Nora 3

JUNI 2019

Nora woont nu bijna drie weken bij ons. De eerste tijd was erg spannend voor haar. Ze hield alles in de gaten, stilletjes vanuit haar mand. De eerste drie nachten heb ik bij haar op de bank geslapen. Erna slaapt ze beneden alleen en dat gaat goed. We lopen veel en de bekende rondjes, met regelmatig een lusje van nieuwe straten. Het is heerlijk wandelen met haar. Ze snuffelt graag en is blij om soortgenoten te ontmoeten. Na een uur begint ze te gapen en zit ze ‘vol’ van alle indrukken. Ze ligt steeds minder in haar mand maar zit inmiddels liever bij ons op de bank. Ze begint nu ook te dromen naast je. Om de dag wordt ze geborsteld en dat vindt ze heerlijk. Het liefste ligt mevrouw dan. We babbelen volop met haar en ze neemt alles in zich op, lijkt wel. Want in ene loopt ze voor je uit naar de trap als je het hebt over ‘even naar boven gaan.’

Alleen zijn vind ze moeilijk. Ze springt dan in de vensterbank als een kat en kijkt uit. Die vitrage hangt dan ook maar in het zicht, dus weg ermee. Achteraf maar goed dat de verbouwing beneden nog niet helemaal af is. Nieuwe vensterbanken en nieuwe vitrage/gordijnen moeten nog komen. De vitrage van de vorige bewoners doen nu goed hun dienst. Ze zal het moeten leren, en het gaat steeds ietsje beter. Haar buikje kleurt erna wat rood, vermoedelijk van de stress, en de vloer is bezaaid met haar. Uitzinnig is ze, als je er weer bent. Maar de complete paniek in haar ogen de eerste keer dat ik wegging, is al ingeruild met blijven liggen op de bank met een diepe zucht en meer vertrouwen in een terugkomst. En dat in nog geen drie weken. Ze doet het zo goed. Met onbekenden, met onaardige honden, familie-kennismakingen. Een grote nachtvlinder in een struik, dan gaat ze ervoor zitten en met de kop schuin eens goed bekijken wat daar vliegt. Zo grappig.

Het eerste vuurkorf-fikkie in de tuin met wat geknetter. Niets aan de hand, lekker op een oude slaapzak tussen ons is. Een knal van vuurwerk? Ook niet interessant. Voor ons de eerste hond die niet bang lijkt te zijn voor vuurwerk. Ze wil erbij zijn, erbij horen. En dat doet ze. Ook al is er natuurlijk nog een hoop te ontdekken bij elkaar. Zo zachtaardig als ze is en lief.

We zijn ontzettend blij met Nora en we hopen zij met ons. Lieve mensen, we houden jullie op de hoogte.

Nora is door een vrijwilligster gevonden in Voskresensk, één van de buitensteden van Moskou (zo’n 120 km van Moskou verwijderd). De vrijwilligster dacht eerst dat ze een pup was, maar toen ze dichterbij kwam zag ze dat ze met een zogende hond te maken had. Ze heeft Nora gevolgd naar haar schuilplaats en zag dat er 6 pups waren. Helaas zijn de pups door iemand weggehaald en waren die niet meer te vinden. Nora bleef (haar tepeltjes druppelend van melk) alleen achter en dit verlies heeft zeker impact op haar gehad. Gelukkig is ze ondergebracht bij een opvang gezin waar ze haar eigen plekje heeft, maar ook graag op de bank kruipt.

Houding tov volwassenen: Goed. Nora is behoedzaam, maar heel makkelijk in de omgang. Ze is absoluut mensgericht. Binnenshuis is ze ook graag bij mensen in de buurt.

Houding tov kinderen: Goed. Nora is lief met kinderen. In het opvang gezin is een kind van 11 en dat gaat heel goed.

Houding tov andere honden: Goed. In het opvang gezin zijn meerdere honden en ze gaat daar prima mee om.

Houding tov katten: Goed. Ze is gewend aan en lief voor de katten die ook in het opvang gezin leven.

Kan alleen zijn: Goed.

Autorijden: Goed.

Gezondheid: Nora is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Een huis met een tuin zou ideaal zijn, maar als ze genoeg beweging krijgt kan haar mandje overal staan.

Voorkeur adoptanten: Nora komt het best tot haar recht in een rustige, huiselijke omgeving. Ze kan prima worden geplaatst in een gezin met wat grotere kinderen, maar is ook uitstekend geschikt voor een alleenstaand iemand of koppel dat tijd en aandacht voor haar heeft.

Nora, 1,5 – 2,5 years old (born on 2016), shoulder height 48 cm. Weight about 17 kg. Neutered, chipped, vaccinated and treated against all external- and endoparasites. Walks on a leash well. I saw Nora by chance in Voskresensk, Moscow district (120 kilometers from Moscow). Seeing Nora through the window, I thought it was a young puppy of 4 months old. When I went out of the car and came up to her, I understood she was far from being a puppy, as I saw a nursing dog before me. Then I saw couldn’t take her right now, because there should be puppies over there, I followed her and saw her six kids. Sadly, some unkind people got rid of the puppies (they took them from that place, and we couldn’t find them). Nora is very tender, she is still thoughtful, she cuddles up and she needs to be with a person. When we took her from the street, milk was flowing from her, I think Nora got a big stress because her kids were taken away and she couldn’t find them.
Nora is now living in a foster family, where other dogs and cats also live. Nora is kind to all of them. There is an 11-year-old girl in the family, Nora is kind to children to. Nora travels by car without car sickness. She can stay at home alone. Now she sleeps on a mattress, but she is eager to sleeping on a sofa, her obsession with human beings is still great. Nora eats almost everything. She likes meat, canned food a lot. I see Nora in a quiet family, where people have enough time to be with a dog. A house in a countryside, with a garden, can be ideal. I can only guess what breeds are mixed up in Nora. There are something from hunting breeds and probably Hunt Terrier, it seems.
But as for her character, Nora is still easy-going.