Sherlock

FEBRUARI 2018

lieve My Martin,

Sherlock is vandaag vertrokken naar de regenboog brug in vrede en volle overgave.

Sherlock lieve hond met gouden hart aan de binnenkant.
Stoer aan de buiten kant
Diep gekwetst kwam jij bij mij binnen en het duurde echt wel een tijd voordat jij liet zien wie je was.
Je was gevoelig en kwetsbaar, je had veel verdriet wat in de laatste dagen los kwam.
De laatste dagen was je zo lief en zo zacht, jouw ware kern liet zien wie je was.
Je liet je verharde angstige kant los, jouw veerkracht was op.
Je heb hier nog een fijne ondeugende tijd gehad met jouw vriendjes van kattenkwaad tot prinsheerlijk liggen dromen op de bank.
Je voelde hier veilig en liet hier steeds meer los.
Ik heb jou met liefde in mijn hart gesloten voor altijd.

DECEMBER 2015

Een update over Sherlock:

Sherlock kwam bij mij getraumatiseerd aan, kroop in een hoekje weg en wilde met rust gelaten worden.
Ik heb hem enorm veel geholpen en hij is nu uitgegroeid tot een blije hond, een die lief is voor andere honden, ook die kwetsbaar zijn.
Hij helpt ze graag om ze te poetsen, hun vacht af te likken als ze nat zijn geworden door de regen.
Met zijn achterpoot gaat het de goede kant op en hij loopt nu bijna altijd op vier poten, alleen als de ondergrond grind is, dan wil hij nog wel eens op drie poten lopen.
Hij loopt naast de fiets met nog een andere hond, in het begin vond hij dat eng, maar nu vind hij dat leuk. Hij had ook totaal geen conditie, hij hijgde, maar zijn conditie groeit nu. Zijn zelfvertrouwen groeit ook.
Het is wel een hond die duidelijkheid en leiding nodig heeft, anders neemt hij dat. Als ik duidelijk leiding geef gaat het heel goed. Hij let ook steeds meer op mij en we hebben oogcontact, hoewel hij ook nog zijn omgeving erg in de gaten houdt, wat logisch is.
En hij kan zich steeds meer ontspannen en is steeds minder koppig, want dat was hij in het begin en wordt steeds zachter. Hij lijkt kwetsbaar, maar hij is een hele sterke krachtige hond.

Deze prachtige jongeman met zijn mooie, amberkleurige ogen heet Sherlock.

Zoals zoveel honden in Rusland leefde hij op straat, is gevangen en naar het asiel gebracht. In het begin was hij overal bang van maar na verloop van tijd ging het beter en heeft hij ook meer zelfvertrouwen gekregen. Hij deelt zijn hok met een aantal teefjes en reuen en dat gaat supergoed. Sherlock zal absoluut nooit naar doen of vechten, hij is meer van het kalme soort!

Gezondheid: goed, hij is ingeent en gechipt; Sherlock is nog niet gecastreerd, maar dat zal voor hij geadopteerd wordt gebeuren.

Houding naar volwassenen: prima, gek op aandacht en knuffels. Hij is graag bij mensen in de buurt. In het begin is hij wat verlegen, maar dat is snel over.

Houding naar kinderen: Sherlock kan prima bij wat oudere kinderen, hij heeft een lief karakter en is zeer vriendelijk.

Houding naar andere honden: prima – hij vindt spelen en rennen met soortgenoten leuk, maar laat zich niet gekmaken. Sherlock is slim en niet opdringerig, hij is een prima kandidaat om als tweede (of derde) hond te worden geplaatst.

Houding naar katten: we denken dat hij met katten moet kunnen leren leven maar een omgeving zonder katten heeft de voorkeur.

Woonomgeving: Sherlock’s mandje kan overal staan waar hij genoeg aandacht, liefde en beweging krijgt.

Gezinssamenstelling: Sherlock past in elke samenstelling – een gezin met of zonder kinderen / met of zonder andere honden. Hij zou ook prima op zijn plek zijn bij wat oudere mensen.

Sherlock is een rustige hond die er van houdt lekker in het zonnetje te liggen en te dagdromen. Hij loopt mooi mee aan de lijn (trekt absoluut niet, bekijkt u vooral de filmpjes) en vindt het heerlijk als u tegen hem praat. Je ziet hem bijna meedenken!

This dog named Sherlock (Sherlock Holmes)

He has eyes the color of amber

This is a full information about him

Health –healthy dog, vaccinated by his age, has a microchip.

Breed – mongrel

Age – born in 2010

Height – 46 cm

Weight – 18 kg

Attitude towards adults – good, very fond of care, affection and tenderness. He likes to be in a company of people very much. He adores people. He is a friendly dog. Can be shy for the first meeting (not for a long time)

Attitude towards children – good for the family with adult children, has a good character, kind and friendly dog.

Attitude towards other dogs – he is very good with other dogs, friendly. He likes walking and running with dogs and playing but not crazy about all of this. We would say that he is a calm dog, not intrusive, has a good brains. He can be a second or third dog in a family. Shows no dominance.

Attitude towards cats –we think it depends on her master and if he is ready to explain him that cats are his friends also. But we would like to find him a family without cats.

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing for him is to be loved, fed, walked and patted often.

Owner preference – Fits perfectly in any family, or families with children, and dogs, or retired person.

History, particularities – his story is very common for Russia. He was found on the street then was caught on the street and came to the shelter. For the first times he was afraid of everything. But time goes…. Now he feels better, became more self-confident. Never fights. Shows a good behavior in an aviary (he lives with 5 male and female dogs). Perfectly on the leash, not pulling. Listen person voices, likes when you speak to him and patted him. He adores people and for him the best company is a person, he adores people. He can become a very good friend for the whole family! Sherlock is a ‘thinking dog”. He likes to sunbaths and look at the heaven and dreaming and dreaming and waiting his best family!