Rex 2

OKTOBER 2019

Rex heeft een nieuwe hobby: koekjes vangen!

APRIL 2019

JANUARI 2019


OKTOBER 2018
Wat een fantastische hond is Rex toch! Een steun voor foster hondjes, fijn gezelschap voor onszelf.
Rex stampt maar door, tot nu toe staat niets hem in de weg. Hij gaat graag mee op vakantie met ons, hij houdt van autorijden, hij is erg gesteld op zijn wagentje waar we hem in rondrijden. Daar ligt hij trots in met zijn 2 kleine vriendinnetjes, Chica en Rocky, Nikki, zijn andere vriendin loopt naast zijn wagen. Elke dag na het eten weet hij dat hij bij opa zijn toetje kan halen. In de ochtend hoor je hem er niet om, maar ‘s avonds na zijn eten MOET hij naar opa. O, wat wordt hij dan druk!! Iedereen is dan welkom, ook de foster hondjes, in dit geval Zaikka. (Opa was even haar naam vergeten maar dat mag als je opa bent)!

OKTOBER 2017
SEPTEMBER 2017
Rex met zijn dametjes.

Dasha en Rex

JULI 2017
Rijden, rijden, rijden…in een wagentje.

Schijnt de zon nu zo sterk of ligt daar een rushond te stralen van genot? Kijk hem liggen, onze rushond Rex 2. Hij heeft het gemak ontdekt van de fietshondenkar. Lange afstanden lopen met drie poten is geen lolletje, sterker nog, hij redt dat gewoon niet. Dankzij de aangeschafte fietshondenkar kan Rex nu mee de landerijen in.

Mee naar dat beekje waar een laagje water staat waardoor Rex  ook in het water kan rondlopen. Hoewel deze “exercitie” – het rondlopen op een niet egale ondergrond – altijd spannend blijft want met een onverwachte kuil in de bodem valt Rex om.

Rex wordt uiteraard goed in de gaten gehouden. En hij geniet. Hij wil nu continue de fietshondenkar in! Dikke aai voor jou Rex – de zomer mag nog wel even voortduren op deze manier!!

FEBRUARI 2016

Wat een super mooie ontmoeting was het met Rex 2 (onze 3-poot) en zijn gezin. Wat is het een lieverd, hij glanst mooi, zijn vacht heeft een schitterende kleur.

Rex 2 is één van onze rushonden die dat (financiële) zetje in de rug nodig had om zich te ontwikkelen tot de hond die hij nu is. Heel duidelijk is dat Rex 2 niet beter terecht had kunnen komen dan daar waar hij nu woont (omgeving Tilburg). Er zijn heel veel uren zijn in deze rushond gaan zitten i.v.m. de vele doktersbezoekjes. En niets was te veel. Alles werd uit de kast getrokken om zijn leven zo mooi mogelijk te maken. Met resultaat!

Rex 2 geniet. Hij wil overal bij aanwezig zijn. Tot grote schrik soms van de familie; want zo loopt Rex 2 vlak achter de paarden door, drinkt uit hun emmers en gaat relaxt bij ze in het weiland liggen.

De familie woont in een schitterend natuurgebied maar Rex 2 kan daar niet optimaal gebruik van maken gezien zijn handicap. Hier wordt heel bewust mee omgegaan. Niet verder dan 500 meter wordt er gewandeld, dan weer terug….Je ziet het ook aan Rex 2, de wandeling kost inspanning. De eerste paar meters ‘rent’ hij nog, daarna gaat het langzamer.

Zijn nog enige voorpoot is zijn grootste bezit. Daar is de familie zich ook heel goed van bewust. Niks mag aan die voorpoot komen! Rex2 zelf is niet zo bezig met zijn voorpoot en alles wat wel of niet kan gebeuren. Hij geniet en wil overal bij aanwezig zijn.

Autorijden, daar is Rex2 dol op. Zou dat komen omdat hij ooit bij een autowasserette is gevonden? Autorijden is zijn lust en zijn leven. Maar dan wel met het bazinnetje. Als het baasje hem wil meenemen, rent Rex2 snel terug naar het vrouwtje tot grote hilariteit van het hele gezin.

Draait alles in het gezin rondom Rex2? Misschien niet alles maar wel heel veel. Zo is bv. de caravan aangepast (maatje groter gekocht) zodat Rex2 zijn eigen zachte matras mee kan nemen. Rex2 is namelijk geen hond die je een dagje kunt achterlaten of een weekje naar het hondenhotel kan brengen. Nog elke avond wordt zijn achterpoot gemasseerd wat hij overigens heerlijk vindt. Knikkebollend op het einde van de dag ondergaat hij deze massage. Ook zijn brace wordt elke ochtend en avond schoongemaakt (tijdens het slapen draagt hij overigens een speciale ‘nacht brace’).

Lieve familie, zoveel dank voor al jullie goede zorgen!! Met een stukje tekst is niet over te brengen hoe emotioneel de verhalen op bepaalde momenten over Rex2 waren. Hoe blij Rex2 was toen hij zijn eigen matras kreeg. Vol verbazing keek het gezin toe hoe Rex2 ‘huilend als een wolf’ met een grote sprong op dat matras ging liggen. Hoe hij bleef draaien en wentelen van genot op zo’n zacht bedje….

Rex2, zet hem op jongen! Geniet van jouw liefdevolle familie en ‘jouw meisjes’ (zie de Kerstfoto)

AUGUSTUS 2016


APRIL 2016

Momenteel is Rex 2 nog aan het herstellen van de operatie.
Maar er bereikte ons ook heel goed nieuws!

Ondanks (of is het juist dankzij) de intense weken met Rex2, alle verzorging, de betrokkenheid, voelt het foster gezin aan, dat ze nooit meer afscheid kunnen en willen nemen van deze hond. Waar het de bedoeling was, juist ook deze hond op zijn gemak te laten inburgeren in NL waarna hij geadopteerd kon worden, is het foster gezin te veel om Rex gaan geven.

Wij snappen dit heel goed! Wij hebben de intense betrokkenheid gezien van dit foster gezin. Zo intens met de hond meeleven, bij hem blijven en aaien als ze hij onder narcose wordt gebracht, bij hem zitten zodra hij weer uit de narcose komt. Onze Rex is er nog niet qua gezondheid, hij zal nog moeten herstellen, maar deze lieve Rushond is door zijn opvanggezin geadopteerd. Het ga je goed lieverd. Dikke aai.

FEBRUARI 2016
Sinds Rex2 in Nederland is, laat hij zijn ontzettend lieve karakter zien. Het opvanggezin is stapelgek op hem. Tuurlijk moest hij wennen aan het Nederlandse ritme, maar wat My Martin continue hoort vanuit het gastgezin is ” hij verdient het allerbeste, want het is zo’n lieve zachtaardige hond “.
In dat kader houden wij ook zeer zijn gezondheid in de gaten, met name aan zijn lopen konden wij zien, dat hij vaker pijn leek te hebben met de wandeling (slechts 3 poten). Dus naar de dierenarts. Uitgebreid onderzocht, foto’s laten maken. Dit kost uiteraard heel veel centjes waardoor zowel het opvanggezin als MyMartin zelf, een ronde onder sympathisanten heeft gemaakt inzake donaties om de bezoekjes aan de dierenarts te kunnen betalen.

Dit alles heeft erin geresulteerd dat Rex2 een operatie zal ondergaan waardoor zijn lopen met stukken vooruit zal gaan. Tevens is er een speciaal op maat gemaakte brace voor Rex2 aangeschaft waardoor hij beter in evenwicht blijft tijdens de wandelingen. Dit alles ging bij deze pechvogel uiteraard niet in één keer goed. De eerste brace bleek niet goed te zitten, elke dag moest de brace worden schoongemaakt, kortom, veel zorg, aandacht en verzorging heeft dit gekost.

Samenvattend: Dankzij de super goede zorgen van zijn opvanggezin, familie en vrienden van het opvanggezin en onze donateurs maakt Rex2 sprongen vooruit in zijn gezondheid.
Zoveel dank aan diegene die dit mogelijk hebben gemaakt!

“Hoi iedereen! Mijn naam is Rex, ik ben ongeveer zes jaar oud. Ik ben slim en goed getraind. Vroeger woonde ik op straat naast een car-wash, maar ik belandde onder een auto, waarna ik ben beschoten door een geweer met rubberen kogels. Van mijn vier poten, functioneerden er nog maar twee. Het meeste van mijn tijd bracht ik door in de openlucht, zelfs met slecht weer. Mijn toestand verslechterde en de plekken waar mijn poten waren gebroken verscheen een kwaadaardige tumor. Begin juli had ik een beetje geluk. Ik werd door enkele vrijwilligers opgemerkt die mij besloten te helpen. Via Facebook bracht een donatieactie na een week veel geld op zodat ik op 8 juli eindelijk kon worden geopereerd. Ik kreeg twee operaties.
Helaas ben ik mijn rechter voorpoot verloren, maar de arts heeft mijn linker achterpoot hersteld door een metalen staaf te plaatsen. Dat werkte de eerste keer niet, omdat de wond zo oud was, ik kreeg een tweede operatie en met een heleboel metalen pinnen. Ze zeggen dat als alles goed gaat het metaal binnenkort wordt verwijderd en ik klaar zal zijn om op zoek te gaan naar mijn nieuwe familie!
Ik wil jou vragen, als jij mijn toekomstige baasjes toevallig kent, om ze het volgende te vertellen: ‘Rex is echt een nobele en goedgetrainde hond, hij zou een ware vriend zijn! Hij kan goed opschieten met andere honden, is gek op kinderen en is niet kieskeurig over wat hij te eten krijgt.’ Vertel ze alsjeblieft dat ik echt op ze sta te wachten!”

Houding naar volwassenen: Perfect, hij kent totaal geen agressie, is dol genegenheid en affectie. Hij heeft een geweldig karakter.

Houding naar kinderen: Geschikt voor een gezin met kinderen, is echt een goedaardige hond die gek is op kinderen.

Houding naar andere honden: Hij verblijft nu samen met andere honden en hij gaat goed met ze om. Kan als tweede of derde hond, hij speelt graag met andere honden.

Houding naar katten: Kan met katten in huis.

Woonomgeving: Geen voorkeur. Het belangrijkste is dat hij geliefd is, dat hij goed te eten krijgt, dat er lekker met hem gewandeld en geknuffeld wordt. Hij kan zowel in een appartement als in een huis met een tuin leven zolang hij maar genoeg beweging krijgt.

Gezinssamenstelling: Geen voorkeur. Hij kan bij met families met/zonder kinderen. Andere honden en katten zijn geen probleem.

This dog named Rex 2

This is full information about him.

Health –3 legs, in other aspects he is healthy dog, vaccinated by his age, has a chip.

Breed – mongrel

Neutered

Age – born in 2010

Height – 53 cm

Weight –35 kg

Attitude towards adults – perfect, no aggression at all, very fond of care and affection. He has wonderful character.

Attitude towards children – fits for the family with children, absolutely non-aggressive dog.

Attitude towards other dogs – now he lives other dogs and he is good with them. Can be a second dog in the family. He likes to play with other dogs.

Attitude towards cats – can live together with cats.

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing for him is to be loved, fed, walked and patted often. Rex 2 used to sleep on the ottoman on the floor, he eats both dry food and usual meals.

Owner preference – fits perfectly in any family, families with children, dogs and cats.

History, particularities – story from the first person – Rex2 :

“ Hi everyone, my name is Rex. I’m about six years old. I’m smart and well-trained. I used to live on the street next to a car-wash, but I ended up under a car, and then I was shot from a trauma gun. Of my four paws only two could still work. I spent most the time lying down, in the open air, even in bad weather. My condition worsened, and in the spot where I broke my paws, malignant tumor appeared. In the beginning of July I got luck. Some volunteers noticed me and decided to help. A lot of people on Facebook during only one week donated a lot of money, and on July 8th I had two operations.

Unfortunately I lost my right front paw, but the doctor fixed my rear left paw, and put a metal rod in it. But that didn’t work out the first time because the wound was so old, so they operated again and put in a lot of metal pins. They say that everything is ok now, they’ll take out the metal soon, and I’ll be ready to start looking for my new home!

I’m really nervous about it, and I would like to ask you, if you somehow know my new owners – tell them that “Rex is a truly noble and well trained dog, he’ll be a real friend and companion! He gets on well with other dogs, loves kids, and isn’t picky about his food.” Please, tell them that I’m really waiting for them!“