Tram

MAART 2017

Gistermiddag heb ik Meggy en Tram meegenomen naar het natuurpark en losloopgebied. Het is helemaal afgezet en de toegangshekken vallen vanzelf achter je dicht, dus het leek me wel verantwoord om Tram los te laten. Ook al omdat ik gemerkt heb dat hij op Meggy en mij gericht is en niet heel erg geneigd is om zijn eigen gang te gaan. Dat was echt een succes, want wat heeft hij daarvan genoten! Ze hebben samen zo enorm lopen racen dat Tram nodig even wat water moest drinken uit de sloot, waar hij natuurlijk prompt in viel. Dat beviel hem prima, want hij koelde daar lekker van af, dus ik ben bang dat hij dat erin gaat houden. Daarna klom hij er aan de andere kant uit en ging eens lekker rennen in de ondergelopen ‘wetlands’ of grienden. Helaas kwam hij via het bruggetje weer terug en niet via de sloot, zodat niet meer te zien was dat hij zo’n mooie honingkleurige vacht heeft ?.

Lang verhaal kort: Meggy vindt hem leuk, hij vindt Meggy en ons leuk, en wij vinden hem leuk, dus hij blijft waar hij nu is!


Tram heeft een prachtige honingkleurige vacht en een mooie roze neus met doordringende intelligente ogen. Hij werd samen met een andere hond (ook te zien op de fotos) door een winkeleigenaar in Moskou op straat gegooid. De honden werden aan elkaar vastgeklampt gevonden in de sneeuw waar ze stonden te staren naar de deur van de winkel, allebei uitgehongerd, verwaarloosd en uitgeput van de stress. Ze werden van straat gehaald en in huis genomen door vrijwilligers te Moskou om ze te verzorgen, te socialiseren en te laten wennen aan het huiselijke leven.

Tram is per 20 januari 2017 in Nederland. Tram is super lief. Het is een heel lieve baby face boy maar eet als een grote jongen.Tram loopt perfect aan de riem, trots stapt hij mee. In huis is hij zindelijk, slaapt in de bench en wil graag spelen met de aanwezige honden.

Tram is bezig om de wereld te verkennen door het maken van uitstapjes naar winkelcentra, weilanden met paarden, het wandelen langs wegen waar auto’s voorbij racen. Tram moet nog groeien in zijn volwassen zijn. Het fostergezin is verliefd op zijn ‘onschuldigheid’ met zijn mooie rose neusje. Daarbij is Tram ook nog eens heerlijk zacht om te aaien. Tram is echt super vriendelijk. U kunt zijn eten en speeltjes afpakken, hij zal niet grommen, maar het toelaten zonder weerstand. Hij is enorm teder. Hij zal altijd dicht bij je komen zitten. Het traplopen kent geen geheimen voor hem. Hij leert snel, de commando’s “zit” en “wachten” kent hij al goed.

Houding tov volwassenen: Goed. Tram heeft een timide, zachtaardig karakter. Hij is geduldig, niet opdringerig, zeer rustig en netjes in huis, op straat is hij nieuwsgierig en sociaal.

Houding tov kinderen: Goed, in Moskou bij het fostergezin kwamen veel jongere kinderen. Nu in Nederland leven er enkel pubers in het gezin. Tram toont geen enkele angst voor mannen of vreemde personen.

Houding tov andere honden: Goed. Hij woont op dit moment samen met een roedel, bestaande uit 4 grote (herders)honden. Hij is dol op ze allemaal. Hij leert snel de hondentaal omdat de roedel zich niet wil aanpassen aan deze jonge ‘nieuweling’. Daardoor kan hij schrikken als hij op z’n kop krijgt omdat hij in zijn naïviteit terloops hun botje/speeltje probeert af te pakken. Tram is heel vreedzaam. Hij likt vaak aan de neusjes van de andere honden.

Houding tov katten: Goed. In het huidige fostergezin woont een kater. Die negeert hij of bekijkt deze met grote nieuwsgierigheid zonder vervelend te doen. Soms plaagt hij de kat. De kat van het fostergezin reageert daar niet op.

Kan goed alleen zijn: Goed. Tram slaapt in een bench. De eerste paar nachten moeten goed begeleidt worden, evenals het “alleen” zijn. Echter, Tram is momenteel al gewend dat hij 3 dagen per week 7 uur alleen is. “Alleen” in de betekenis met andere honden nog steeds om hem heen.

Gezondheid: Tram is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Autorijden/Auto’s: Auto’s en autorijden is eng. Punt. Daar zal Tram het gesprek beëindigen. Tram vindt autorijden eng. Je moet hem echt de auto intillen. Vervolgens zal hij op de vloer achter de bestuurdersstoel gaan liggen, plat op de grond. Dat houdt hij vol, tot we op de plek van bestemming zijn. Tram is altijd weer dolgelukkig als de rit achter de rug is.

Wandelen op wegen waar auto’s langs rijden gaat goed, zolang er een stoep langs de kant van de weg is.
Wandel je op wegen waar geen uitwijk is naar een stoep en/of fietspad, dan is dit voor Tram niet grappig. Tot zeer grote waarschijnlijkheid heeft hij tijdens zijn dagen te Moskou een minder plezierige ervaring met een auto opgedaan.

Voorkeur woonomgeving: Beter (nog) niet in een grote drukke stad.

Voorkeur adoptanten: Het beste komt Tram tot zijn recht bij een baasje die liefdevol is en begrijpt dat Tram de tijd moet hebben om te wennen aan een nieuw gezin. Tram moet wennen aan een nieuwe routine. Maar dit kan hij! Tram heeft de laatste weken al ontzettend veel bijgeleerd.

Tram is voor bijna iedereen geschikt: een jong gezin of oudere mensen, ondanks zijn jonge leeftijd is hij namelijk een erg rustige, bedachtzame hond. Tram is naar iedereen vriendelijk, zowel mannen als vrouwen en kinderen.