Oona

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 11-05-2021
Naam: Oona
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 05-10-2016
Schofthoogte: 60 cm
Gewicht: 24 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 15 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: onbekend
Autorijden: goed
MEI 2021

Oona, een ontzettend lieve, zachtaardige en goed luisterende herderachtige rushond. Voor Oona gaan we op zoek naar een liefdevol en rustig thuis met tuin waar ze kan rennen en reeds een hondenmaatje aanwezig om bij te liggen en mee te spelen.

Oona woont momenteel in een stadshuis wat gehorig is: ramen direct aan de stoep waar de hele dag mensen voorbij komen, de glazen achterpui uitkijkend ziet ze ook de buren. Door alle bedrijvigheid rondom het huis blijkt dat Oona overprikkeld raakt met als gevolg dat ze (vaker dan het gezin lief is) in de badkamer haar rust zoekt.

Regelmatig gaat Oona naar de dagopvang voor honden, waar ze lekker kan spelen met andere honden-vriendjes en ook rustig kan liggen als ze dat verkiest. Daar geniet ze! Beweging, ruimte, geen achterburen, geen rond sjezende brommers e.d.

Voor haar huidige baasjes en de acht maanden oude baby is Oona een lieverd, ook familie die ze goed heeft leren kennen begroet ze vol enthousiasme. Vreemde mensen en drukke kinderen: daar heeft Oona niks mee. Ze snapt het niet kan gaan blaffen of ze vlucht voor haar rust naar de badkamer. Uiteraard wil je dit niet voor je beste vriendje in huis. Vandaar ook deze herplaatsing.

Aan zee en in het bos is Oona een ontzettend leuke hond. Ze loopt al netjes los, kan heel hard rennen, is speels en erg atletisch. Oona is het liefst met je buiten, in de tuin, op het strand, spelen in het water en wandelen in het bos, lekker samen in de natuur. Oona kan ook goed met andere honden en speelt graag met ze. Als Oona los loopt, is ze niet bang voor mensen, maar ze ontwijkt ze wel. Ze heeft geen behoefte aan ‘vreemden’. Ze is trouw naar haar eigen baasjes toe en luistert goed naar commando’s zoals “zit”, “af” en “poot”.

Oona: ze zal aan je moeten wennen. Echter, heb je geduld, een liefdevol en veilig huis, wandelingen aan zee of bos, neem je de tijd om een band met haar op te bouwen?! Dan kan zachtaardige Oona wel eens een fantastisch maatje voor bij jullie in huis zijn. Zie haar video’s!