Aretta

MAART 2019

Senna (Aretta) is nu een week bij ons. Het is een schat van een hond, een enorme knuffelbeer. Heerlijk! Langzaam gaat ze een beetje wennen. Van manlief en zoonlief moet ze nog niks hebben, mannen vertrouwt ze niet. Buiten doet ze het redelijk goed. Ze trekt niet aan de riem, maar loopt keurig mee aan slappe lijn. Loop ik alleen met haar dan schrikt ze nog overal van en is alles eng (fietsers, brommers, onverwachte geluiden en soms zelfs een wapperend blaadje). Soms uit zich dit in paniek, ze springt dan 3 meter opzij en gaat vervolgens hangen in het tuig (gelukkig dubbel gezekerd). Zachtjes tegen haar praten, haar geruststellen, helpt. Loop ik met nog een hond erbij dan gaat het veel beter. Ze is dan meer ontspannen en blij.
Ze is heel lief voor de kat en benadert andere honden heel vriendelijk. Ze kan ook prima even alleen zijn.

FEBRUARI 2019

Eindelijk, daar is ze dan! Doodmoe en nog wat onwennig. Nog niet op verkenning geweest in huis. En de mannen in het gezin zijn ook nog een beetje eng. Wel al een klein beetje gegeten. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.

Aretta is een slimme, vrolijke, speelse hond die het liefst speelt, rent en daarna lekker slaapt. Aretta zal elke dag een (glim)lach op uw gezicht toveren.

Als de herfst zijn intrede maakt sluiten veel mensen hun zomer huisjes en vertrekken weer naar de stad. Het is jammer genoeg gewoon in Rusland dat je dan de dieren, die je de hele zomer hebben vergezeld, daar achter laat. Zo belandde Arletta ook op straat waar het koud en enzaam was. Om aan voedsel te komen zocht ze mensen op en kreeg soms eten en onderdak. Gelukkig is ze door een barmhartige Sameritaan (een vrijwilligster) mee genomen en heeft ze nu een warm huis en een vol buikje.

Houding tov volwassenen: Goed. Aretta heeft wat schroom naar onbekenden, maar is daar snel overheen. Gezien haar jonge leeftijd loopt ze al aardig netjes mee aan de lijn en leert ze inmiddels wat commando’s. Aretta is heel slim en leergierig en een cursus is niet alleen leuk, maar zeker aan te bevelen.

Houding tov kinderen: Goed met kinderen vanaf een jaar of 7. Aretta is zelf nog een pup en zou wat te wild kunnen zijn voor kleinere kinderen.

Houding tov andere honden: Goed. Aretta wil niets liever dan met andere honden spelen en kan zeker als tweede hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Goed. Aretta leeft nu ook samen met katten.

Kan alleen zijn: Goed. Aretta maakt niets stuk maar speelt dan graag met hondenspeeltjes.

Autorijden: Onbekend. Aretta is wel mee geweest in het openbaar vervoer en dat ging prima.

Gezondheid: Aretta is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Gezien haar leeftijd en energie is een huis met een tuin ideaal voor haar.

Voorkeur adoptanten: Aretta kan prima bij een gezin met iets grotere kinderen. Ze is jong, speels en zal nog wat groeien en zou kleinere kinderen omver kunnen lopen. Ze past ook zeker bij een actief alleenstaand persoon of een koppel dat het leuk vindt om tijd aan haar te besteden en samen met haar te genieten van al het moois dat een nieuwe dag weer biedt.

This young, opened, sweet and tender dog named Aretta
Aretta lives at foster place with cats and a dog.
Year of birth is approximately – 01.07.2018
Dog is vaccinated. Sterilized, chipped.
For today (November 2018) her height at withers is 46cm, neck is 35cm, breast is 55cm. Clinically healthy.
History of the dog.
Autumn has come, the birds fly away to warm lands, leaves fall from trees, summer residents return to the city and bring dogs that they don’t need in their apartments. They are simply left outside. So Aretta was in the city, brought and left. And on the street it is scary, it is cold and raining, but she also wanted to eat. So the little child runs after people in the hope that they can take in the warm place and feed them. Huddled to the guard, she made a house, like life is getting better. But here, all is not well. The boss does not allow to keep the dog. So it was me. Aretta is a very intelligent, obedient dog. She eats dry food, canned food, loves snacks. She is active, likes to run, play with other dogs with toys. Treats people perfectly. Friendly to strangers. Has no fobbies. With children goes very well. She is interested in everything new, wants to play with them, run. Dog is very friendly. It approaches cautious strangers, but curiosity prevails. Everything is interesting for her and she wants to be friends with everyone. With cats at home is great. On the street running for the birds.
On a leash goes well, for her age.
She knows the commands to me, sit, give me a paw, fuu in Russian.
We have not ridden in the car yet, but the metro and the bus are good.
At home, she can be alone.
Furniture and things does not spoil. Nibbles toys. Likes to play them.
Toilet outside 3 times per day.
The dog is suitable for any family. Able be the second dog.
For a better home stay, the dog will be large. It may also be suitable apartment, farm.
Friendly and opened dog for a family with kids, cats, dogs!
Adopt! Never shop!!!
On pictures you can see when we saw her first time.