Raiff

JULI 2018

Vorig jaar mei kwam Raiff stijf, stram en vrolijk aan op Schiphol. Een oud terriërventje, een persoonlijkheidje. Eten was belangrijk, en erbij horen. Helaas was knuffelen soms moeilijk want het bleek dat hij behoorlijk veel artrose had. Daardoor kon hij soms van zich af bijten. Ondanks deze beperking vond hij toch zijn gouden mand op een boerderij met veel grond, veel hondenmaatjes, veel kattenvriendjes en paarden. En hij vermaakte zich daar opperbest.

Helaas bleek hem nog maar een jaartje gegeven, maar wel een topjaar. Rust zacht stoere vent….

Raiff, een heer van stand en ondeugd.
In 2016 stierf zijn baasje en belandde Raiff naar slecht gebruik in het asiel. De combinatie van zijn leeftijd, slecht voer, geen beweging en de notoire zware Russische winter hieven hun tol op dit eens sterke mannetje. Gelukkig werd hij vanwege zijn vrolijkheid en ongecompliceerdheid opgemerkt door onze vrijwilligers en vroeg hij pensioen aan in Nederland.

Stram en stijf kwam hij uit zijn vliegtuigbench, maar wel kwispelend en vrolijk. Per mei 2017 woont Raiff in een fostergezin met veel aanloop van oudere kinderen, een roedel honden en in het weiland kippen, konijnen en geiten.

Nu, na twee maanden, is de stijfheid verdwenen en is zijn conditie weer op peil. De stramheid is echter gebleven en bleek artrose te zijn. Hiervoor krijgt Raiff pijnstilling. Dit alles weerhoudt Raiff er niet van zijn hernieuwde leven met volle teugen te omarmen. Raiff is gemakkelijk in de omgang met mensen, maar geen kroeler vanwege zijn artrose. Ondanks zijn leeftijd voel je de sterkte in hem. Zijn fysieke kracht, zijn wil, zijn nieuwsgierigheid, zijn vrolijkheid.

En ja, Raiff heeft er zin in! Zin in rustige wandelingen in het park of langs de dijk. Een wandeling van een uur in kuiertempo draait hij zijn pootjes niet voor om. Heerlijk vindt hij het om langs de rivier de Lek te struinen. Een beetje ravotten met andere honden, lekker eten, en heerlijk tukjes doen in de buurt van de baas. Zie onze video’s met Russische Raiff in de hoofdrol.

Onze Raiff, zoekend naar een maatje die met hem mee wil wandelen voor nog een gelukkige, ongecompliceerde rest van zijn leven….