Stepasha

NOVEMBER 2015

Met allemaal gaat het prima. Kazper (Tim) geniet volop van zijn oude dag, hihi en we zouden hem alleen maar opvangen. Hij is zo lief dat we hem niet konden laten gaan. Domani (Laima) zij was zo terughoudend en afstandelijk in het begin nu is zij een hele aanhankelijke dame geworden en komt haar knuffeltjes regelmatig halen. Ze is dikke vrienden met onze roemeen, wat in eerste instantie water en vuur leek. Ja en dan Cappuccina (Stepasha) stiekem mijn oogappeltje. Ben gek op hun allemaal maar zij is zo speciaal en zo’n knuffelbeertje, mijn eerste rusje. Zowel Domani als Cappuccina liggen om en om naast me op de bank s’avonds. Cappuccina is nog steeds jaloers als in het begin. Kazper vertoeft liever op z’n kussen en houdt van zijn rust. Hij laat wel weten dat hij aanwezig is, als hij aandacht wil duwt hij iedereen aan de kant gaat voor je zitten en laat zich dan vertroetelen totdat hij er genoeg van heeft. Rond etenstijd verandert het hele roedel in puppy’s, niemand luistert meer en allemaal gefocust op het aanrecht. Haha een schouwspel om te zien. Met wandelen hoor ik de mensen al zeggen, oh daar komen de russen, ze zijn dus al een beetje beroemd in ons dorp. Ik heb geen spijt van mijn keuze om deze lieverds te adopteren en ben blij met de MyMartin stichting die dit mogelijk hebben gemaakt. Ook verdienen de vrijwilligers in Rusland een pluimpje voor hun zorg en betrokkenheid. Ik hoop dat nog vele hondjes hun weg naar Nederland vinden om een hondenleven zoals het moet zijn te kunnen ervaren.

NOVEMBER 2014

Stepasha

Mijn tweede rus komt eraan op 6 december. Helemaal happy. Laima, haar nieuwe naam is Domani. Met Cappuccina gaat het uitstekend. Zij is een totaal andere hond geworden. Maar blijft een echte knuffelkont. Zo trots op haar.

AUGUSTUS 2014

Cappuccina (Stepasha) nu een maand bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze vindt wandelen geweldig en weet precies wanneer het etenstijd is. Jaloers is ze nog steeds met name op de bouvier. Ojee ze moppert wat af. De sprint die ze neemt als hij op me af loopt en er gauw tussen gaat staan of liggen is gewoon lachwekkend. Haar grappige voorkomen laat mensen nog wel eens stoppen, even aaien, wat is het voor ras ? Al sla je me dood ik heb geen idee. Maar het is zeker een lief ras. Heb nog geen seconde spijt van mijn besluit gehad een hond uit de shelter te adopteren, zal het zeker weer doen. Tuurlijk is het moeilijk om erop te vertrouwen dat je geld overmaakt en maar moet afwachten hoe het uitdraait. Ik wist door lieve contactpersoon Tessa Meissen dat het wel goed zat mijn dochter had via haar onze bulgaar geadopteerd. Zal dit iedereen aanraden, en ben zeer tevreden over MyMartin. De karakterbeschrijving klopt, ze is lief , graag bij je in de buurt en sociaal met honden. Wil haar voor geen goud meer kwijt (lekker mokkel). Ik geniet er elke dag weer van.

JULI 2014

Cappuccina (Stepasha)Cappuccina (Stepasha) eindelijk thuis. De reis naar huis is zeer goed verlopen. Had niet het idee dat ze in de auto zat zo rustig. Ze is een echte mopperkont tegen de heren want ze wil zelf alle aandacht opeisen. Een
hele lieve schat, zo krijg ik iedere morgen een gezichtsbehandeling, kusjes kusjes en nog eens kusjes. Haar huid is zeer geïrriteerd dus de wasbeurt vond ze niet prettig. Dieet inmiddels gestart, de nodige kilo’s moeten er echt af. Ze wandelt heel graag en loopt rustig aan de lijn. (rechtstreeks naar de goede huisdeur) . Al met al merk ik dat ze zich steeds prettiger gaat voelen.

Dit is Stepasha; een jonge, grappige hond, die gek is op mensen. Deze lieverd is als pup op straat gevonden met een rubberen kogel in haar lijfje….

Stephasa is een vriendelijk, gezond meisje; ze houdt van rennen en vindt het leuk als u met haar traint; ze is een echte slimmerik. Ze kan echter ook heel rustig zijn en kalm naast u aan de riem lopen.

Ze heeft een prachtige vacht (zoals een terrier), die u af en toe kunt bijknippen.

Houding naar volwassenen: perfect; ze is gek op mensen; wordt graag geknuffeld en is totaal niet agressief. Dat ze graag met u traint kunt u op de video zien.

Houding naar kinderen: prima; Stephasa is heel zachtaardig en geduldig en heeft veel behoefte aan liefde en aandacht. Het meisje op de video is 14 en kijk hoe ze samen optrekken. Wij adviseren altijd plaatsing bij iets oudere kinderen.

Houding naar andere honden: prima – ze rent en speelt graag met andere honden. Ze is uitstekend geschikt om als tweede (of misschien wel derde) hond te worden geplaatst.

Houding naar katten: hangt af van haar nieuwe baasje/bazinnetje, maar wellicht is het beter om haar te plaatsen bij andere honden (reu/teefje, maakt niet uit) dan bij katten.

Woonomgeving: een huis met tuin of boerderij zou ideaal zijn, maar geen probleem als dit niet het geval is – zolang er maar lekker met haar wordt gewandeld is Stephasa helemaal in haar element; alles beter dan het asiel!

Gezinssamenstelling: Dit meisje past in elke samenstelling: gezin met/zonder kinderen – met/zonder andere honden.

Stephasa is een prima hond voor actie, maar ook voor heerlijk rustige wandelingen!

This dog named Stepasha

This is a full information about her.

Health –healthy dog, vaccinated by her age, has a chip.

Breed – mongrel

Neutered

Age – born in 2010

Height – 52 cm

Weight – 26 kg

Attitude towards adults – perfect, no aggression at all, very fond of care, affection and tenderness. She likes to be in a company of people and other dogs. She adores people. She is very friendly dog. Calm and quiet dog. Dog-companion for calm walking. She likes to do exercises (you can see it on the video)

Attitude towards children – can stay in the family with adult children, absolutely non-aggressive, has a good character, friendly dog. She is a dog-companion. She needs care and love. She is in a good contact with a volunteer (it’s a girl and she is 14 years old. You can see her on video).

Attitude towards other dogs – she is very good with other dogs, friendly and communicative dog. She likes walking and running with dogs and playing. She can be a second or third dog in a family (female or male doesn’t matter for her).

Attitude towards cats – we think it depends on her master and if he will be ready to explain her that cats are her friends also. But we would like to find her a family without cats. Better for her to be in a company of other dog (female dog or male dog doesn’t matter for her).

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing for her is to be loved, fed, walked and patted often. We would like her to stay in a house with a garden or farm because she likes calm walking and be in a company of people.

Owner preference – Fits perfectly in any family, or families with adult children, and dogs (male or female)

History, particularities – her story in very common for Russia. She was found on the street when she was a puppy (the vet found a rubber bullet in her thigh). She likes to do some exercises. Very gentle dog. She likes running. She is not very active. She can be calm and quiet. Now she lives in the shelter. She can stay in a family with children in the middle aged. Stepasha is a very friendly dog. Stepasha can become the best friend for you and your family. Her fur is good, sometimes you should cut her hair (her fur like a terrier fur). She can join you and be your partner for the mornings and evenings calm walking’s!!! You can give her a good home and the best family!