Alisa 4

Nieuwe naam: Lisa
Geadopteerd: 14-11-2020
✝︎ 29-01-2022
Naam: Alisa 4
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2009
Schofthoogte: 47 cm
Gewicht: 19 kg
Gesteriliseerd: ja
Ras: kruising
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 10 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Kan alleen zijn: goed
Autorijden: goed
JANUARI 2022

Deze mooie meid, zo eigenwijs, zo vrolijk, zo’n afzetter van nog een vierde toetje als alle buren al slapen en dan alle registers opentrekt, deze hele mooie meid, die zelfs angstige honden tot spelen kreeg, zij is niet meer. Eigenwijs als ze was, zocht ze haar eigen plekje, verdekt onder een conifeer vlak bij de keukendeur, vlakbij waar ze me kon roepen als ze me miste, om stilletjes te sterven.

AUGUSTUS 2021

Ondanks de zware artrose in haar elleboog, geniet Alisa nog steeds met volle teugen van de wandelingen, zolang zij maar mag bepalen waar we naar toe gaan. Het blijft altijd een verrassing welke nieuwe buurten ze nu weer wil verkennen. Zo kom je nog eens ergens en steek je op de meest onmogelijke plekken over.

Senior Alisa-4 : oma van 11 jaar 
Deze dame draagt de naam Alisa-4 en is ongeveer 11 jaar oud. Het is een positief meisje. Niet opdringerig. Alisa geniet er nog steeds van als het tijd is om te wandelen. Een grote WOEF laat ze horen als we de riem pakken.  Heerlijk om te zien dat een dame op leeftijd er nog zin in heeft. Een wandeling van een uur kan ze goed aan, enkel…. halverwege is het wel fijn als het toekomstige baasje het tempo wat minimaliseert. De energie is dan wel verdwenen.

Wanneer komt Alisa-4 nog meer tot leven? Tegen etenstijd. Tegen de tijd dat dinner in de bakken gaat, volgt er een grote WOEF, hoeraa, eten ! Kom maar op met die bak…..

Alisa lijkt een soort van doof maar ook weer niet. Senior slimmigheid? Met haar oren is bv niks mis als  de voerbakken worden gevuld met hondenbrokken. Laat je iets ritselen…. grote kans dat ze even komt gluren of er iets lekkers te halen valt. Haar neus is ook nog in topvorm, laten we iets vallen tijdens het koken, Alisa is er als eerste bij. 

Met de wandelingen kan ze ontzettend veel snuffelen aan van alles waarvan ze maar denkt dat het interessant is. Dus als je zelf van een langzaam tempo wandelen houdt, ook prima, dan kan Alisa heerlijk de tijd nemen om alles heerlijk te besnuffelen. In het begin van de wandeling kan ze ook nog best wat trekken aan de riem. Ze is een relatief kwieke dame. 

Binnen kan Alisa-4 heerlijk slapen. Ze slaapt veel met een zacht snurkend geluid. Heel rustgevend, dat zachte gesnurk vanaf het zachte kleed waarop ze heel graag ligt. 

De reden van herplaatsing:
Waar Alisa woonde komen vaker kleinkinderen op bezoek. Vijf jaar geleden was Alisa bij dit gezin geadopteerd en toen ging alles nog prima. De jongste kleindochter was toen 5 jaar. Echter, nu met een extra kruipende baby van 10 maanden erbij, vertrouwde het gezin de kruipende baby samen met oma Alisa-4 niet (meer). 

Alisa-4 in Moscow (2009-2015)
Te Moscow was ze een huishond. Na het overlijden van haar baasje (een oud dametje) werd Alisa-4 naar het asiel gebracht. In het asiel heeft ze meer dan een jaar aan de ketting gelegen. Vrienden van onze vrijwilligster hebben haar in een asiel in Ivanovo (ongeveer 230 km ten oosten van Moskou) gevonden en hebben besloten haar daar vandaan te halen. Sinds die tijd werd ze opgevangen in een gezin te Moscow en aansluitend geadopteerd in 2015 in Nederland. 

Alisa-4 oktober 2020 omgeving Eindhoven
Momenteel zit ze bij een foster gezin met meerdere honden, twee katten en volwassen kinderen (20+). Alisa vindt het allemaal prima. Iedereen kan haar aaien, je krijgt dan een likje op je hand en verder blijft ze liggen op haar kleedje.
Ze maakt niets stuk, blaft niet (behalve als we gaan wandelen en rond etenstijd), kan alleen thuis blijven en houdt van een kauwstaafje.

Andere honden zijn geen probleem: pittig, dominant of te speels. Alisa leeft in haar eigen wereld.  Ze reageert er niet op. De andere honden laten haar snel met rust. Met de aanwezige heel speelse hond is ze wel te verleiden tot  enkele schijnbewegingen tot spel van wel zeker 5 minuten …

MyMartin zoekt voor deze dame een blijvend huisje waar ze zachtjes mag snurken, haar wandelingen krijgt, dat men accepteert dat Alisa gewoon Alisa is, een dame op leeftijd. Een dame die zeer lief is maar niet uitbundig aanwezig, gewoon vaker ook niet reageert als je haar bij de naam roept (tenzij ze eten verwacht). Het is ook een hond die niet continue haar aandacht opeist maar al zeer tevreden is met een zacht dik kussen om op te liggen. Alisa-4 is gezegend met een ontzettend dikke vacht. Afspraak met hondenkapsalon gaan we nog maken om haar om te toveren tot een heus fotomodel (foto’s volgen).

Alisa-4 heeft een seniorencheck ondergaan bij de dierenarts.  De waas over haar oogjes behoort bij haar leeftijd. Momenteel heeft ze geen medicijnen nodig. Haar hart klinkt nog goed.

Ze kan binnen Europa overal met u mee daar haar vaccinaties recentelijk zijn bijgewerkt alsmede is zij in het bezit van een Europees paspoort. Zij is gecontroleerd door de dierenarts (seniorencheck oktober 2020) en voor nu is ze 100% gezond en op orde zoals een dame van 11 jaar maar gezond kan zijn! 

This beauty named Alisa She is around 5 years old Alisa has a very easy character, kind, always in a good mood. Likes to stay in a company, adore play with kids and take part in their games She can stay in a family with other dogs. Very positive dog. Not intrusive. Perfectly on the leash. Now she lives at the foster place with other dogs. Shows a very good behavior. Don’t spoil anything. Not barking. Can stay alone, likes some dogs toys. Likes long walking’s and play games (sticks and etc). Also she likes to take a bath. So if you need to wash her – she will be ready to stay calm. She has a good health. We made her all the blood test’s and USI, so we can say that she has a good health. She was sterilized, vaccinated by her age, chiped. Her history is enough sad. In the past she was a domestic pet. But once her master died (she was enough old lady). So after she came to the shelter. During more than a year she stayed in the shelter and lived on chain. She lived in city Ivanovo (around 230 km far the East from Moscow) Our friends found her in one of that city shelter and decided to safe. So since that time (more than 9 months) she has been living at foster place. It was easy for her to remember her past. She is a real domestic pet with a very good mood! Looking for the best Master for Alisa! Contact us!