Poncho

APRIL 2017

Afgelopen vrijdag heb ik Poncho opgehaald bij het dierenhotel. Wat ben ik blij met hem. Bij het afhalen had hij last van stress maar in de auto ging het al beter. Bij thuiskomst kennis gemaakt met de andere hond en dat ging gelijk prima. Hij heeft zich al zo goed aangepast en is zo lief. Alle lof voor jullie en de vrijwilliger die hem heeft opgevangen. Het is zo duideliijk te merken dat hij het goed heeft gehad. Hij slaapt de hele nacht door en rommelt lekker binnen en buiten. Ook met de twee katten gaat het goed. Buiten loopt hij lekker mee en vindt iedereen die hij tegen komt leuk. Eerst even voorzichtig aftasten en dan is het goed.

Schattige Poncho is een onbevangen, blije pup. Hij en zijn zusje zijn –toen ze ongeveer drie maanden waren- op straat opgepikt door een vrijwilligster. Poncho woont nu bij een foster in een apart verblijf op het terrein. Hij mag drie per dag mee wandelen met de andere honden. Ook neemt de vrijwilligster hem vaak nog een keer apart mee om hem dingen te leren zoals netjes aan de lijn lopen en wat basiscommando’s als ‘zit’ en ‘hier’. Hij vindt het heerlijk om nieuwe dingen aan te leren en is dan zo geconcentreerd bezig dat hij totaal geen aandacht schenkt aan voorbijganger e.d.

Tijdens het wandelen blijft hij het liefst dicht bij huis; hij is niet zo gek op lange wandelingen. Hij is het meest in zijn element op bekend terrein, met bekende mensen en dieren die hij kent.

Poncho heeft nooit in een stad geleefd, kent geen liften, draaideuren of schuifdeuren. Hij komt nooit in huis en weet dus niet hoe dat werkt in een huis vol met verleidelijke spullen zoals meubels, schoenen, etc. Dat moet hij nog leren zoals elke pup dat moet leren. Hij heeft wel ervaring met autorijden, dat gaat prima. Het zal misschien iets meer tijd en geduld kosten om hem in een stad of dorp te laten wennen maar Ponch is een stabiele en intelligente hond dus dat moet zeker lukken.

Poncho is een hongerlapje. Hij eet goed en is dol op snackjes en snoepjes. Hij moet een beetje oppassen dat hij niet te dik wordt.

Houding tov volwassenen: Hij is erg aanhankelijk en op mensen gericht.

Houding tov kinderen: goed. Er zijn kinderen in het gezin dat hem onderdak verleent in de leeftijd van 13 tot 15. Ook zijn er nog vierhonden en twee katten. Poncho is met allemaal goede vrienden en speelt de hele dag met ze.

Houding tov andere honden: goed. Met onbekende honden is hij voorzichtig.

Houding tov katten: goed

Kan alleen zijn: onbekend

Gezondheid: Poncho is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Poncho is gewend aan een huis met een tuin waar hij zich kan vermaken. Hij maakt vrienden met alles wat hij in de tuin tegenkomt. Hij past zich heel makkelijk aan, aan de regels die in-en-om huis gelden. Hij is geen appartement of flat gewend

Voorkeur adoptanten: geen voorkeur

Als hij volgroeid is, verwachten we dat hij zo’n 60 cm hoog wordt (schofhoogte). Op 20 november was zijn schofthoogte 48 cm, zijn nekomtrek 36 cm en zijn borstomvang 53 cm. Op 17 januari: schofthoogte 58 cm, nekomtrek 39 cm en borstomvang 70 cm.

Poncho was born in june-july 2016.
Charming Poncho is very kind and cheerful puppy. He and his sister at the age of about 3 months picked up by our volunteers near the road. He is healthy, made all vaccinations, chipped, treated against parasites. Now he lives in a temporary home in the aviary.
In the family, sheltered him, there are children 13 and 15 years, four dogs and two cats. Poncho with all is the best friend and plays all the day. He is very affectionate and people-oriented. He walks three times a day and once no one from dog’s pack taking with him, because the volunteer teachs him to walk on a leash and teaches commands “to me”, “sit” and “heel”. He enjoyes studying. He never pay attention to strangers people. With unknows dogs he is cautious.
On the walk he prefers to stay near and not very fond of long walks – most comfortable Poncho feels on familiar territory, with familiar people and animals. Poncho has never lived in the city, he does not go into the house, doesn’t know the elevator, does not know how to live in an apartment, surrounded by a number of such tempting toys, such as furniture, shoes, etc.
Easy rides in the car.
Poncho has a great appetite! He eats dog food and is very fond of sweets. Little inclined to corpulence. When he grows up, he will be about 60 cm at the withers. Poncho is accustomed to live in a private house (not apartment) outside. He made friends with all the inhabitants, easy adapt to the rules of the house, where he lives. Probably it will take a little more time and patience to adapt him to the city’s condition, but he adapts perfectly, he is balanced and intelligent dog.
On 20 November 2016 his size is – Height – 48m. The girth of the neck – 36 cm Bust 53 cm.