waiting for his real home. He is smart and calm dog, he barks very seldom. At first he may seem very shy, but when Tosha gets used to you, he begins to play – he adores different dog toys! He is very obedient and trainable dog, knows his name and always comes to you if you call him. He is the dog without any problems and he is waiting for you!