Yetti

FEBRUARI 2017

Een droom is uitgekomen…. Het coachen van mensen met de hond als spiegel. Onvoorstelbaar mooi om te zien dat Jelle (die nog maar een jaar bij mij/ons is) zich heeft ontwikkeld tot een zeer rustige en relaxte hond. Vol vertrouwen… Ik was zo trots op hem, zoals hij zich liet zien. Nee, beter is om te zeggen: ontroerd. Niet op de voorgrond, niet op de achtergrond maar in het midden. Het was prachtig mooi om te mogen ervaren hoe Jelle en ik in verbinding waren.

Jelle (Yetti)

MAART 2016

En we noemen hem Jelle… Zes weken geleden haalden we deze lieverd op van Schiphol. In Rusland werd hij Yetti genoemd, ik vond Yeti beter passen. Omdat hij er uitzag als een sneeuwman maar niet verschrikkelijk… En op de een of andere manier kon ik er maar geen gevoel mee krijgen, laat staan verbinding. En de naam Jelle bleef rondzingen. Sinds we hem Jelle noemen voelt het zo anders. Geen idee of het iets uitmaakt qua contact. Maar voor mij voelt het wel zo. En voor Jelle? Hij gedraagt zich in ieder geval anders als hij zijn naam hoort. Meer relaxed….

Jelle (Yetti)

Yetti is gevonden in een dorp vlakbij Moskou. We weten niets van zijn leven zijn daarvoor. We hebben gezien dat hij een mensgericht hondje is, hij was makkelijk te benaderen en maakt goed contant met mensen, maar we hebben geen idee hoe hij op straat is beland. We hebben wat oproepjes geplaatst, maar niemand was naar hem op zoek.

Op dit moment verblijft Yetti in het asiel. Hij gedraagt zich erg goed. Yetti is goedaardig en staat positief in het leven. Hij kan goed opschieten met andere honden, mensen en ook oudere kinderen. Hij is een slimme hond, totaal niet dominant en kan dus prima als tweede hond in een huishouden.

Hij luistert ontzettend goed, hij leert graag commando’s. Hij zou het erg goed doen op de hondenschool. Hij kon in het begin wel wat trekken aan de lijn tijdens het lopen. Dat is niet ongewoon voor asielhonden, vaak komen ze niet genoeg buiten om te lopen en te rennen. Inmiddels loopt hij perfect mee aan de lijn. Hij snuffelt graag aan alles.

Er zijn al enkele bloedonderzoeken gedaan bij Yetti. Hij blijkt een gezonde hond te zijn. Hij is nog niet gecastreerd, dat gaat binnenkort gebeuren, hij staat op de wachtlijst bij de dierenarts.
We denken dat hij een kruising terriër is. Hij heeft een gezonde witte vacht, maar in verband met het koude weer durven we hem nu niet te wassen, hij kan daardoor kou vatten.

Let me introduce you this young male beauty dog Yetti!

Yetti is a real friend for everyone!

He is around 2 year old. Very positive and kind dog.

We think that he is a mix of terrier breed. Has a good white fur but the weather is bad now so hard to wash him because we are afraid him to caught a cough. In a couple of weeks he will be cleaned for sure!

We found Yetti in the village near Moscow. So his story is totally unknown. But in his behavior we see that he is a very much focused on a person. So it means for us that he was in a good contact with people but what happened… no idea at all. We put some announcement about him but nobody was looking for him.

Now Yetti lives in the shelter. He shows a very good behavior. He is perfectly with other dogs and people and with teenagers also. Smart dog. He listens you very well. Wants to study commands. So he is ready to visit to dogs school 100%. Also he is good on the leash. For the first time when he lives his in an aviary he can pulling the leash. But it’s a very usually situation because in the shelter dogs don’t have enough time to run and walk. But after sometime of walking he is perfectly on the leash. He likes to sniff everything. Wants to put his nose everywhere.

We have already made some bloody tests, and now has already known about the results. He is a healthy dog. Already vaccinated and chipped. Not castrated yet but he is on his way to be castrated soon (he is on the vet list)

He likes to stay with people a lot. Very much focused on a person. Good in a car. Can be a second dog in a family. Not dominance at all.

So if you are looking for a family friend – adopt Yetti!

He is perfect in every event!

Connect MM’s team!