Anuta

FEBRUARI 2019


Anuta is een droom van een herder

Anuta is een prachtige herdermix van ruim 2,5 jaar (geboortedatum 25 december 2015). Zij is de meest lieve, aanhankelijke en trouwe hond de je maar kunt bedenken. Ze knuffelt ontzettend graag en is heel baasgericht. Waarom dan toch een herplaatsing?
Door de gewijzigde privé-situatie is na heel lang twijfelen toch besloten om uit liefde voor Anuta op zoek te gaan naar een nieuwe huisje waar men meer tijd voor Anuta heeft.

Wie is Anuta?
Aan de riem loopt ze prima, ze trekt niet, behalve soms als je net gaat lopen omdat ze zo enthousiast is om naar buiten te mogen. Met een kort rukje aan de riem loopt ze snel weer in het gareel. Loslopen gaat ook prima. Ze zal nooit weglopen. Ze gaat graag even op onderzoek uit maar houdt altijd het baasje in de gaten. Anuta snuffelt tijdens het lopen enorm graag. Ze is echt een onderzoekende hond.

Katten vindt ze enorm interessant. Daar komt wel een beetje een jachtinstinct naar boven als ze een kat ziet lopen buiten.

Met andere honden is ze altijd vriendelijk, maar wel wat afwachtend en onzeker. Soms zet ze haar kam omhoog omdat ze onzeker kan worden, maar ze snuffelt altijd vriendelijk en maakt netjes kennis. Zodra ze merkt dat een mannetjes hond erg dominant is kan ze gaan blaffen en grommen. Maar dat is echt zeer zelden en een teken dat ze zich bij bepaalde zeer dominante reutjes echt niet prettig voelt.

Ze luistert goed naar haar naam, ze luistert naar het commando ‘zit’, ook het commando ‘poot’ kent ze, en bij de woorden ‘ga op je kleed’ gaat ze braaf op haar kussen liggen.

Ze is lekker rustig in huis. Wel houdt ze van duidelijkheid want ze kan soms wat onzeker zijn. Daarnaast is ze ook een onderdanige hond. Ze wil graag haar baasje een plezier doen. Alleen zijn kan ze prima aan. Ze gaat rustig liggen tot het baasje weer terug komt. Bij thuiskomst wordt het baasje heel enthousiast begroet met een paar blafjes, piepjes en kusjes. Dat is overigens bijna het enige moment dat ze soms een beetje blaft. Speels is Anuta niet zo. Heel af en toe met een stok spelen buiten doet zij wel.

Met visite is ze super vriendelijk. Ze komt nieuwsgierig even snuffelen en zodra de visite zit komt ze graag even kijken en een aai halen. Dat vindt ze heerlijk. Ook met kinderen is ze super. Ze houdt echt van iedereen, groot en klein. Ook Anuta’s uitstraling laat zien dat ze heel erg lief en vriendelijk is.

Anuta is echt een droom van een hond voor het baasje die tijd heeft voor lekkere wandelingen en de nodige knuffelmomenten op de dag. Lekker in de tuin kunnen kuieren of liggen zou voor haar ideaal zijn, gewoon omdat ze er zo van zou genieten. Ze is echt een trouw maatje voor het leven. Een baasje alleen, een gezin, een huis met nog andere honden…..Anuta past eigenlijk bijna overal.

Anuta is a dog of a dark gray color and an interesting mask on the muzzle, was born approximately in December 2015, 55 sm at the withers, 22 kg weight. Healthy, vaccinated, sterilized.
She came to the shelter in November 2016 with her puppies. Completely a social dog. Very affectionate and kind. She walks well on a leash, but constantly strives to run up and cuddle up to your leg, licks your hands, does everything to make her caress and pat. If you take her by the front paws and she is ready to walk with the volunteer on two others. Obedient and easily trained.
Anuta eats dry and canned dog’s food, knows some primitive commands as “Come here” and “Fuuu”. Very friendly with all dogs – male and female, with people, and we checked her on children 10-14 years old. We haven’t checked her behavior in a car, at home, and towards cats.