Thelma

AUGUSTUS 2023

Dag, lieve Tellie!⭐️
Vanavond ging onze Thelma voor altijd slapen. De zachtaardigste hond ter wereld.
We zijn dankbaar voor de ruim 14 jaar die jij mocht worden, waarvan een dikke 5 bij ons. We gaan jou nooit vergeten 💖

APRIL 2018
Thelma woont samen met poes Pinguïn en zij vormen (geheel boven verwachting!) een gezellig duo. De poes is de baas: voor een kat die in haar 9-jarige leven nog nooit een hond heeft gezien heeft ze zich in rap tempo ontwikkeld tot een klein uitdagertje! ?? Maar dat maakt Thelma niets uit: die kat doet maar! Zij geniet van haar wandelingen in het veld en knuffels halen bij ons. Ze zocht een plekje uit in de haardmuur, en ging enthousiast mee in de auto. Thelma is echt de allerliefste! Hoewel we niet begrijpen dat iemand zo’n prachtige, zachtaardige hond niet zou willen… zijn we blij dat ze nu bij ons is en hopen we dat ze hier haar geluk gaat vinden! ?

Thelma is een schitterende (best grote) witte herder van acht lentes jong met een klein hartje. Ze is heerlijk zacht om te aaien en ze wandelt keurig mee aan de riem in rustige omgevingen.

Thelma is behoedzaam naar vreemden, maar naar de mensen in haar fostergezin is ze aanhankelijk.
Het is een ontzettend lieve, altijd bescheiden Rushond. Ze is altijd zeer voorzichtig bij nieuwe gebeurtenissen.

Thelma is niet overdreven dol op het leven buiten de voordeur. Grote wandelingen overdag hoeven voor haar niet. Ze loopt nu aan een lange lijn van ongeveer 8 meter. Dit is momenteel de ideale oplossing waarbij Thelma haar vrijheid heeft en het fostergezin heeft de zekerheid dat ze niet kan weglopen door een plotseling schrikmoment. Dat een drukke spelende hond uit de huidige roedel om haar heen rent, boeit haar niet meer zo erg.

Of je ooit kunt loslopen met Thelma is twijfelachtig. Ze is op haar hoede en je weet niet waar ze voor zal schrikken. Geluiden die lijken op vuurwerkknallen of onweer vindt ze vreselijk eng. Het geluid van een stuiterende bal (tennisvelden) of lichtflitsen wekken angst op bij haar. Dan wil ze ook echt naar huis toe.

In huis is Thelma ontspannen. Ze is heerlijk rustig, wil graag een knuffel, sloopt niks en is compleet zindelijk. Ze eet op haar dooie gemak en als je niet oplet eten de andere honden haar eten op.
Thelma zal nooit een spring-in-het-veld worden. Bij te veel commotie of drukte kiest Thelma er voor om zich terug te trekken. Ook als er bezoek is, zal ze niet blaffen. Ze blijft liever in haar mand liggen en zal eerder de andere kant opkijken dan het bezoek begroeten.

Thelma kan prima alleen thuis zijn. Ze kent het ritme van de dag. Ze springt in haar mand en blijft daar liggen tot je weer thuis bent.

Thelma accepteert de aanwezige honden, maar zal zich niet mengen in een dolle speelpartij. Ze heeft het liefste dat de overige honden haar privacy respecteren.

Zoekt u een mooie liefdevolle hond, maar u heeft eigenlijk een hekel aan te lange wandelingen? Heeft u die overvloed aan liefde zodat Thelma zich heel veilig bij u voelt? Snapt u dat Thelma gewoon graag veel thuis is en zich vooral op haar gemak voelt bij vaste rituelen?

Heeft u een zeer rustig huishouden, een volledig afgesloten tuin, veel vrije tijd en zoekt u vooral geen stuiterbal die continue wil spelen? Dan kan deze wonderschone dame wel eens heel geschikt zijn.

Daar Thelma zal moeten wennen in een nieuwe omgeving, is Thelma enkel te adopteren in een straal rondom Eindhoven/Budel/Neerpelt/Peer. Op deze manier is het mogelijk om een aantal keer op (kennismakings)bezoek te komen, voordat we overgaan tot proeflogeren. Gunt u haar deze gewenningstijd? U krijgt er een schat van een rushond voor terug!