Verona

Nieuwe naam: Billie
Geadopteerd: 01-02-2022
Naam: Verona
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2014
Schofthoogte: 55 cm
Gewicht: 25 kg
Ras: kruising herder
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: niet bij kleine kinderen
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: niet bij katten
Autorijden: goed
SEPTEMBER 2022

Lieve Billie ligt graag lekker in de schaduw van de bomen te genieten. Maar ook het voorjaarszonnetje slaat ze niet af. Borstelen is ook altijd een hoogtepunt voor Billie, niet dat ze daar de makkelijkste pose voor uitkiest…

Verona is een van de meest lieve en bescheiden hond die wij hebben mogen ontmoeten. Ze heeft ons hart gestolen en meer bijzonder is dat zij ons ook in haar hart heeft gesloten. Iedere ochtend worden wij met zoveel liefde begroet door Verona, kusjes, liefdesbeetjes, ze weet van gekkigheid niet wat ze moet doen om te laten zien hoe blij ze is. 

Met elke hond kan ze opschieten, van klein tot groot, ze kunnen allemaal probleemloos bij ons binnen komen. Inmiddels voelt Verona zich al helemaal thuis en begint ze een beetje te waken. Ze blaft maar gaat hier niet in door en laat zich met stem prima corrigeren. 

Ze is goed zindelijk en ze kan een aantal uren prima alleen thuis zijn. Als het etenstijd is, wordt Verona enthousiast. Ze begint er steeds mooier uit te zien met een paar kilo extra.

Aan de riem lopen doet ze perfect ECHTER zodra ze een kat of wild ziet is ze super alert en wil ze erachteraan (niet even er achter aan, maar er écht achter aan willen). Ze loopt aan een lange lijn en dat gaat heel goed. Als je haar terug roept komt ze vrolijk naar je toe (mits er geen katten, konijn oid in de buurt te zien of horen is). Verona zal niet los kunnen meelopen in het bos omdat haar neus de regie overneemt. Tot grote zekerheid zal ze aan de lange lijn moeten blijven lopen.

Bij vreemde mensen heeft ze even de tijd nodig om te wennen. Ze valt niet uit naar andere mensen maar ontwijkt ze. Als Verona zelf dan maar genegeerd wordt, begint ze te snuffelen en als ze dan ook nog iets lekkers van die persoon zal ze langzaam vertrouwen krijgen. Geduld en voorspelbaarheid zijn de toverwoorden bij Verona. Een stabiele hond naast haar helpt zeker haar onzekerheid te verminderen. 

Kortom, Verona is een lieve hond, die heel blij is om bij ‘haar’ mens te zijn. Een warme slaapplek, heel veel knuffels, eten en samen wandelen, saampies op de bank tv kijken en ze is de gelukkigste hond. Ze is trouw en zal onvoorwaardelijk van je houden en op je wachten. 

Wat zoeken wij nu voor deze lieve bescheiden huismus?
Heel concreet: Verona heeft behoefte aan een liefdevolle en voorspelbare omgeving met weinig prikkels. Een andere stabiele hond is een pre maar geen must. We plaatsten Verona niet bij kinderen, dit is te onvoorspelbaar voor haar en zal haar teveel laten schrikken en onrustig maken. Dus een rustig (ervaren honden) huisje zonder kinderen, katten en kleinvee. 

Als je haar vertrouwen eenmaal hebt, wauw, dat maakt het zo bijzonder. Haar poot waarmee ze je aantikt, haar blik, bij je willen zijn.

Verona is zwart en niet fluffy en ook niet fotogeniek en zal ze geen beautycontest winnen. Daarentegen heeft Verona een gouden karakter, is ze eerlijk en trouw en dat maakt haar één van de mooiste honden die wij kennen. Als dame kan ze ontzettend on-charmant zitten waardoor je ontzettend kan lachen.

Een rustig huishouden met dames heeft onze grote voorkeur. Niet in een stad met veel prikkels. Geen kinderen en zeker geen kleinvee en liever niet te veel mannen (sorry mannen). Een speld in de hooiberg? Kom op dames, waar zitten jullie met jullie hond(en) en waar makkelijk en zeer lieve rustige Verona kan aanschuiven?!

Verona zit nu in een dierenhotel met ruime (honden)huiskamers (geen opgesloten hokken) dus een roedel reeds aanwezig is geen probleem. Maar Verona droomt van haar eigen familie zonder al die wisselende hondenvriendjes.

Wie geeft deze super rustige lieve hond die wel van haar wandelen kan genieten een fantastisch pensioen?